Skocz do zawartości
IGNORED

Exposure 3010 vs Hegel H80

Tal

Rekomendowane odpowiedzi

Chciałbym zasięgnąć waszej opinii i troszkę poteoretyzować odnośnie synergicznej amplifikacji dla Audience 42. Poczytałem nieco lekturę forum i wielu poleca Exposure, który bardzo dobrze uzupełnia się z Dynaudio. Drugi piec jaki biorę pod uwagę to Hegel H80, którego prędzej, czy później posłucham z moimi "dyniami" z uwagi, że znajomy takowy posiada. Pomimo, że w niedalekiej przyszłości nastąpi odsłuch tego zestawienia i przekonania się na własne uszy to już dziś chciałbym poznać Wasze opinie, czy Hegel będzie lepszym piecem dla wspomnianych monitorków od Exposure'a? Nie chciałbym strzelić sobie w kolano pozbywając się mojej końcówki, dlatego fajnie, że odsłucham Hegla, ale niestety Exposure'a już nie i czy różnica między tymi dwoma wzmacniaczami jest duża?

Roon + SOtM sMS-200 Neo, DAC-Wolfson WM8741, Denon DCD-1700NE, Naim Supernait 2, ProAc Response DB1, REL T/5x

https://www.audiostereo.pl/topic/131203-exposure-3010-vs-hegel-h80/

Nie rozumiem czasami braku wsparcia wiedzą i osłuchaniem no, ale cóż pozostaje żyć dalej..

Roon + SOtM sMS-200 Neo, DAC-Wolfson WM8741, Denon DCD-1700NE, Naim Supernait 2, ProAc Response DB1, REL T/5x

Gość aqs

(Konto usunięte)

do Dynek Rotel RA980bx a jak budżet pozwoli to Krell 300i lub 400xi

A jeśli miałbym wybierać po między Expo a Heglem to zdecydowanie 3010, Hegla słuchałem, on zaczyna grać jako tako przy wysokich głośnościach

połącz obie cechy i kup Baltlaba Endo 1 albo używaną Leemę Tucanę z ebay uk/de. Wzmacniacze Audia Flight z 2 ręki też. I po kłopocie

połącz obie cechy i kup Baltlaba Endo 1 albo używaną Leemę Tucanę z ebay uk/de. Wzmacniacze Audia Flight z 2 ręki też. I po kłopocie

Music Hall 70.2 lub Teac ai 2000

A ja bym się zastanowił na Twoim miejscu czy warte są dobrej elektroniki i ogólnie tańczenia wokół nich, odpowiedz z doświadczenia już znam, po wymianie na wyższą serię excite słuchać ile informacji nie pokazywały 42ki w ogóle a w szczególe tej informacji która schowana jest w średnicy ponad tą najniższą którą 42ki mają wypchniętą, która nadaje masę instrumentom w której to wokal jest ciekawy ale niestety dzwięku z wyższych średnic jest nie wiele i brakuje tego do pokazania rzeczy czym są.Barwę mają nie wiele różnicującą się. Nie żebym zachwalał w pełni excite bo ich góra jest tak wygładzona i umuzykalniona za sprawą seryjnego kondensatora bennic że mimo słyszalnie napływajacych nowych dzwięków sprawia wrazenie mało rozdzielczej i bym się rozstał z excite gdybym kond. nie wymienił. Jeśli już przy 42` zostać to proponują taki wzmacniacz który nie jest ocieplony z obniżona niską srednicą a ze średnicą wyzsza nieco wyeksponowaną, masz hegla pod ręką w zasadzie, może się sprawdzić, wydajny jest. Jeśli Hegel by się sprawdził to radził bym nieco mocniejszego o podobnej grze na przyszłość, tak by mieć zapas wydajności w razie wymiany innych kolumn.

arcam 23t > synthesis ensemble el84 > excite x16 (mod.)

Szczerze dziękuję za wszelkie sugestie i opinie wszystkim zainteresowanym :)

Prawda jest taka, że nie będzie raczej możliwości posłuchać wszystkich dostępnych kolumn i z tych które miałem możliwość posiadać 42ki są najbliższe moich preferencji. Poza tym staram się, aby to muzyka była w centrum poszukiwań, aniżeli sprzęt, dlatego zamierzam pozostać przy tych "dyniach" no chyba, że metraż się zmieni.. Jak pisałem wcześniej będę miał możliwość posłuchać Hegla i zweryfikować, czy będzie tym właściwym dla mnie wzmacniaczem zapewniając przyjemność odsłuchu, bo jeśli jednak Exposure nie jest do końca neutralny i nieco "fałszuje" przekaz to niestety dyskwalifikuje go.

