Skocz do zawartości
IGNORED

Przesiadka z Creative Aurvana Live na jakie?

Sunbeach

Rekomendowane odpowiedzi

Witam! Od kilku lat posiadam słuchawki wymienione w temacie i chciałbym się dowiedzieć jeśli chciałbym je zmienić na coś lepszego powiedzmy do 800 zł to które to by mogły być? Cenię przede wszystkim czystość dźwięku, którą ja rozumuje jako "słyszenie każdego detalu". Bas nie jest dla mnie najważniejszy (normalny), przede wszystkim ważne żeby było słychać właśnie każdy detal w muzyce i grach. Słucham muzyki w stylu Armina Van Buurena i sporo gram w najnowsze tytuły na PC. Dobrym przykładem detali dźwiękowych są gry typu najnowszy Battlefield 1 czy horror Resident Evil 7 gdzie słychać każdy szelest czy skrzypienie drzwiami itp.

Bardzo bym się cieszył gdyby ktoś mi doradził bo sam się nie znam na tych zagadnieniach wysokie, czy niskie tony itp.. mam Aurvana Live, grają super ale chciałbym zmienić na coś jeszcze lepszego :)

Będę złośliwy, i powiem na jakiekolwiek :-)

A tak serio, to ja polecę dwa modele słuchawek które mam/miałem i uważam je za wybitne w swojej klasie (przedziale cenowym)

AKG K701 oraz Sennheiser HD599

Obawiam się jednak jednego, K701 mają wybitne zapotrzebowanie na energię i żeby pokazały pazur trzeba im dać to co lubią najbardziej, dużo prądu. HD599/579 zagrają przyzwoicie z czegokolwiek. Oba w/w modele są słuchawkami otwartymi. Pozdrawiam.

Beyerdynamic DT 150, Beyerdynamic DT 990 Pro.

Te drugie kosztują o połowę mniej od (grających oczywiście nieco inaczej ale "równorzędnych") np. standardu jakim jest HD 600 Sennheiser'a.

Tytułowe CAL wersji 1 właśnie mi padły... ale w weekend podlutuję nowe kable (jeśli się nie wyrwała cewka; już kiedyś poprawiałem)

Nieco wcześniej zostały zniszczone HD600... nie wspomnę jak bo się uśmiejecie a traumę mam do dziś...

DT 990 Pro wypożyczył kolega Córeczki i słuch zaginął... i właśnie ponaglam Towarzystwo...

I słucham na jakichś ogromniastych latających mi po głowie... ale powiem Wam jest w nich coś... To stare Pioneer`y SEA1000. Tu przynajmniej nic nie wyrwę, nie zrzucę bo kabel ma z 5m! Kiedyś do TV służyły. Są niezwykle przestrzenne...

ok a np 990 Edition 600 ohm? To jeszcze sporo lepiej?

Też gram właśnie residenta, w opcjach ustawiam jeszcze na szeroki zakres dynamiki i mam audio wizualna rozkosz ;-)

Mogę Cię nakierowac, że musisz szukać jasnych i analitycznych słuchawek, chcąc słyszeć różne szmery, ale żeby nie były zbyt ostre i męczące.

Środek najlepiej żeby nie był wycofany, bo liczy się również detal na średnicy, bo co z tego że będą głośno i wyraźnie słychać strzały w grach, jak będziesz musiał się wsluchiwac w odgłosy poruszania się.

Najlepiej jakieś otwarte konstrukcje.

Brzmienie bardziej w stronę ciepła niż zimna.

DT990* są strojone na V czyli mamy chłodny środek.

DT 880 Podobały mi się bardziej od 990 wszystkie dźwięku słychać równo nic nie wychodzi przed szereg. Ciut za jasne.

CAL oczywiście są to ciepło grające słuchawki.

Nie kupuj nic w ciemno, jedz gdzieś się obeznaj trochę z dźwiękiem, żeby potem nie było :-P

Hifimany HE-400S bardzo mi się dźwięk spodobał ale ta cena i ta "wielkosc"

Sam szukam słuchawek do nocnego grania.

Rotel RA-980BX+Heco Aurora 700 SONY 550ES + Emit M20@Nostromo Wolf2 - Solid Core audio cable set

I słucham na jakichś ogromniastych latających mi po głowie... ale powiem Wam jest w nich coś... To stare Pioneer`y SEA1000

mam je - aby nie latały po głowie - trza podwiązać tą gumkę w pałąku

- po kilku latach jest trochę za luźna

i trza jakoś "zagęścić" - i jest lux

- przestrzenność tych nauszników jest super - a i bas jak na otwarte całkiem całkiem!

Mój Lankasterze... Ryka... Ryki już nie ma...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.