Skocz do zawartości
IGNORED

Używane głośniki / kolumny do 200zł

Lunatyk

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

jestem początkującym gitarzystą i gram aktualnie przez komputer korzystając z Guitar Rig 5 + sterowniki ASIO4ALL. Połączenie wygląda tak gitara -> kabel jack-jack z przejściówką na minijack -> line in. Opóźnienia są niezauważalne, dlatego nie zamierzam kupować w najbliższym czasie żadnej karty dźwiękowej. Do odsłuchu używam słuchawek Maxell Retro DJ, co męczy po jakimś czasie, no i brakuje przestrzeni w dźwięku. Szukam czegoś do 200 złotych, co działałoby podpięte do komputera. Priorytetem jest gitara, ale wiadomo, muzyki też chętnie na tym posłucham :)

Z tego co się rozglądałem to na allegro są licytacje u audiohifi5:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Może będzie coś ciekawego.

A z głośników polecane są:

Modecom MC-S1

Genius SP-HF500A

Modecom MC-HF10

Genius SP-HF800A

Modecom MC-MSF15

Do gitary stosunkowo ważny jest rozmiar głośnika, > 8".

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Na tym forum jeśli nie masz do wydania x tysięcy to pewnie żadnej informacji nie dostaniesz. Może ewentualnie o kabelki za 200 zł możesz zapytać ale i tak pewnie padnie odpowiedź "dorzuć jeszcze 2 tyle i może coś się znajdzie".

Może szukaj na forach mp3store albo benchmark tam jest dużo takich postów. Za 200zl może słuchawki CAL, warto posłuchać.

Rotel RA-980BX+Heco Aurora 700 SONY 550ES + Emit M20@Nostromo Wolf2 - Solid Core audio cable set

Za 2 stówy (plus przesyłka) sprzedałem niedawno Infinity Alpha 5 (najmniejszy model serii), teraz wystawiam Gale Satellite 10 w prawie fabrycznym stanie. Nawet taniej (150) mam na OLX Quadrale SM60.

Można też kupić chińskie no-name, nawet nowe ;-) ale takie mnie nie interesują.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.