Skocz do zawartości
IGNORED

Moja najlepsza płyta 2016 r.

Yankes

Rekomendowane odpowiedzi

New Model Army - Winter

w PL dla mnie Organek the best

posłuchałem, magia!

Dla mnie płyta zjawiskowa.Posłuchaj innych propozycji tego Gościa....Rewelacja!

TOTO Live in Łódź !!!

A także Riverside Eye of Landscape, Blindead Ascension, i kilka innych :-)

Może chłopacy rozkręcą się po Świętach....

De gustibus non est disputandum

Gość numik

(Konto usunięte)

Dla mnie płyta zjawiskowa.Posłuchaj innych propozycji tego Gościa....Rewelacja!

gdyby nie to, że dziś Wigilia i nie to, że słuchałem trochę kapel z Teraz Rock (The Brain Jonestown Massacre, Madness, Wolf People - wow) przesłuchałbym wszystko co nagrał. Przesłucham niedługo, a coś czuję, że sporo tego trafi do mnie na krążkach

gdyby nie to, że dziś Wigilia i nie to, że słuchałem trochę kapel z Teraz Rock (The Brain Jonestown Massacre, Madness, Wolf People - wow) przesłuchałbym wszystko co nagrał. Przesłucham niedługo, a coś czuję, że sporo tego trafi do mnie na krążkach

Mam tylko 5

Ha! Pod choinkę dostałem płytkę, na którą czekałem dość długo (na wznowienie, bo nakład się wyczerpał) Gazpacho- Tick-tock. Szczerze polecam, bo to świetny album!

(A oprócz niej, Blackfield IV)

aż :), pamiętaj że żyjemy w kraju krytyki pozytywnej :)

Prawdziwa cnota krytyki się nie boi...:)

Ha! Pod choinkę dostałem płytkę, na którą czekałem dość długo (na wznowienie, bo nakład się wyczerpał) Gazpacho- Tick-tock. Szczerze polecam, bo to świetny album!

(A oprócz niej, Blackfield IV)

Posłucham na pewno!

Napiszcie proszę jaka była Wasza najlepsza płyta zakupiona w bieżącym roku.Moim odkryciem jest Tord Gustavsen Ensemble "Restored,Returned"

Rozumiem, że nie musi to być płyta wydana w 2016 ...

Torda "odkryłem" już po pierwszej płycie ... jeżeli podoba Ci się podobna stylistyka to posłuchaj Mathias Eick np "Midwest", Manu Katche "Playground"

Moim odkryciem jazzowym 2016 a właściwie ponownym odkryciem gdyż znałem tę płytę już wcześniej jest

Enrico Rava "Easy living" - uwielbiam jej klimat.

PS. W sklepach jest w tej chwili obniżka cen na wybrane tytułu z ECM'u między innymi na Gustavsena i Manu Katche.

Rozumiem, że nie musi to być płyta wydana w 2016 ...

Torda "odkryłem" już po pierwszej płycie ... jeżeli podoba Ci się podobna stylistyka to posłuchaj Mathias Eick np "Midwest", Manu Katche "Playground"

Moim odkryciem jazzowym 2016 a właściwie ponownym odkryciem gdyż znałem tę płytę już wcześniej jest

Enrico Rava "Easy living" - uwielbiam jej klimat.

PS. W sklepach jest w tej chwili obniżka cen na wybrane tytułu z ECM'u między innymi na Gustavsena i Manu Katche.

Tak nie musi być wydana w 2016 roku jedynie "odkryta"Podane przez Ciebie płyty cieszą już moje oczy na półeczce.Ale dziękuję za info.

Ale dziękuję za info.

Z promocji polecam także ale już w trochę innej stylistyce: Miroslav Vitous ‎"Universal Syncopations", Nik Bärtsch's "Mobile" i Garbarka "Dresden"

i jeszcze Vassilis Tsabropoulos "Akroasis"

Z promocji polecam także ale już w trochę innej stylistyce: Miroslav Vitous ‎"Universal Syncopations", Nik Bärtsch's "Mobile" i Garbarka "Dresden"

Szpaku podsyłasz bardzo interesujące propozycje"Dresden" muszę mieć!

Szpaku podsyłasz bardzo interesujące propozycje"Dresden" muszę mieć!

Za pięć dych ECM'a żal nie kupić ;) niestety "Dresden" nieco droższy ale to 2CD ... było coś z Arvo Parta, chyba Lamentate oraz coś z Bobo Stenson Trio.

