Skocz do zawartości
IGNORED

Czy taka zmiana będzie na +

zibi45

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Zastanawiam się nad zmianą kolumn frontowych. Teraz mam indiana line nota 550. Kuszą mnie nowe indiana line tesi mk II. Czy takie zestawienie z denon 2300 przy słuchaniu roka (Pink Floyd, U2 itp ) elektronicznej ( Jean Michel Jarre itp ), trochę pop ( np Michael Jackson, Sade ) dałoby pozytywny efekt?

https://www.audiostereo.pl/topic/130798-czy-taka-zmiana-b%C4%99dzie-na/
Gość Stivi89

(Konto usunięte)

Nie słyszałem indiana line ale jak dla mnie to mf5 I b&w do pink floydów tym bardziej ale rozumiem ze masz kino po ampli jezeli nie chcesz wydawać duo Kasy to kupuj wzmaka I pod pre z ampli na 10000% bedzie lepiej niż zmiana kolumn

Z tym nowym głośnikiem wysokotonowym z modelu Diva to elektroniki i gitar elektrycznych - Tesi 560 MKII jest miodzio. Jesteśmy po pierwszych testach i tak naprawdę gdyby zmienili kolor okleiny powinni je nazwać Tesi 570, bo to inna klasa grania.

Sprawdź nasze wyprzedaże, zapytaj o rabaty dla forumowiczów. 

https://sklep.rms.pl/wyprzedaz-promocje

Tesi 560 mkII to klasa wyżej kolumn. Ale grają także nieco inaczej. Moim zdaniem poprawa będzie ale czy taka jak oczekujesz to nie wiem.

Tesi są czystrze wyraźniejsze. Jeśli chciałbyś pozostać przy tej firmie to warto. Jeśli natomiast lubisz dociazone granie to elac fs 77 w promocji lub debut f5 czy większe f6.

Pozdrawiam

No właśnie nie słucham tylko muzyki elektronicznej ale i rocka, pop w tym rytmy typu SADE zresztą tak jak pisałem wyżej. Niestety nie mam gdzie ich odsłuchać. Ogólnie nie bardzo lubie dudniącego basu i skłaniał bym się do bardziej subtelnego, delikatnego niskiego tonu z szerszą sceną. Nie chciałbym też inwestować w wzmaka a pozostać przy ampli.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.