Skocz do zawartości
IGNORED

Topowy glosnik szerokopasmowy powyzej 500 Hz

SZROT

Rekomendowane odpowiedzi

Jaki? Za ile? Gdzie szukac? Obudowa zamknieta, pasmo powyzej 500 Hz, co jest najbardziej cenione na rynku glosnikow szerokopasmowych w tym segmencie? Jakis fostex? Wysokie powyzej 10 kHz moga juz byc lekko wygaszone. Najbardziej liniowa charakterystyka i mile dla ucha brzmienie w zakresie 500 Hz - 10 kHz to: ........? Bardzo prosze o pomoc i przyklady. Dziekuje.

Wybacz szczerosc ale Twoj temat jest bez sensu. Glosnik na srodek musi byc czescia calosci. Musisz sie zastanowic czy chcesz to glownie do plumkania czy ostrego rocka, jaka efektywnosc cie zadowala, jaka zwrotnica, jaka obudowa, jaka kasa itp. Zeby uzmyslowic Ci, ze bez konkretow ani rusz, dam Ci przyklad absolutnie topowego glosnika spelniajacego podane kryteria - Feastrex, np. D9e.

• Użytkownicy+

W Harpiach 300B mini jest stosowany Eminence, nie pamiętam który konkretnie. Gra to całkiem nieźle, chociaż od góry głośnik był cięty i dołożona została kopułka seasa.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Tu moja recenzja tych kolumn:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

dużo zależy od tego jaką efektywność zamierzasz osiągnąć.

Swojego czasu długo ważyłem czy nie zakupić TANG BAND W5-1611SAF by zrezygnować z 2'way dla próby :)

zbiera dużo dobrych opinii na zachodnich forach, ma przygaszoną górę.

Siemasz mała, wpadniemy do mnie posłuchać radia? mam nowy audiofilski kabel antenowy :)

Fajna propozycja ten TANG BAND W5-1611SAF. O cos takiego lub podobnego mi chodzilo. To nie ma byc glosnik na srodek tylko na calosc bez basu :) Przygaszona gora moze byc :) Efektywnosc nieistotna, duzo bardziej liniowosc charakterystyki i po postu ladne, mile dla ucha brzmienie. Faktycznie moze o szczyt wierzcholka topowego mi nie chodzi ale o rozsadne granice cenowe :) Cos w okolicach fostexow, monacorow itp. Obudowa zamknieta, bas nieistotny, ma ladnie przetwarzac od 500 w gore :) Aaa i najlepiej oczywiscie bez zadnej zwrotnicy, jesli sie da, choc jakas szczatkowa np. wyrownujaca lub tlumiaca gore moglaby byc.

od tych 500 w górę filtrujesz aktywnie? bo inaczej brak zwrotnicy chyba nie możliwy :)

Siemasz mała, wpadniemy do mnie posłuchać radia? mam nowy audiofilski kabel antenowy :)

Jest tego dość dużo w rozmiarze 10cm no a w rozmiarze 20cm to napewno Visaton B200

a ja mam w domu superastego Seasa Mu10

zobacz tu

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• Użytkownicy+

Sprostowanie, pamięć jest zawodna ... głośnik o którym wspominałem to seas:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• Użytkownicy+

o szczyt wierzcholka topowego mi nie chodzi ale o rozsadne granice cenowe :) Cos w okolicach fostexow, monacorow itp.

To po co "topowy" w nazwie? Fostex to chujnia z grzybnią i patatajnią... jak mawia pewien jegomość.

W moim projekcie

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) gra seas i nic mu nie brakuje jest na średnicy bardzo muzykalny można powiedzieć że porywający czasami . A i góra wcale nie jest taka przygaszona do 18khz jest dobrze .

Ukryta Zawartość

Nowe szerokopasmowki Beymy wydaja sie ciekawe i niedrogie, ale czy to bedzie topowy dzwiek...

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.