Skocz do zawartości
IGNORED

Bogucki - 9 lat za niewinność

janunio

Rekomendowane odpowiedzi

264 tyś odszkodowania za 9 lat w ciężkim więźniu to jakiś żart.

Momencik!

Bogucki odbywa wyrok 25 lat więzienia za udział w zabójstwie w 1999 r. szefa gangu pruszkowskiego Andrzeja Kolikowskiego, ps. "Pershing". W sprawie "Pershinga" Bogucki został aresztowany w 2001 r. - w sprawie gen. Papały areszt stosowano od lutego 2003 r. do kwietnia 2012 r. W 2003 r. skazano go w sprawie "Pershinga". W sprawie Papały warszawski sąd uniewinnił go w 2013 r.

Czyli zasądzono odszkodowanie za to że siedział w areszcie, a nie w więzieniu. I tyle.

264 tyś odszkodowania za 9 lat w ciężkim więźniu to jakiś żart.

Co o tym myślicie ?

Myślę, że żartem jest jakiekolwiek odszkodowanie oferowane gangsterowi i żartem jest ten wątek.

Parker's Mood

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Myślę, że żartem jest jakiekolwiek odszkodowanie oferowane gangsterowi i żartem jest ten wątek.

Prawo musi być jednakowe dla wszystkich, bo inaczej staje się wyłącznie narzędziem opresji. Nie jest to bardzo skomplikowana kwestia. Jak mawiał jeden z moich profesorów "Nawet szympans o średnie inteligencji jest to w stanie pojąć". j

Pisowskim tak.

Jednego w tej sprawie nie rozumiem.Skoro te 9 lat przesiedział niesłusznie to zgoda,należy się odszkodowanie.Ale przecież on i tak nie mógł być na wolności bo odsiadywał inny wyrok.25 lat.Czyli czy tak czy tak musiał być w więzieniu.A czy to areszt czy zakład karny to jest jakaś różnica?

Tuleya......znowu? :))

"Głupi nie szuka prawdy ani sprawiedliwości - szuka tylko satysfakcji.....Prawda nie sprawia tyle dobrego, ile złego sprawiają jej pozory....Nic tak nie odciąga ludzi od prawdy, jak bezmyślne naśladowanie tego, co robią wszyscy....Kto nie wykrzyczy prawdy wtedy, gdy ją zna, staje się sojusznikiem kłamców i fałszerzy....Kłamią niewolnicy, wolni mówią prawdę."

Kolejny przypadek prymitywnego populizmu mającego na celu napuszczenie proletariaty miast i wsi na sędziów.

Za co sędzia zasądził odszkodowanie można sobie przeczytać, ale dla PiSowców jak widać jest to zbyt wyczerpujący wysiłek, o próbie zrozumienia nie wspomnę. Natomiast szczucie w wykonaniu funkcjonariuszy reżimu rozumieją w lot - taka widać natura.

Jestem Europejczykiem.

Kolejny przypadek prymitywnego populizmu mającego na celu napuszczenie proletariaty miast i wsi na sędziów.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Natomiast szczucie w wykonaniu funkcjonariuszy reżimu....

Nie zauważam innego szczucia jak tego "jedyne słusznego".

"Głupi nie szuka prawdy ani sprawiedliwości - szuka tylko satysfakcji.....Prawda nie sprawia tyle dobrego, ile złego sprawiają jej pozory....Nic tak nie odciąga ludzi od prawdy, jak bezmyślne naśladowanie tego, co robią wszyscy....Kto nie wykrzyczy prawdy wtedy, gdy ją zna, staje się sojusznikiem kłamców i fałszerzy....Kłamią niewolnicy, wolni mówią prawdę."

Wypad spamerze!

Majówa - czytasz cokolwiek?

Lepiej niż bazgrolić trzy po trzy - paczki szykuj. Ze szmalcem i piłą do metalu.

Przyda wam się, gdy już przyzwoitość i honor górę wezmą.

fox733 dnia 02.02.2017 - 21:03 napisał

"Wypad spamerze!"

Majówa - czytasz cokolwiek?

Czytam i widzę że towarzystwo niespecjalne.....z wielką przyjemnością je opuszczę.

Lepiej niż bazgrolić trzy po trzy - paczki szykuj. Ze szmalcem i piłą do metalu.

Przyda wam się, gdy już przyzwoitość i honor górę wezmą.

To czekaj, bo się pogubiłem, za rządów szaleńców nic im nie grozi, a jak honor i przyzwoitość wrócą to będą za poglądy zamykać ???

To ja już wolę szaleńców

;-P

Oj ludzie co ta wojna polsko-polska z Wami robi ;)

Za co sędzia zasądził odszkodowanie można sobie przeczytać, ale dla PiSowców jak widać jest to zbyt wyczerpujący wysiłek, o próbie zrozumienia nie wspomnę. Natomiast szczucie w wykonaniu funkcjonariuszy reżimu rozumieją w lot - taka widać natura.

To może Jaruś wyjaśnij ludziom za co Bogucki dostał odszkodowanie,bo dla przykładu Kluzka dostał za rozwalenie mu całkiem dobrze funkcjonującej firmy 5000 złotych a bandzior odsiadujący wyrok za zabójstwo(czyli nie zamknięto go do aresztu)dostaje ćwierć miliona.Jak się ma odszkodowanie dla przedsiębiorcy do bandyty,który i tak odsiadywał karę i w trakcie odsiadki prowadzone było postępowanie.Co mają do tego PiSdraki....nie wiem.

Twoja choroba nazywa się fobia i w wyniku choroby mylisz zło z dobrem.

Na zasadzie takiej samej Breivik domaga się również innych lepszych warunków.Więzienie to nie sanatorium.

Nie, za jajcarza....

Ale widzę że masz kompleksy w tym temacie - może słusznie, może nie. Mnie rybka ;)

Wiem, że uważasz się za jajcarza. Niemniej z innych twoich wpisów wynika dobitnie, że jesteś wszechstronnie wykształcony, obyty ze światem i wszechświatem oraz plebsem i inteligencją. Ciekawe czy służby specjalne też maż w kieszeni...

Człowiek może być dobry, uczciwy ale i tak ilość ludzi na jego pogrzebie zależy od pogody...

To czekaj, bo się pogubiłem, za rządów szaleńców nic im nie grozi, a jak honor i przyzwoitość wrócą to będą za poglądy zamykać ???

To ja już wolę szaleńców

;-P

Oj ludzie co ta wojna polsko-polska z Wami robi ;)

Strasznie Kolega skołowany. Tak, jakby wpadł w jakiś straszny wir i jak już z niego wypadł, to pomylił d... z głową.

Jak wrócą rządy prawa, to zamykać będą za łamanie prawa, a nie za poglądy.

Jestem Europejczykiem.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.