Skocz do zawartości
IGNORED

Pomocy!! Co kupić??

Nos1987

Rekomendowane odpowiedzi

Zamierzam kupić sprzęt wzmacniacz + kolumny. Budrzet to +/- 2500zł. Słucham muzyki rozrywkowej dość głośno, Posiadam średni pokój 15m. 1 mój pomysł to zestaw kolumny Koda NT 306 F + wzmacniacz nowy Pioneer A-209R lub urzywany Technics SU-VX800. 2 wariant jaki brałem pod uwage to wzmacniacze jw. + Paragim Monitor 3v.3. Posiadam średni pokój 15m.

https://www.audiostereo.pl/topic/13143-pomocy-co-kupi%C4%87/

pianocraft+ sądzę ze moze ci byc za malo pitu pitu wiec puzniej dokupisz subwoofer, radze zastanów sie nad tym rozwiązaniem to wyzsza klasa dzwięku a już kompletnie inna klasa wykonania...

Ps. pierwszy zestaw tak czy siak po jakims czasie się zmienia tak jak pierwszą gitarę np.

Popieram propozycje tego Piano Crafta to audiofilski mini systemik i do tego slicznie wyglada a kolumny w lakierze fortepianowym na dobrych stendach to juz pelna opcja. A jak malo bedzie basu to Yamaha dedykuje do niej subwoferek i po klopocie ale w 15 m2 to chyba zbyteczne. Jesli chodzi o Paradigmy to zrobia Ci trzesienie ziemi w twoim pokoju chyba ,ze tak ma wlasnie byc to oki ale wzmaka to poszukaj raczej z oferty dobrej budzetowki np. Nad, Rotel itp. Zycze madrych zakupow i pozdrawiam.

poszukaj w ogłoszeniach lub na allegro

radzę przeznaczyć na wzmacniacz i CD po ok. 700-800 zł

na kolumny reszte czyli ok min 1 tys.

to juz moze jakos zagrac o ile nie będziesz miał uprzedzeń do kupna czegoś dobrego

za 800 zł jest np

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

na giełdzie hi fi jest ogłoszenie:Dynaudio Audience 42 Roczne,gwarancja.Kolor ciemna wisnia boki i caly czarny przód. Stan idealny.Cena 1500 pln.

budżet troche naciągnięty ale do tego jakis tanszy cd i powinno dać się słuchać :-)

To:

Ukryta Zawartość

i te Dynaudio.

Ukryta Zawartość

Zdecydowałem sie na te Paragimy 3v.3. Ale dalej nie wiem który wzmak wybrać... Po przeczytaniu opini na temat Technics su-vx 800 doszedłem do wniosku że jest to kiepski sprzęt, mocny ale bez jakości dzwięku. Znalazłem coś takiego =>

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) co radzicie tego urzywanego Technicsa czy nowego Pionka A-209R?????????????? Ceny są podobne, na mocy mi tak bardzo nie zależy, jednkak który zapewni lepszą jakość dzwięku?????????? I z który będzie grał dłużej????????Bo z Denona Pma 1060 cieszyłem sie 3 tygodnie i poszły końcówki......

Ukryta Zawartość

Jeśli chodzi o kolumny to zostaje przy Paragim-ach. Lubie mocny, zaakcentowany bas, a Paragimy według tego co przecztałem taki posiadają. Jednak przy muzyce jakiej słucham (trance, hause) różnica pomiędzy Technics-em a Marantz-em moze nie być aż tak duża. Może być Marantz pm 6010 max 3letni, tylko go trzeba znaleźć w cenie do 900zł.......

Te Paradigmy są tragiczne. Bas nie jest mocny, tylko rozlazły i napompowany, wysokie trzeszczące, a średnich ani stereofonii prawie nie ma. Ludzie dobrze radzą a Ty swoje. To po co się pytasz w ogóle, jak wiesz lepiej?

Czy są tragiczne czy nie to kwestia gustu, najgorzej że gość nie słuchał, a jedynie czyta kolorowe brukowce ;-)

=>NOS 1987

Jak już masz te Paradigmy to koniecznie poszukaj w/w wzmaków z drugiej ręki - Rotel do nich pasuje, słuchałem kiedyś 3v.1 z 921 Rotela i grało to o niebo lepiej niz mój poprzedni system tj. - Technics Su A800 + Infinity Reference 50.

• 1 miesiąc później...

Co do wzmacniaczy Technicsa - jeszcze nie słyszałem, żeby system ze wzmacniaczem Technicsa zagrał z jakością choćby zbliżoną do ceny.

A mówię tu także o Technicsach najdroższych z popularnej linii - modele 900 mk2 (zintegrowany) i 1000 (dzielony, ze świecącą końcówką mocy).

Za cenę popularniejszej 900-tki można było mieć dwa najtańsze NAD-y lub Rotele, które pod względem audiofilskim były wyraźnie ciekawsze.

Za to NAD ani Rotel nie pociągnełyby wiejskiej dyskoteki, a Technics dawał radę, chociaż mu się wentylatorek włączał ;)

Sam miałem kiedyś SU-VX500 (klasa AA, dokładnie środek oferty cenowej wzmacniaczy Technicsa z pierwszej połowy lat 90-tych) przez kilka miesięcy, ale nie mogłem się przyzwyczaić do barwy, specyficznego techno-brzmienia, i jakiejś ograniczonej przestrzeni. Wróciłem do Marantza....o 15 lat starszego ;)

Paradigm (nie sądze żeby były t kolumny warte swojej ceny) - yamaha proponowana przez innych to też dobry pomysł. A jak nie to może wzmacniacz NAD'a C320bee (pełno recencji na jego temat) jestem szczęśliwym posiadaczem tego wzmaka od blisko pół roku teraz zbieram na kolumny - powracając do tematu to może kolumny Kody skoro bass ma być widoczny do takiej muzyki jakiej słuchasz, a może mission M31; lub Eposy ELS3 (ale tu bas będzie skromny) [jak grają mission'y i epos dokładnie nie wiem bo nie słuchałem to propozycje "kolorowych brukowcow" jak wcześniej pisali forumowicze - ktoch pozdrawiam bo dobrze radzą). Ja napoczątku też miałem nie wielki budżet, ale naszczęście zanim kupiłem to sie radziłem, czytałem nie koniecznie "kolorowe brukowce" dużo znajdziesz praktycznych rad w necie i oczywiście chodziłem po sklepach jak była okazja (a że mieszkam na prowincji to nie jest to łatwe) - odsłuchy, odsłuchy i jeszcze raz odsłuchy (to najlepszy sposób aby znaleźść to co się chce i nie warto się śpieszyć lepiej dozbierać kasy , napoczątek przeznaczyłem na kolumny 1000/1500 pozniej (pod odłsuchach) było to już 1500/2500 aktualnie (po trzecich odłuchach) jest to 3000 i przy tym już zostane bo więcej już nie wycisne a jakiś nowy cd też by się przydał).

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.