Skocz do zawartości
IGNORED

Wzmacniacz do HD600 i DAC Nostromo 5 lepszy od Espressivo-E

Bachnaify

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Przymierzam się do zmiany wzmacniacza gdyż mój Espressivo trochę odmówił posłuszeństwa (słychać czasem szumy) i ogólnie gra zbyt ciemno, jest za dużo basu. Szukam czegoś jaśniejszego. Co polecacie ? Zastanawiam się nad wzmacniaczem Valentine ale nie wiem czy warto go brać pod uwagę. Chciałbym coś dobrego między 500 a 1000 zł.

Jeśli chodzi o nówkę, wypróbuj Hi-FiMan EF-2C. Troszkę rozjaśnia HD 600 , basu też mu nie brakuje.

Sprawdź też SMSL VA1 HD. Kosztuje jakieś 1100 - 1200 zeta i jest wyłącznie wzmacniaczem słuchawkowym.

Mam wrażenie, że gra dynamiczniej od EF-2C, ale potrzebowałem DAC z USB i dlatego wybrałem EF-2C.

Witam. Przymierzam się do zmiany wzmacniacza gdyż mój Espressivo trochę odmówił posłuszeństwa (słychać czasem szumy) i ogólnie gra zbyt ciemno, jest za dużo basu. Szukam czegoś jaśniejszego. Co polecacie ? Zastanawiam się nad wzmacniaczem Valentine ale nie wiem czy warto go brać pod uwagę. Chciałbym coś dobrego między 500 a 1000 zł.

To o czym piszesz uzyskałem na klonie Lehmanna pod firmową nazwą FCLII. Jednakże ja wolę inne granie i poszedłem w wzmacniacz Burson Soloist sl mkII.

W sumie tego FCLII mam na zbyciu jak by Cię to interesowało i spokojnie zmieścisz się w zakładanym budżecie i jeszcze zostanie ;-)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.