Skocz do zawartości
IGNORED

Sennheiser hd 800 s

joker88

Rekomendowane odpowiedzi

Dzień dobry.

z iFi napewno warto, natomiast moim zdaniem zdecydowanie najlepszą propozycją będzie wzmacniacz Trilogy 931 (http://q21.pl/trilogy-931.html). Wiem, że jest to wyższa kwota, jednak słuchawki HD800S to bardzo dobra konstrukcja, wrażliwa na jakość całego toru audio.

Zapraszam serdecznie na odsłuchy, w przypadku pytań oczywiście służę pomocą.

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

Mp3forum, jest chyba nawet fanklub "senek" - tam przetestowali wszystkie możliwe połączenia, z nowymi "S" pewnie też.

ATC SCM7/HEGEL H95/CHORD QUTEST - REAL SOUND /// REGA ELEX MK4/B&W 607S3 - FUN

Quastyle CMA600i u mnie w drugim systemie z Sennkami HD800 wykosił całą konkurencję do 5kzł .

Jestem skrzywiony lampowo ( we wszystkich systemach mam tylko lampy) i myślałem,że żaden tranzystor nie podskoczy

ale ten całkiem ,całkiem :-) . Miałem Bakoona HPA-21 i wiem jak HD800 mogą zagrać ,Questyle to może nie Bakoon ale naprawdę

niewiele mu brakuje .Jest to wzmacniacz dla miłośnika muzyki a nie dla recenzenta jak przytoczony Bakoon .

Kosztuje 4 tysie ale podejrzewam ,że można wyrwać z 5 stówek upustu i zmieści się w Twoim budżecie .

Docelowo kiedyś należy wymienić mu kabel bo firmowy znacząco ogranicza te słuchawki .

Inny kierunek to lampowy HV-1 Pana Bogusława Dubiela ,kosztuje teraz chyba tyle ile wynosi Twój budżet .

Bakoona przytoczyłem w kontekście Questyle bo też operuje w domenie wzmocnienia prądowego ale zważywszy na budżet

kolegi ,założyciela wątku nawet go nie proponowałem .

HV-1 miałem przez 4 lata więc też coś wiem na temat jego synergii z HD800 ,zresztą wersja podstawowa wymaga wyłożenia

najmarniej 1-1,5kzł w jego up-grade jak ktoś się zna i potrafi zrobić sam .

Można też zamówić u Konstruktora za dopłatą od razu wersję SE .

Ten firmowy wzmak Sennheisera jest słaby ,za połowę tej kwoty masz Quastyle CMA600i zdecydowanie lepszy.

Mój kolega miał taki firmowy zestaw Sennheisera ,kupił sobie tego Questyle bo stwierdził,że jest lepszy ,dał mi

posłuchać i też kupiłem.

Najlepszy wzmacniacz jaki słyszałem z HD800 oprócz Bakoona to Eternal Arts OTL ,

Skorpion HV-1 po ekstremalnych modach ma bardzo dużo z tego Eternala za zdecydowanie mniejsze pieniądze.

Jest jeszcze Ayon HA-3 ale tego jeszcze nie słuchałem .

Na tym etapie ,na którym jestem wystarcza mi Quastyle i OTL Dubiela z Sennkami HD800 jako drugi zestaw ,

systemem wiodącym są u mnie elektrostaty Stax SR-009 i Eurydyka Dubiela .

Z jakim wzmacniaczem słuchawkowym powinno się posłuchać w/w sluchawki? W kwocie do 3500zl. W sieci znalazlem info o wzmacniaczu iFi. Inne propozycje? :)

ja polecam Little Dot mk 4se plus jakies dodatkowe lampy do zabawy , zakup poprzez ebay no i jakis DAC jesli nie masz..

Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk

Kabel do HD800 jest słaby ,HD800s trochę lepszy (tak jack jak i XLR) ale nic specjalnego .

Ja kupiłem tanio używany XLR FAW Coper Series HPC MkII EB i teraz to z moim Questyle nie te słuchawki :-)

No bez przesady. Wszystko zalezy jak glosno sluchasz. Nie przejmowalbym sie czy inni domownicy slysza moja muzyke, skupilbym sie na tym czy ja nie bede slyszal dzwiekow z otoczenia podczas odsluchu.

A przy otwartych tak jest niestety, wiec pozostaja odsluchy wieczorne jak wszyscy spia ;))

• 1 miesiąc później...
Czy ten mk IV SE ma już wymieniony wentylator na cichszy ,czy trzeba to zrobić samemu ?

Przy tym kursie walut ,wszystkich opłatach i drobnych up-gradach to wyjdzie pewnie z 5kzł .

2.2k z clem , tam nie ma wentylatora :)

Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk

Kabel do HD800 jest słaby ,HD800s trochę lepszy (tak jack jak i XLR) ale nic specjalnego .

Ja kupiłem tanio używany XLR FAW Coper Series HPC MkII EB i teraz to z moim Questyle nie te słuchawki :-)

Aż taka różnica jest w XLRach? W sensie dołączanych do zestawu dedykowanych i FAW? Wydawałoby się, że do słuchawek za 5000 zł można by dorzucić porządny przewód...

Kable dołączane do HD800s nie są takie złe słyszałem gorsze ale nie zaszkodzi wymienić na lepsze .Ja zamówiłem sobie Tonalium ,jak się wygrzeją to coś napiszę .

W innych wzmacniaczach słuchawkowych są różnice większe i mniejsze pomiędzy wyjściami na Jack-a a na XLR ,w Questyle nie ma w zasadzie różnicy ale żeby

to definitywnie stwierdzić trzeba by porównać te same kable tylko inaczej zakonfekcjonowane .

Ja porównywałem tylko te od słuchawek HD800s .

• 1 miesiąc później...

Z jakim wzmacniaczem słuchawkowym powinno się posłuchać w/w sluchawki? W kwocie do 3500zl. W sieci znalazlem info o wzmacniaczu iFi. Inne propozycje? :)

Zasadnicze pytanie jest, z jakim zrodlem bedzie to wszystko pracowac ?

W przypadku takich nausznikow jak HD800, nie wiem czy nie wieksza role odgrywa wlasnie odtwarzacz o ile sam wzmacniacz jest dosc transparentny.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.