Skocz do zawartości
IGNORED

Zestaw stereo do salonu

Dwight

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć,

Korzystając z okazji chciałbym życzyć forumowiczom wszystkiego najlepszego w 2017! :)

Przymierzam się do skompletowania zestawu stereo do salonu 25 m2, rzuty pomieszczenia w załączniku.

Pokój jest częściowo otwarty na hol i kuchnie z jadalnią.

Słucham sporo muzyki na Spotify, głownie rock, indie rock, trip hop, rzadziej blues, muzykę filmową.

Chętnie tez skorzystam z możliwości słuchania stacji radiowych w internecie.

Mieszkam w domu więc mógłbym wykorzystać Music Cast wstawiając głośniki w innych pomieszczeniach (sypialnia, sauna, biuro).

Często steruje odtwarzaniem z poziomu iOS, jest to wygodne i praktyczne.

Muzyka towarzyszy mi przez cały dzień, zdecydowanie wole jej słuchać niż oglądać TV.

Mimo wszystko sprzęt wykorzystam także do oglądania ulubionych filmów, ale proporcje to muzyka 80%, film 20%.

W sprzęcie cenie dobrze zbudowana scenę muzyczna, dynamikę, soczyste brzmienie, szeroki zakres i mocne, głębokie i mruczące basy.

Rozważam zakup Yamahy R-N602 i odpowiednio dobranych, pod katem słuchanej przeze mnie muzyki, kolumn.

Nie zamykam się na inne rozwiązania. Nie mam pojęcia jakie kolumny odsłuchać.

Kiedyś bardzo podobało mi się zestawienie ampli HK AVR645 z JBL ES90, ale uznałem że takie polaczenie nie ma sensu w moim zastosowaniu gdy w większości słucham muzyki a czasem tylko oglądam film.

Czy możecie mi polecić jakieś sprawdzone i godne polecenia zestawy

Budżet około 4000-5000 PLN, rozważam raczej nowy sprzęt.

Pozdrawiam serdecznie

Dwight

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

post-65231-0-15778500-1483303723_thumb.jpg

post-65231-0-00329100-1483303729_thumb.jpg

post-65231-0-59225000-1483303732_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

https://www.audiostereo.pl/topic/130969-zestaw-stereo-do-salonu/

W sprzęcie cenie dobrze zbudowana scenę muzyczna, dynamikę, soczyste brzmienie, szeroki zakres i mocne, głębokie i mruczące basy.

...

Nie w tym budżecie.

Jeżeli są takie proporcje film/muzyka to zamiast ampli poszedłbym w zwykły zestaw stereo. Za podobne pieniądze o wiele lepsza jakość muzyki a filmy też tupną i ciekawie zagrają.

W tym budżecie może być ciężko. Ale jeżeli chcesz coś nowego i coś co zagra do 5000 PLN to:

- Kolumny Pylon Audio Topaz 20 lub Saphire 25 (ok 2900 PLN)

- Wzmacniacz, coś z budżetowych konstrukcji NAD, Cambridge ok 2000 PLN (lub inne, przeszukaj sobie tutaj na forum)

- Na początek jakikolwiek DAC, jak źródłem jest streamer lub PC to polecam ODAC (ok 500 PLN)

Budżet nieznacznie przekroczony, ale zagra muzykę lepiej niż jakiekolwiek ampli.

System gra dobrze, albo nie....

Barmanekm dobrze mówi. Tylko wzmacniacz żadnych amplitunerów. Przerabiałem Marantz 6009, niby wysoki model, w kinie ok ale w audio sie nie sprawdzał. Porażka.

NAD 356 jest tani a z czasem możesz go "zapgrejdować" na forum lub Allegro znajdziesz oferty modyfikacji.

Czy ampli stereo nie brzmi podobnie jak wzmacniacz stereo, faktycznie mogę spodziewać się tak dużej różnicy w brzmieniu?

Jeśli dobrze myślę to decydując się na wzmacniacz NADa musiałbym dokupić do niego moduł MT-1?

Zastanawiam się też na ile ma sens kupno kolumn za 1000-1200 do wzmacniacza za 2700?

Wydawało mi się, że zwykle kolumny dobierało się za podobną kwotę co wzmacniacz?

Pozdrawiam

Dwight

Kolumny, które proponowałem to bliżej 3000 PLN. Pylon w tej cenie, to dobra opcja do tego metrażu.