Monopol nie jest sprawiedliwym rozwiązaniem i tak bardzo gorąco zaciekawił mnie Baltlab, a zwłaszcza Epoca III.

Byłoby to rozsądne i udane połączenie tego pieca z Audience 42?

Miał ktoś przyjemność posłuchać zestawienia Dynaudio z Baltlabem?

Jak wypada nasz rodzimy produkt na tle norweskiego Hegla?

Hegel z Dynkami gra fantastycznie, tylko H80 za słaby jest wydajnościowo, trzeba wyższy model z drugiej ręki, H100, H200. W dobrej cenie idzie kupić. Napędzałem H80 DM3/7 nie wyrabiał w dolnym zakresie.

Szczerze dziękuję za wszelkie sugestie i opinie wszystkim zainteresowanym :)

Prawda jest taka, że nie będzie raczej możliwości posłuchać wszystkich dostępnych kolumn i z tych które miałem możliwość posiadać 42ki są najbliższe moich preferencji. Poza tym staram się, aby to muzyka była w centrum poszukiwań, aniżeli sprzęt, dlatego zamierzam pozostać przy tych "dyniach" no chyba, że metraż się zmieni.. Jak pisałem wcześniej będę miał możliwość posłuchać Hegla i zweryfikować, czy będzie tym właściwym dla mnie wzmacniaczem zapewniając przyjemność odsłuchu, bo jeśli jednak Exposure nie jest do końca neutralny i nieco "fałszuje" przekaz to niestety dyskwalifikuje go.

Monopol nie jest sprawiedliwym rozwiązaniem i tak bardzo gorąco zaciekawił mnie Baltlab, a zwłaszcza Epoca III.

Byłoby to rozsądne i udane połączenie tego pieca z Audience 42?

Miał ktoś przyjemność posłuchać zestawienia Dynaudio z Baltlabem?

Jak wypada nasz rodzimy produkt na tle norweskiego Hegla?

Według mnie Expo jest bardzo neutralny...to prawdziwy rozpruwacz kolumn.

De gustibus non est disputandum

Hegel z Dynkami gra fantastycznie, tylko H80 za słaby jest wydajnościowo..

To dobra i zła wiadomość, bo z H80 wiązałem nadzieję spełnionej amplifikacji.

Na szczęście będzie niedługo okazja podpiąć H80 i się przekonać, a dzięki kolejnemu entuzjaście posłucham 42ek także z Heglem H200 :)

Napędzałem H80 DM3/7 nie wyrabiał w dolnym zakresie.

Te DM3/7 to wolnostojące kolumny i wiem, że specyfikacje mają podobną do Audience 42 jednak to monitory i czy H80 nie powinien sobie z nimi poradzić?

Baltlab Epoca III również mocno zakorzenił się w mojej głowie.

Wiem, że jest możliwość posłuchać go w Bydgoszczy i na pewno będę się starał to zrobić, dlatego proszę o jakiekolwiek wskazówki i opinie, które mnie w pewien sposób przygotują.

Po wykresach impedancji widać ze 42ki nie są aż tak obciążone niską impedancją w paśmie jak dm 3/7, więc wzmak będzie miał kiedy odetchnąć, zresztą nie ma co na ten temat pisać skoro będziesz miał możliwość przeanalizowania wpływu różnych hegli na 42ki

arcam 23t > synthesis ensemble el84 > excite x16 (mod.)

Po wykresach impedancji widać ze 42ki nie są aż tak obciążone niską impedancją w paśmie jak dm 3/7, więc wzmak będzie miał kiedy odetchnąć, zresztą nie ma co na ten temat pisać skoro będziesz miał możliwość przeanalizowania wpływu różnych hegli na 42ki

Dzięki za techniczne wskazówki i rzeczywiście nie ma sensu spekulować skoro niedługo się przekonam.

Jeszcze raz dzięki i do usłyszenia niebawem.

Pozdrawiam.

Hegel z Dynkami gra fantastycznie, tylko H80 za słaby jest wydajnościowo, trzeba wyższy model z drugiej ręki, H100, H200. W dobrej cenie idzie kupić. Napędzałem H80 DM3/7 nie wyrabiał w dolnym zakresie.

Zgadza się miałem H80, gra ładnie ale mógłby być mocniejszy

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.