Skocz do zawartości
IGNORED

Jaki wzmacniacz/amplituner kupić?

Burgman007

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, poszukuje wzmacniacza bądz amplitunera do 500zł

Sprzęt bedzie używany pod TV czyli do filmów i muzyki, posiadam dwie kolumny lecz sprzęt może być mocniejszy gdyż możę kiedyś wymienie kolumny. Proszę o polecenie kilka sprzętów żebym mogł wybrac coś ciekawego

1. Muzyka wszystkiego po trochę

nie słucham głośno muzyki; dźwięk zrównoważony, ani mocno basowy, ani ostry

2. Pokój to salon o powierzchni 20m2 na podłodze panele sofa stolik krzesła pufa

3. Co planuje kupić? Wzmacniacz/amplituner

4. Budżet - Do 500zl

5. Kolumny- Magnat typ Mg1 36-22000hz 3-wege 4-8ohma 50/70W

6. Proszę o pomoc

https://www.audiostereo.pl/topic/131518-jaki-wzmacniaczamplituner-kupi%C4%87/

Podstawowa zasada kupowania sprzętu używanego, bo jedynie taki wchodzi do Twojego budżetu, to kupić możliwie najnowszy, w najlepszym stanie. Za taką kasę nie da się po prostu wybrzydzać na temat marki, czy brzmienia- to akurat jest w gestii przede wszystkim kolumn, a wzmacniacz, czy amplituner na brzmienie ma o wiele mniejszy wpływ.

Mając kolumny Magnat o imp. wg producenta 4-8 ohm (co dokładnie NIC nie mówi o nich), szukaj czegoś zdolnego do pracy z kolumnami 4 ohmowymi.

Znalazłem takie modele:

Amplituner 5.1 Pioneer VSX-808

YAMAHA RX-V430RDS AMPLITUNER 5.1 + PILOT

Amplituner 5.1 Onkyo TX-DS555 PILOT

Amplituner 5.1 Panasonic SA-HE70 Pilot

DENON AVR-700RD AMPLITUNER 5.1 # ORYG. PILOT

Amplituner 5.1 Denon AVR-2803 DTS Pilot

Jak myślicie można cos z tego wybrać ? Na jakim sie skupić ?

Nie lepiej coś stereo? Za podobną kasę masz lepszą jakość, bo nakład nie rozmywa się na tak dużo końcówek nocy, dekoderów, itp niepotrzebnych w zasadzie bzdetów. Sam niedawno zmieniłem kd na stereo bo doszedłem do wniosku, że dla mnie, słuchającego przede wszystkim muzyki, bardziej odpowiadają dwa kanały.

Jakbyś może był zainteresowany Panasonikiem SA-HR 45, pisz na pw.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Wiesz nie bardzo sie znam dlatego tutaj pisze, tak jak wspomniałem mam dwie kolumny jak narazie głównie chodzi tutaj o filmy i muzykę odtwarzana z Tv jakieś wyjście cyfrowe w tym wzmacniaczu czy cos będzie potrzebne ? Powiedz mi jakie korzyści płyną z tego stereo a jakie z kina

We wzmacniaczu to wEjścia są Ci potrzebne, chyba, że wYjścia głośnikowe.

Cyfrobe by było potrzeb e, choć nie konieczne, bo można kupić dac, który zmieni sygnał cyfrowy na analog. Współczesny tv może nawet nie mieć wyjścia analogowego.

Zaletą sprzętu stereo względem 5.1 jest lepsza jakość za sprzęt w podobnej cenie. W Twoim budżecie jednak w grę wchodzi sprzęt używany, a tu w stereo nie będzie wejścia cyfrowego. Dac nie jest jednak drogi, ceny startują od 40 zl za no-name a 100 za fiio.

No dobra a pomógł byś mi z wyborem takiego sprzętu ? Nie mam za bardzo pojęcia na co patrzeć bo jestem laikiem w tej kwestii będę wdzięczny jeżeli podsuniesz kilka modeli to sobie poszukam dobrej oferty

W zasadzie wszystkie, które pokazałeś, spełniają wymogi- mają wej. cyfrowe dla tv, można na nich zrobić fajny system. I tak najwięcej zależy od kolumn.

Jak myślicie można cos z tego wybrać ? Na jakim sie skupić ?

Na takim, jak pisałem: najnowszym i w najlepszym stanie.

Nie bój się "mocnego" sprzętu (choć czasem producent zawyża moc na papierze), moc znamionowa wzmacniacza = mocy znamionowej kolumn i będzie ok.

czesc. jak chcesz mam do sprzedania niezbyt wysoki model yamaha rx-v350. mam go od nowości (2005rok) nie mam kartonu, instrukcję musiałbym poszukać. nigdy nie był naprawiany i gra jak dla mnie ok. minus to pilot ma złamaną "klapkę" od baterii dokładnie zaczep i "zapięty" jest dodatkowo na taśmę... działa jak należy. ja zmieniam na stereo dlatego sprzedaję..

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.