Skocz do zawartości
IGNORED

Atlas Hyper 3.0 - zamienniki.

AndrzejPiaseczno

Rekomendowane odpowiedzi

Ostatnio przez przypadek poznałem działanie kabla głośnikowego Atlas Hyper 3.0.

Ma on świetną kontrolę basu i mocnego przyciemnienka góry, na czym mi zależy w moim systemie.

Czy Ktoś zna inne kable łatwiej dostępne obecnie i tańsze, które tak zamulają brzmienie?

Chodzi mi o dodanie kontroli basu i mocne zcięcie góry, nawet kosztem rozdzielczości.

https://www.audiostereo.pl/topic/131454-atlas-hyper-30-zamienniki/
Gość numik

(Konto usunięte)

sporo tańszych VDH to zamulacze jakich możesz szukać. Nie wiem jak w głośnikowych, ale kiedyś w tym celu polecono mi IC Equilibrium (nawet nie wiem czy robią głośnikowe). Efekt był fajny, kontrola góry była ok, a nawet dynamika jakoś nie spadła. Może jeszcze Furutech.

Może to coś pomoże

Gość numik

(Konto usunięte)

VDH - rozumiem że to Van Del Hull.

Jeżeli IC Equilibrium to też VDH - tylko interconnector - to VDH robi masę kabli głośnikowych.

1. tak

2. nie - Equilibrium to polski brand z Zielonej Góry chyba, robią też sieciówki pod marką Enerr, czy robią głośnikowe - właśnie nie wiem

Gość numik

(Konto usunięte)

Robią,robią mam od nich głośnikowe.

Ale czy zamulają? Napewno góra jest mniej piskliwa od Odyssey 2 choć za dużo jej nie wycina z pasma.Dół zaś lepiej kontrolowany

tak tak, o to mi chodziło właśnie, że fajnie ogarnia górę bez takiego mulenia, może autor tego szuka jednak, może mu się spodoba, taka propozycja.

Mam tego hypera i powiem szczerze, ze ciezko znalezc cos podobnego. Z tych kabli, ktore probowalem, kilka chord i qed to zaden nie gral podobnie. Nie mowie, ze to super extra wyjatkowy kabel, ale w zaleznosci od system I upodoban moze sie bardzo przydac w systemie. Ja swoje kupilem od dilera za £75 z przesylka 2.5m para. To chyba budzetowka kablowa, ale robi robote :)

Wieza STEREO Technics :)

Dokładnie, ten Hyper robi robotę - wycisza znacząco górę pasma - bez szkody dla rozdzielczości i dodaje sporo mocy i kontroli basowi.

Pan w sklepie też nie był w stanie podać innej alternatywy z aż tak dużym wpływem na dźwięk - problemem jest dostępność tego Hypera - ja potrzebuję 2 x 1,5m - w sklepie mają ostatni kawałek 6m. Więc zamiast 300 zł. wydatku na 3 metry - robi się 600.

Gość numik

(Konto usunięte)

Dokładnie, ten Hyper robi robotę - wycisza znacząco górę pasma - bez szkody dla rozdzielczości i dodaje sporo mocy i kontroli basowi.

Pan w sklepie też nie był w stanie podać innej alternatywy z aż tak dużym wpływem na dźwięk - problemem jest dostępność tego Hypera - ja potrzebuję 2 x 1,5m - w sklepie mają ostatni kawałek 6m. Więc zamiast 300 zł. wydatku na 3 metry - robi się 600.

a nożyka do cięcia nie mają? :D

Mają, ale to ostatnie 6 m ze szpuli :) więc 3m im zostanie na stanie.

Zapytaj w audio System, mieli na wyprzedaży po 69pln/m

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Podobną szkołę grania ma Ultralink matrix mtp-12, choć dół jest dość poluzowany.

pzdr

Ukryta Zawartość

Nowe bi-wire i używki 3.5

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Po paru dniach słuchania Hypera mogę śmiało powiedzieć że to najlepiej zainwestowane 300 jakie mogłem wydać na poprawę brzmienia mojego systemu.

Jeżeli ktoś chce utemperować wysokie to ten kabelek nie tylko zmniejszy ich głośność ale zwiększy ich rozdzielczość i poprawi barwę i klarowność i sepearację.

Wcześniej equalizator miałem ustawikny na 4k -3, 8k na -1. Teraz słucham na 0 i jest znacznie lepiej.

Wypada mi się przyznać się do błędu i przeprosić @rydz'a za wypowiedz w jego wątku.

Kable jednak grają i to bardzo. Przepraszam.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.