Nie zauważyłem że jest podawana cena za 1 kolumnę a nie za parę kolumn, komplet Pylon Audio Topaz 20 kosztuje 1800 PLN, Saphire 25 około 2500 i te drugie mają prawdopodobnie bass refex z tyłu czyli wymagałyby odsunięcia od tylnej ściany?

Powtórz pytanie, czy faktycznie taki wzmaniacz będzie wyraźnie lepszy od Yamahy R-N602?

Witaj,

Do muzyki którą preferujesz i budżetu polecam Yamahe RN602 z kolumnami Heco Music Style 900.

W nich właśnie uzyskasz soczyste dynamiczne brzmienie. Jako alternatywę polecał bym tegoroczny model EISA czyli ELAC Debut F6. To brzmienie gęste, mocne u dołu, z bardzo czytelną średnicą i delikatną chodź detaliczną gorą.

Oba te systemy świetnie komponują się z elektroniką Yamahy.

Na bas reflex nie patrz, kolumny i tak będziesz musiał odsunąć od ściany. W przeciwnym razie od twardej powierzchni będziesz miał niekorzystne odbicia i stracisz na stereofonii. Kolumny musiały by stać min 40 cm od ściany i wówczas przedni czy tylni bass reflex nie ma znaczenia.

Seria Topaz od Pylona nie zapewni Ci dźwięku który poszukujesz.

Zapraszam Cie na odsłuch i porównanie szerokiej gamy kolumn i ewentualnie amplitunerów wzmacniaczy z tego budżetu.

W razie pytań lub wycen zapraszam

Dzień dobry.

Zacznę od elektroniki - oczywiście lepiej zabrzmi klasyczny wzmacniacz w stosunku do amplitunera stereo z funkcjonalnością sieciową, z drugiej strony jesteśmy ograniczeni budżetem. Jeśli wybierzemy wzmacniacz NAD C356 BEE z MT1 to niestety na kolumny zostanie skromna kwota. Nie ma to sensu.

Moim zdaniem najlepszym dla Ciebie rozwiązaniem jest wybór jednego z amplitunerów sieciowych - Onkyo TX-8150 (http://q21.pl/onkyo-tx-8150.html), Yamaha R-N602 (http://q21.pl/yamaha-r-n602.html) bądź Pioneer SX-N30DAB (http://q21.pl/pioneer-sx-n30dab.html). Wszystkie trzy urządzenia oferują podobną, praktycznie pełną funkcjonalność, różnią się brzmieniem. Yamaha jest najbardziej efektowna, dynamiczna, eksponując skraje pasma. Onkyo i Pioneer to bliźniacze urządzenia, oferujące spokojniejsze, dokładniejsze brzmienie. Na plus amplitunera Yamaha przemawia system MusicCast, na bazie którego możesz sobie zbudować system multi-room.

Kwestia kolumn - na pewno bardzo dobrym rozwiązaniem będzie polska konstrukcja Pylon Audio Sapphire 25 (http://q21.pl/pylon-audio-sapphire-25.html). To dynamiczne, uniwersalne brzmienie. Warto także rozważyć kolumny Monitor Audio Bronze 6 (http://q21.pl/monitor-audio-bronze-6.html), które także będą bardzo dobrze wspólpracowały z podanymi powyżej amplitunerami. Będzie to także bardzo swobodny, przestrzenny i dynamiczny przekaz.

Jeśli natomiast możemy trochę zwiększyć budżet, proponowałbym zwrócić uwagę na polską konstrukcję Audio Academy Hyperion IV (http://q21.pl/audio-academy-hyperion-iv.html) oraz Tannoy Revolution XT 8F (http://q21.pl/tannoy-revolution-xt-8f.html). To dobra klasa wyżej, kolumny o zdecydowanie bardziej spójnym, pełnym, dokładnym brzmieniu.

Przyjrzyj się proszę moim propozycjom, w przypadku pytań oraz oferty finansowej dla forumowicza oczywiście służę pomocą. Zapraszam jednak serdecznie do naszego salonu na odsłuchy, porównania poszczególnych modeli.

