Skocz do zawartości
IGNORED

Wzmacniacz do kolumn cabasse Chaloupe

Lasio

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich potrzebuje porady co do doboru wzmacniacza kolumny to cabase Chaloupe pelna specyfikacja tutaj

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) ze posiadam wzmacniacz yamaha ax 890 i dzwiek jest straszny zero basu gdzie kolumny jm lab profil 55 maja za duzo basu ale mialem tez technicsa su-z650 i z tym wzmacniaczem cabasse mialy potezny bas i siedziac okolo 3 metrow czuc bylo jakby sie wiatrak wlaczylo tak dmuchalo poniewaz ma br z przodu ale szukam wzmacniacza o lepszej jakosci dzwieku niz ten technics i prosze o pomoc za jakim wzmacniaczem sie rozejrzec zeby to ladnie zagralo wiem ze kolumny s nie do dostania w polsce ale zalezy mi na nich bo maja dozywotnia gwarancje

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
https://www.audiostereo.pl/topic/130844-wzmacniacz-do-kolumn-cabasse-chaloupe/

Zero o budżecie :-(

Przy niskim wystarczy np:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

nawet z pilotem, albo drożej np:

Ukryta Zawartość

Mają dobrą dynamikę z basem już od małych poziomów.

PS. linki wklejaj w ODDZIELNYM wierszu, bo są ślepe.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Nie ma nic gorszego, niż człowiek wykształcony ponad własną inteligencję.   Jerzy Dobrowolski

przepraszam budzet to okolo 2000zl z tym ze nie mam mozliwosci odsluchu jestem za granica a mysle ze warto te kolumny zostawic bo z tego co wyczytalem o nich to w tamtych latach czyli ponad dwadziescia lat temu byly bardzo dobre cena zakupu to okolo 1250e w tamtych latach a bylem w salonie hfi tu gdzie mieszkam i mieli w cenie 1500e tylko dali opticon 5 i b&w ktore mi nie podpasowaly dali nie mialy basu a b&w mialy ale mysle ze za slabe by byly dla mnie oczywiscie moge rozwazyc tez wymiane kolumn ktore dobrze by zagraly z yamaha ax890

• 2 tygodnie później...

Dzis troche pokombinowalem z tym co mialem w domu i musze powiedziec ze bardzo sie zdziwilem podpiolem te kolumny najpierw do pioneer sa-5500 ll no i dalej basu nic masakra potem do akai am2350 troche lepiej ale to nie to a na kancu do malutkiego rotela ra820 i bylem w szoku pojawil sie bas zgralo sie to ladnie ale wydaje mi sie ze za slaby jest ten wzmacniacz i mam nastepujace pytanie dlaczego tak sie stalo ze tylko z tym rotelem jest bas i wyzej wymienionym w pierwszym poscie technicsem a np yamaha ax890 jest mocna ale nie ma basu co szukac teraz do tych kolumn ale raczej cos z pilotem

Nie wiem czy dobrze to rozumiem ale wydaje mi sie ze trzeba do tych kolumn chyba wzmacniacza ze tak sie okresle nie cieplego bo z opini na internecie yamaha ma duzo basu i jak podepne jm lab profile 55i to jest nadmiar basu i tylko do godziny 12 moge krecic bo dalej to juz kolumny nie wytrzymuja prosze was o pomoc

Może to zbyt intymne pytanie ;-)))

Co Ci się nie podobało w tym Technics'ie?

Te "zwykłe" modele, tj bez AAA Class grają zupełnie dobrze i im wyższy w tych bajerach opisywanych

na froncie, tym gorzej - brak basu, płaskie brzmienie i przebarwiona góra.

Miałem go pożyczonego jakiś czas i nieźle grał, a kupowałem kpl gratów Sony i go oddałem.

Rotel to klasyk; nawet jeśli ma 2 x 25 W to bywa i tak, że wystarczy to do pokonania

takich "mocarzy", co mają 2 x 60 W.

Nie ma nic gorszego, niż człowiek wykształcony ponad własną inteligencję.   Jerzy Dobrowolski

Tyle, ile ktoś jest skłonny ...

Jest dziś na alle za 2550 ;-(

Ukryta Zawartość

nawet nie ma pilota...

ale np. na olx jest nowszy Rotel z pilotem:

Ukryta Zawartość

ale go nie słuchałem

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

widzialem na allegro i troche za drogo

a co znaczy to ze kolumny sa do muzyki akustycznej jak slucham roznej muzyki i nie slyszalem zadnych brakow i czy znajde jakies lepsze w cenie okolo 3000zl uzywane

Gość rydz

(Konto usunięte)

a co znaczy to ze kolumny sa do muzyki akustycznej

To znaczy że producent zbudował kolumny z zamysłem by odtwarzały najwierniej instrumenty grające bez prądu , co nie oznacza że nie da się w ogóle sluchać np Rocka czy Pop .

Nie pozbywałbym się tak szybko kolumn , dobre połączenie może być też z Denonem , np Pma-2000 , może 1055-R , czy 1500-r .

Poczytaj / zapytaj w Klubie Denona .

Słucham Erica Bibba i Bruno Cocseta na swoich kolumnach z rozkoszą,

ale jak włączę Aerosmith'a, Metallicę, Stevie Raya Vaughana, Princa czy Satrianiego mój zapał nie maleje...;-)

A mają szmaciane kopułki, które podobno rocka nie potrafią ....

Wiesz, nie zliczę, bo jest

"oczywistą oczywistością" - że ośmielę się i "zacytuje" klasyka :-(

dla bardzo wielu - metal gramy tylko metalem czyli alu, tytan itp itd...

I stąd później poszukiwania kondensatorów po 500 zeta itd...żeby się dało słuchać.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.