Skocz do zawartości
IGNORED

odtwarzacz DVD z divx do 600zł

wpwp

Rekomendowane odpowiedzi

bellwood. czyta wszystko. nawet jak komputer nie czyta to bellwood czyta! napisy też! Początkowo miałem opory (megaomowe) żeby toto kupić bo co to za firma ale wziąłem dziada do domu na tydzień i już nie oddałem (mam koleżkę w avansie). kosztował 550.

za bardzo się na tym nie znam, ale kolega zamierzał coś kupić więc się orientował: podobno lepiej mieć divx w komputerze, bo nie ma kłopotu z nowymi sterownikami, które podobno co jakiś czas trzeba zmieniać. Żeby zrobic zmiany w sofcie odtwarzacza konieczna jest raczej wizyta w serwisie.

Może plotę bzdury, bo tylko to zasłyszałem i nie znam się, ale warto sprawdzić.

nowy soft do odtwarzacza sciaga sie ze strony producenta wypala na plytce wrzuca do dvd i on sam robi sobie aktualizacje wiec nie ma potrzeby latac do serwisu jak nie masz kompa w domu to morzesz to bez problemu zrobic w jakiejs kafejce internetowej za grosze

Pioneer 470 obsługuje divx i pl napisy ( z wgranym najnowszym softem) co do muzyki to sie nie wypowiadam bo nie jestem expertem ale "na miescie" mówią że gra nieżle ( jak za tą cene). Do 600zł kupisz na allegro nówkę z wgranym softem do napisów i pl menu.

Ja kupiłem BELLWOODA - na

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) kupiłem z przesyłką 485 zł. Teraz jest nawet troszkę tańszy. Czyta dosłownie wszystko - napisy w *.txt również łącznie z polskimi znakami. Mimo, ze firma dziwna - polecam. Menu po polsku - z najnowszym Firmwarem - pomija nawet reklamy na płytach DVD przed filmem.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

za 600zl jesli chodzi o odtwarzacz divix masz dunskiej firmy Kiss DP-1000 posiada certyfikat wydawcy Divixa i obsluguje chyba wszystkie pliki tekstowe włacznie z polskimi czcionkami. Jest to chyba najlepszy odtwarzacz do divixow

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ja posiadam dvd kiss dp 450, jest to bardzo ciekawa oferta, poniewaz wszystkie odtwarzacze tej firmy maja mozliwosc sopportu do nowych wersji divx-a, poza tym maja złocone gniazda i działaja calkiem niezle.

Jedno ale: nowego kissa trzeba zawsze upgradeowac, poniewaz ma dekoder divx 3.0, i nie czyta polskich liter, ale to nie jest zaden problem, mój czyta wszystko ;)

Czy na wszystkich odtwarzaczach z divx'em kiepsko odgrywa muzyke? To jakis standard? A jak w przypadku Bellwood'a? Tez nie da sie na tym sluchac? A jak jakosc zwyklych dvd tez jest ponizej normy?

Fafel

sam jestem przed zakupem dvd czytajacego divix. popularnosc wyglada mniej wiecej tak (wg. mnie oczywiscie) bellwood/kiss/manta/elta (mase rzeczy poczytalem) i duzy znak zapytania dla nich (choc mase plusow takze maja). czesto popularnosc nie idzie w parze z jakoscia niestety. z nowych rzeczy spotkalem wartego blizszemu przyjzeniu sie CyberHome 462. sam raczej obstawalbym co by zakupic pioneer dv470, choc wciaz wertuje postow multum...

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) -bellwood

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) -kiss

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Jak dobrze poszukasz na allegro to znajdzesz YAMAHE S550 . Kosztuje nowa około 650 zł i nie czyta polskich napisow ale mam softa serwisowego i po wgraniu go do DVD poprzez płyte CD czyta divixa z napisami :)

rollinggum--> czyta divix z napisami z pliku txt? nie trzeba nic przerabiac? a jak z wielkoscia tychze (czy da sie zmieniac) i tlem za nimi i ilez w koncu jest linijek tekstu (2 czy 3)? i czyz wygasaja po pewnym czasie czy pozostaja do nastepnej kwestii? tak, to by mnie ciekawilo jesli wszystko by okazale wygladalo.

...a czy ktoś ma odtwarzacz Philipsa DVP 630/632. A dokładnie chodzi mi o to czy ten odtwarzacz czyta pliki *.txt ponieważ dowiedziałem się że philipsy podobno w ogóle nie czytają *.txt - ile w tym prawdy? A i jeszcze jedno ten odtwarzacz ma problemy z filmem zakodowanym kodekiem DivX Pro 5.02 i nie czyta wogóle Xvid.

123... test

a ja tam mama yamade 6600 i nie narzekam odtwarzacz jak dotąd nie miał problemów z odczytaniem jakiegokolwiek divxa jedynym minusem jest to że trzeba zminiać napisy na SRT. Może sie to zmienić wraz z pojawieniem sie nowego softu jak na razie to zainstalowałem usiebie soft z polskim menu.

Tomcat poczytałem sobie trochę o Yamadzie i wychodzi na to że ma iście „hi-endowe bebechy” tzn wyraźnie lepsze od konkurencji no ale tego można było się spodziewać po koncernie Umax ale o czym innym chciałem – jak to gra w torze audio da się słuchać płyt ? eksperymentowałeś?

• 2 miesiące później...

Witam

Tu jest relacja z mojego testu wiwy:

Ukryta Zawartość

pozdrawiam

Ukryta Zawartość

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.