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

By na tym etapie osiągnąć jak najlepsze walory jakościowe brzmienia, cały budżet proponuję przeznaczyć na kolumny. Myślę, że Audio Academy Hyperion IV, które poleca wyżej Q21, będą zdecydowanie najlepsze. Jeśli nie ma szansy od razu kupić porządną elektronikę to lepiej będzie za kilka stówek kupić jakiś używany, w miarę mocny wzmacniacz na początek. Np. NAD 370, 372 lub coś innego ciekawego i niedrogiego, z czym Hyperiony będą już cieszyły a z czasem będzie można dozbierać budżet na elektronikę docelową.

Popieram, kup głośniki i wzmacniacz, żaden amplituner. Mize być używka, jak Ci sie znudzi to Odsprzedaz z minimalna strata lub bez. Amplituner ma sens tylko jak chcesz budować zestaw głośników np 5+1 od kina domowego. Pamiętaj ze ludzie z branży doradza Ci to na co Cie stać, bez znaczenia czy będzie to dobre. Ważne żebyś kupił.

Przemyśl i zrób jak uważasz :)

5tys zł na sprzęt w salonie to pułap jaki można objąć dzwiękiem w salonie do 5 tys teraz, zaś 5 tys na sprzęt używany to pułap jaki można objąć dzwiękiem w tym salonie który był pare lat temu w nim na wysokości 10-12 tys zł :)

arcam 23t > synthesis ensemble el84 > excite x16 (mod.)

Z Twojego posta wynika, że:

lubisz muzykę ale niekoniecznie jesteś audiofilem,

nie słuchasz płyt tylko plików

masz ograniczony budżet

Alternatywą dla składania klocków może być zakup aktywnych kolumn z modułem bluetooth/aptx. Za 5 kpln nie ma może jeszcze wielkiego wyboru podłogówek, ale monitory tez w takim pokoju raczej mogą zagrać. Z tego co widzę Dali ma podłogówki tego typu z serii Zenzor.

masz ograniczony budżet

Alternatywą dla składania klocków może być zakup aktywnych kolumn z modułem bluetooth/aptx. Za 5 kpln nie ma może jeszcze wielkiego wyboru podłogówek, ale monitory tez w takim pokoju raczej mogą zagrać. Z tego co widzę Dali ma podłogówki tego typu z serii Zenzor.

Masz rację, nie jestem audiofilem choć potrafię dostrzec różnicę w brzmieniu i zależy mi aby sprzęt dobrze wpasował się w moje wymagania. Miałem okazję sprawdzić jak gra Onkyo, Yamaha, Denon i HK ale w wydaniu kina domowego.

Brzmienie ma dla mnie duże znaczenie, ale też staram się nie ponieść zbyt mocno przy zakupie bo zawsze można znaleźć coś jeszcze lepszego i dojechać do kwot zbliżonych cenie samochodu :)

Na alletanio jest nowy Rotel ra 12v2 z dac iem za chyba 2500 nowy,i kolumny weź sobie podłogowe a jakie to już sam zdecyduj co Tobie sie podoba w cenie 2500 z używanych oczywiście

Nie miałem jeszcze okazji słuchać wcześniej NADa ani Rotela, wezmę sobie do serca Wasze sugestie i udam się na odsłuch aby porównać brzmienie wyjściowej Yamahy R-N602 oraz NAD356 i ewentualnie Rotela. W tym ostatnim jednak przypadku aby uzyskać funkcjonalność o którą mi chodzi musiałbym dokupić RT-12 który jest sporo droższy od modułu MT-1 z NADa.

Przy okazji nie mogę wyjść ze zdziwienia dlaczego producenci tak zaawansowanego sprzętu zupełnie nie zwracają uwagi na design i jak wyglądają piloty. To jak zagra jest dla mnie najważniejsze, ale jeśli zdecyduję się na takiego NADa to chyba go gdzieś ukryję :)

• Moderatorzy

W tym ostatnim jednak przypadku aby uzyskać funkcjonalność o którą mi chodzi musiałbym dokupić RT-12 który jest sporo droższy od modułu MT-1 z NADa.

Po co Ci te moduły ? Kup tego polecanego Rotel ra 12v2 z dac do tego raspberry z hifiberry digi+ . Łączysz kablem koaksjalnym, wgrywasz runeaudio lub moodeaudio, i sterujesz smartfonem lub tabletem.

