Skocz do zawartości
IGNORED

Początek przygody

Expel

Rekomendowane odpowiedzi

Hej,

Planuję zaopatrzyć sie w system kina domowego, lecz zacznę od stereo z możliwośćią rozbudowy. Wzmacniacz jaki planuje zakupić to Pioneer 831 do tego kolumny Heco Music style 500 albo budżetowo Victa 702, nie mam możliwości odsłuchu niestety. Możecie mi pwoiedzieć czy 2x wyższa cena jest rekompensowana w jakości muzyki? I czy przy takim wzmacniaczu ma sens dopłata?

https://www.audiostereo.pl/topic/130859-pocz%C4%85tek-przygody/

Hej,

Planuję zaopatrzyć sie w system kina domowego, lecz zacznę od stereo z możliwośćią rozbudowy. Wzmacniacz jaki planuje zakupić to Pioneer 831 do tego kolumny Heco Music style 500 albo budżetowo Victa 702, nie mam możliwości odsłuchu niestety. Możecie mi pwoiedzieć czy 2x wyższa cena jest rekompensowana w jakości muzyki? I czy przy takim wzmacniaczu ma sens dopłata?

Cena niestety nie gra!

De gustibus non est disputandum

Cena niestety nie gra!

Na szczęście !

A i zaraz pewnie dostaniesz bana na tym forum ;) tutaj takie opinie są bardzo ryzykowne. To jest potężny biznes, sezon na jelenie w pełni (zima, ludzie mają czas).

Audio pasjonaci - łączmy się w siłę! :)

Na szczęście !

A i zaraz pewnie dostaniesz bana na tym forum ;) tutaj takie opinie są bardzo ryzykowne. To jest potężny biznes, sezon na jelenie w pełni (zima, ludzie mają czas).

Zwolenników tego co napisałem jest tutaj dużo więcej?Słuchałem rewelacyjnie grające klocki w rozsądnej cenie a także takie za gruby hajs,które były tylko z ceny hiendowe.

De gustibus non est disputandum

Czemu heco? Podobno grają całkiem zacnie za tą cenę. Wiem jak to jest nowy kolega na forum nie wie o co chodzi... Sam próbuję uświadamiać takich o kawie na innym forum. Będąc w jednym z salonów HI-Fi polecono mi właśnie takie kolumny, myślałem też nad STX 250n. Nie mniej jestem otwarty na opinie porady, sugestie, i inne uwagi...

Witaj,

Jakie masz preferencje dźwiękowe? Jakie pomieszczenie? Będziesz rozbudowywał system do pełnego systemu 5.1? Pytam gdyż czy zakup amplitunera kina ma sens?

Faktycznie kolumny Heco reprezentują bardzo dobry stosunek jakość/cena. To czy jednak Tobie będą odpowiadać to już inna kwestia.

Dlaczego Pioneer?

Pozostaje do Twojej dyspozycji.

Hej, tak na pewno będę rozbudował do pełnego 5.1. Pokój 3,5m na 5,4m. Słucham głównie rocka, klasycznego w większości ale nie gardzę żadną muzyką. Dlaczego Pioneer? Już mówię, będąc w jednym z salonów HI-FI w katowicach polecono mi właśnie Ampli z Pioneera sprzedawca powiedział że jeżeli chodzi o kino spisuje sie bardzo dobrze i wygrywa testy. Jestem otwarty na wszelkie propozycje, chciał bym żeby ampli miał Spotify.

Moim zdaniem ciekawszym wyborem jest onkyo 656. A do heco zgrywa się dobrze.

I tak warto dokładać do linii music style. W heco każda wyższa linia reprezentuje zupełnie inny dźwięk.

Napisz do nas o cene na komplet to może weźmiesz od razu całość :)

Skąd jesteś? Do Oświęcimia masz chyba nie daleko?

Dzięki wielkie za podpowiedzi. Ale trafiła się promocja za 3800 kupiłem cały zestaw Ampli z Pioneera + 702/202/102 heco Jak tylko dotrą podzielę się wrażeniami, ten Onkyo co podałeś nie ma spotify na którym mi zależy.

A mógłbyś już teraz doradzić jakiegoś suba? Żeby zgrał się z Heco 702, nie zależy mi na mega basie w muzyce. Myślę że budżet to około 1500zł. Poczytał bym sobie o nim. Fajnie było by gdyby mniej lub bardziej zgrał się kolorystycznie z czarnymi głośnikami.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.