Za pięć dych ECM'a żal nie kupić ;) niestety "Dresden" nieco droższy ale to 2CD ... było coś z Arvo Parta, chyba Lamentate oraz coś z Bobo Stenson Trio.

Słuchasz tego u Siebie?To są dla mnie świetne krążki!

Słuchasz tego u Siebie?To są dla mnie świetne krążki!

Słucham namiętnie wieczorami oraz w nocy ...

Zakochałem się w ECM'ie jakieś 12-13 lat temu i miłość kwitnie ;)

Bardzo lubię ich stylistykę jazzową, do klasyki z tej wytwórni muszę chyba jeszcze dojrzeć ;)

Słucham namiętnie wieczorami oraz w nocy ...

Zakochałem się w ECM'ie jakieś 12-13 lat temu i miłość kwitnie ;)

Bardzo lubię ich stylistykę jazzową, do klasyki z tej wytwórni muszę chyba jeszcze dojrzeć ;)

Nie słuchałem klasyki ECM.Lubię u nich czarną kurtynę pomiędzy kolumnami i ten niepowtarzalny klimat.

Ja ze swojej strony dla osób lubiących jazz i nie tylko, polecam solową płytę Sławka Jaskułke ,,Sea" z 2014r oraz jego album z 2015r nagrany w trio noszący tytuł ,,ON" którą dane mi było posłuchać na żywo podczas koncertu promującego właśnie to wydawnictwo w krakowskim ,, Harrisie". Obydwie płyty są moim tegorocznym muzycznym odkryciem.

,,Żyj prawdziwie, kochaj szczerze zanim wszystko śmierć zabierze".

Ja ze swojej strony dla osób lubiących jazz i nie tylko, polecam solową płytę Sławka Jaskułke ,,Sea" z 2014r oraz jego album z 2015r nagrany w trio noszący tytuł ,,ON" którą dane mi było posłuchać na żywo podczas koncertu promującego właśnie to wydawnictwo w krakowskim ,, Harrisie". Obydwie płyty są moim tegorocznym muzycznym odkryciem.

Posłucham!

Gość

(Konto usunięte)

Arvo...lektura obowiązkową tak jak Garbarek...na takich wydawnictwach zapomina człowiek o realizacjach...są perfekcyjne...uwielbiam pokłady przestrzeni na płytach EST...coś wspaniałego...polecam :-)

Ja ze swojej strony dla osób lubiących jazz i nie tylko, polecam solową płytę Sławka Jaskułke ,,Sea" z 2014r oraz jego album z 2015r nagrany w trio noszący tytuł ,,ON"

Koniecznie trzeba "odkryć"...

Arvo...lektura obowiązkową tak jak Garbarek...na takich wydawnictwach zapomina człowiek o realizacjach...są perfekcyjne...uwielbiam pokłady przestrzeni na płytach EST...coś wspaniałego...polecam :-)

Perfekcyjne i cena nie z kosmosu!

Koniecznie trzeba "odkryć"...

Walter Trout koncert z Amsterdamu, szkoda tylko, że tak kiepsko nagrany.

Z klasyki Mstislav Rostropovich "Bach - Cello Suites"

Jak mogłem pominąć???

Na samym początku powinien być:

Adam Bałdych "Bridges", na żywo jeszcze lepszy.

Walter Trout koncert z Amsterdamu, szkoda tylko, że tak kiepsko nagrany.

Z klasyki Mstislav Rostropovich "Bach - Cello Suites"

Jak mogłem pominąć???

Na samym początku powinien być:

Adam Bałdych "Bridges", na żywo jeszcze lepszy.

Pożyczka by się przydała żeby wszystkie posiadać na półce!

Rolling Stones - BLUE&LONESOME

Klasyka!

Adama Bałdycha jeżeli będziesz miał sposobność koniecznie posłuchaj na żywo, dużo koncertuje więc raczej nie bedziesz miał z tym problemu. Bałdych na koncertach bez względu na "konfigurację" po prostu "wymiata"!!!

• 2 tygodnie później...

Adama Bałdycha jeżeli będziesz miał sposobność koniecznie posłuchaj na żywo, dużo koncertuje więc raczej nie bedziesz miał z tym problemu. Bałdych na koncertach bez względu na "konfigurację" po prostu "wymiata"!!!

Dzięki Szpaku!

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.