Lucarto Audio Ferro IA40 ; Maraim Welese 3.2, Hegel HD25, Raspberry PI4 + Allo digione Signature, Cambridge Audio 752BD, Lucarto Audio Albero

Miałam: Audio Academy Hyperion IV Plus, Haiku Audio Bright MK4

Jako alternatywę polecał bym tegoroczny model EISA czyli ELAC Debut F6. To brzmienie gęste, mocne u dołu, z bardzo czytelną średnicą i delikatną chodź detaliczną gorą.

Też polecam te kolumny. Na 25 m2 może nawet F5 wystarczą żeby było taniej, u mnie grają na 20 m2 i są w zupełności wystarczające

Bluesound Node2;  Audiolab 8200CD; Musical Fidelity M5si; Triangle Esprit Gaia EZ.

Po co Ci te moduły ? Kup tego polecanego Rotel ra 12v2 z dac do tego raspberry z hifiberry digi+ . Łączysz kablem koaksjalnym, wgrywasz runeaudio lub moodeaudio, i sterujesz smartfonem lub tabletem.

Czy rasbery ma radio internetowe wbudowane?

masz ograniczony budżet

Dzarro wzbudził moje wątpliwości co do wyboru, faktycznie moim głównym źródłem muzyki, które na codzień wykorzystuję jest Spotify. Płyty leżą zakurzone w szufladach i obecnie nie mam odtwarzacza CD ani nie planuję go kupić bo jestem zdania, że przyszłość należy do internetowego streamingu muzyki.

Czy wykorzystując jako źródło Spotify ma sens zastosowanie Rotela lub NADa zamiast np. R-N602?

Dodam, że w Spotify Premium mam jakość w formacie Ogg Vorbis 320 kb/s

obiektywnie

Z tego co widzę w Twoim rejonie znajdzie się pewnie kilka salonów audio, weź swój sprzęt(czyli - jak rozumiem smartfon/tablet) i wypróbuj klika konfiguracji zarówno konwencjonalnych jak i aktywnych/bluetooth. Dobra aplikacja aptx może być satysfakcjonująca bez bawienia się w klamoty(które i tak w tej cenie raczej nie będą "audiofilskie"). Ostatnio miałem okazję słuchać małego wzmacniacza PS Audio Sprout - i w nim moduł bezprzewodowy gra bardzo fajnie, wejście USB obiektywnie grało lepiej ale dźwięk z bluetooth był subiektywnie fajniejszy, dawał większą przyjemność ze słuchania.

• Moderatorzy

Sama stałam przed wyborem, ponieważ mój laptop kończył żywota, co kupić. Zastanawiałam się nad mini pc lub terminalem. później trafiłam na wątek o raspberry tu na forum i nie żałuje. Malina z rune jest dla mnie bardzo stabilna w działaniu, małe pudełeczko wielkości kostki masła schowane za wzmacniaczem, a tak gra :)

Ja mam maline z hifiberry digi + połączoną do ir dac Arcama po coaxialu, a później po rca do wzmacniacza, dodatkowo malina przez hdmi do tv (lubię widzieć okładkę, tytuł utworu). Dla mnie gra lepiej vs Daphile, może to zasługa hifiberry, z laptopa z daphile szło po usb. Napewno na plus jest wybór różnych systemów na malinę, znudzi mi się rune to wgram coś innego. Jeśli chodzi o Tidala to gra bardzo dobrze puszczany przez bubble upnp z komórki z androidem, nie wiem jak tu spisze się iphone. Tak raspberry ma radia internetowe i spotify.

Tu masz całą dyskusję o raspberry

Ukryta Zawartość

Jeśli dużo słuchasz spotify to jest to super rozwiązanie.

Ukryta Zawartość

Lucarto Audio Ferro IA40 ; Maraim Welese 3.2, Hegel HD25, Raspberry PI4 + Allo digione Signature, Cambridge Audio 752BD, Lucarto Audio Albero

Miałam: Audio Academy Hyperion IV Plus, Haiku Audio Bright MK4

NAD słabo wyglada na zdjęciach, na żywo jest lepiej. Bez udziwnień ale klasycznie. Yamaha ra602 to amplituner wszystkomający, jak odpowiada Ci jego brzmienie to ok, ale porównaj z jakimś wzmacniaczem. Sprawdź NAD356 różnica będzie raczej spora. To muzykalny grajek, jak uznasz ze warto to będziesz znał kierunek. Zawsze możesz kupić proponowaną używkę 370, 372 i nie pożałujesz, z odsprzedażą też nie powinno być problemu.

Zależy czego szukasz w dźwięku, rotel jest niby bardziej szczegółowy niż NAD ale mało muzykalny moim zdaniem. Słuchałem co prawda wyższy model rotela, ale nie porwał mnie graniem i wybrałem coś jeszcze innego ;)

Cześć,

Rozważam zakup Yamahy R-N602 i odpowiednio dobranych, pod katem słuchanej przeze mnie muzyki, kolumn.

Nie zamykam się na inne rozwiązania. Nie mam pojęcia jakie kolumny odsłuchać.

Kiedyś bardzo podobało mi się zestawienie ampli HK AVR645 z JBL ES90, ale uznałem że takie polaczenie nie ma sensu w moim zastosowaniu gdy w większości słucham muzyki a czasem tylko oglądam film.

Idź do salonu i posłuchaj, każdy odbiera inaczej i jednemu może podobać się to co Tobie może przeszkadzać. Pamiętaj tylko że w salonie może to brzmieć super a u Ciebie w domu marnie z powodu różnej akustyki pomieszczenia. Patrząc na rendery pokoju potrzebujesz większego dywanu żeby zniwelować odbicia dźwięków od podłogi. Wg mnie. stawiaj na: 80% kolumny i akustyka pomieszczenia, bo przy tym budżecie spokojnie kupisz coś dobrego.

Jestem bardzo mile zaskoczony ilością informacji jaką od Was otrzymałem, dziękuję Wam wszystkim! :)

Myślę, że wiem już jakie zestawy powinienem odsłuchać.

Podsumowując, do mojego zastosowania najlepiej powinien zagrać NAD356, którego mogę wzbogacić o funkcje dokładając moduł MT-1 lub podłączając adapter Raspberry z hifiberry digi+.

Powinienem też posłuchać Rotela RA-12V2 który jest w dobrej cenie (2500) choć uważacie, że w rocku może mniej się sprawdzić niż NAD.

Dla porównania posłucham także zestawu od którego rozpoczynałem dyskusję czyli Yamaha R-N602.

Alternatywą mogłyby być też kolumny aktywne z modułem bezprzewodowym ale te prawdopodobnie nie dostarczą takiej jakości jak zestaw ze wzmacniaczem, może też uda mi się sprawdzić.

Większe znaczenie Waszym zdaniem mają zastosowane kolumny i tu proponujecie:

Pylon Audio Topaz 20 lub Saphire 25

Heco Music Style 900

ELAC Debut F6/F5

Monitor Audio Bronze 6

Audio Academy Hyperion IV - tu zdania podzielone co do współpracy z NAD 356

Od 2007 roku korzystałem z innego forum i teraz żałuję, że wcześniej u Was nie zawitałem.

Dziękuję Wam za sugestie i cenne uwagi, na pewno będą miały wpływ na wybór sprzętu.

Jeśli nie macie żadnych uwag do podsumowania to szykuję się do rozpoznania możliwości odsłuchu w Trójmieście i do testów! :)

Pozdrawiam

Dwight

Z zasłyszanych opinii na forum jak i w prasie dobrze by rzucić okiem na podłogówki akkus f1s, nie zmieszczą sie nowe w budżecie, ale uzywki juz tak, jeśli bys takie ustrzelił i wpasowałyby się aktualnie w koncepcje brzmienia to byłyby elementem na którym oparł by sie rozwój systemu, ze wzgledu na ich potencjał. Na forum wiele osób chwali sobie tego nada po modyfikacji oczywiscie wtedy kupno nowki nie ma sensu z utratą gwarancji :) Fajny pokój, szkoda że nie ma symetrii między pierwszymi odbiciami po bokach, jak nie wyjdzie przyzwoita scena i lokalizacja z kanapy to warto zobaczyc jak to wyjdzie w odsłuchy z bliskiego pola w którym odbicia dzwieku od scian graja mniejsza role.

arcam 23t > synthesis ensemble el84 > excite x16 (mod.)

Powinienem też posłuchać

Dla porównania posłucham także

Od 2007 roku korzystałem z innego forum i teraz żałuję, że wcześniej u Was nie zawitałem.

Którego? Bo ostatnio tu sporo się mówi o niektórych.

Większe znaczenie Waszym zdaniem mają zastosowane kolumny i tu proponujecie:

Pylon Audio Topaz 20 lub Saphire 25

Heco Music Style 900

ELAC Debut F6/F5

Monitor Audio Bronze 6

Audio Academy Hyperion IV

Topazy odpuść reszta do przesłuchania ok.

Dodaj do listy klasyczne Dali Zensor 7, czy Tannoy 7.4.

Pozdrawiam

Podlacze sie do pytania bo moje jest bardzo podobne - zestaw stereo do 6 tys - zestaw tj. wzmacniacz + kolumny.

Aktualnie stan jest taki - DAC Matrix Mini-i Pro 2014 + RPi z picoreplayer (Logitech Media Server chodzi na NASie Synology) + monitory aktywne bliskiego pola KRK RP5 G3 ale gra to w pokoju 14 m2. Nowy pokoj/salon bedzie mial prawie 40 m2.

Myslalem nad wzmacniaczem NAD 356 BEE - bez DACa oczywiscie - do tego zepne Matrixa ktory bedzie przesylal dzwiek z RPi po USB (FLAC / DSD / HiRes FLAC) oraz z TV/PS4 (optyczne) -> NAD 356BEE. No i do NADa trzeba miec kolumny ktore beda sensowne pod ten metraz - na razie najblizej mi do Pylon Sapphire 31 ewentualnie cos podobnego - ale najlepiej by bylo gdyby to byla polska konstrukcja. W sumie na teraz taki zestaw to 6 tys - 2.5 tys wzmacniacz i 3.5 tys kolumny. Budzet ma jakies mozliwosci powiekszenia tylko musi to byc uzasadnione.

Bardzo prosze jakies sugestie, porady. Przy okazji nastepca NADa 356 jest?

PS - pokoj to bedzie prostokat 8 x 5 m - niestety na dluzszym boku bedzie zestaw audio i nie na srodku a jakies 3.5 m od jednej ze scian. Tak czy siak te monitory beda ok do pokoju 15-20 m2 a do salonu zmuszony jestem zainwestowac w kolumny i wzmacniacz. W pokoju chyba bedzie rowniez jakies RPi podpiete do tych monitorow KRK albo Chromecast Audio.

Na pewno zdecydowany jestem na stereo, funkcje odtwarzania sieciowego juz realizuje malinka wiec czysty wzmacniacz.

Dwight,

Przede wszystkim jest pytanie - fukcjonalność, brzmienie czy pieniądze? Jezeli chodzi o optimum to zdecydowanie polecam Yamaha r-n 602. Z dobrymi głośnikami brzmi bardzo dobrze. Kupując to urządzenie, masz możliwość rozbudowy musccasta pomcalym domu, plus wszystkie streamery obsługuje, masz jeden klocek a nie fafnascie.

Oczywiscie, ma swoje wady... ale za ta cenę jedynie onkyo jest porównywalne, aczkolwiek w onkyo gorzej z funkcjonalnością. Yamaha to złoty srodek.

Natomiast jak chcesz sie poważniej bawić w audiofilie, to wtedy temat staje sie duzo szerszy. W tym budżecie proponuje, jak inni zreszta, kolumny o klasę lepsze od wzmacniacza.

Na Twoim miejscu kupiłbym używany wzmacniacz za ok. 1000-1500, a za resztę streamer + kolumny. Kup np. Tego nada c356 bee i idz z nim na odsłuchy do sklepów i kup kolumny w salonie, tak, zebys miał brzmienie ktore Ci sie podoba.

Pamiętaj, ze cena ze strony w internecie a cena w sklepie sie rozni... na korzyść klienta ;)

Musisz sobie odpowiedzieć na pytanie, czego oczekujesz pod względem funkcjonalności, ilosci elementów, brzmienia oraz co planujesz w przyszłości w audio.

Jak chcesz miec przyzwoite granie ktore i tak zabija tanie amplitunera, to kup yamahe rn 602 albo onkyo, jak ma interesujące Cie funkcje sieciowe, i po sprawie.

Jak chcesz sie bawić to uzywany wzmak i nowe kolumny i streamer. Wzmacniacz to nie samochod niebity od Niemca, nie ma az takiego strachu w kupowaniu.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.