Skocz do zawartości
IGNORED

Na co zamienić Harmana AVR365

piotrek_rr

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Posiadam Harmana AVR365. Niestety nie posiada on wyjścia PRE OUT. Do stereo mam HK990 i chciałbym połączyć sprzęt aby HK990 kontrolował fronty. Sprzęt może być używany. Musi być w miarę na czasie, Na co byście zmienili HK AVR365 ?

https://www.audiostereo.pl/topic/130669-na-co-zamieni%C4%87-harmana-avr365/

Jak to na co.

Do tego pieca " piekarnika " wyłącznie Harman - Kardon AVR 760

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

post-51219-0-12918200-1481871856_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Gry przygodowe ... " Wyłącznie Single Player !!! " ... 

Jak to na co.

Do tego pieca " piekarnika " wyłącznie Harman - Kardon AVR 760

Ukryta Zawartość

Też tak myślę. AVR660 lub 760. Tylko skąd go wziąć ?:( Na Allegro żadko występują...

Ukryta Zawartość

A co myślicie o wymianie mojego HK AVR365 na Marantza SR6009 ? Amplitunera Marantza nigdy nie miałem. Stereo będzie i tak z HK990. Fronty do kina po pre out z Marantza na HK. W Amplitunerze HK denerwóje mnie mały wpływ na barwę dźwięku. Zmian w ustawieniach korekcji jest niewiele. Jak to jest w Marantzu ?

Faktycznie w Harmanie te ustawienia są najmniej rozbudowane. Najwięcej opcji jest w amplitunerach Yamahy.

Na jakich kolumnach grasz? Marantz to bardzo dobre amplitunery do kina i wydajne mocowo. Nie grają jednak tak do przodu mocno jak np. Onkyo.

Toteż wybór zależy od kolumn.

Kolumny mam Jamo S606, ale w przyszłości będę je zmieniał. Być może będą to Paradigm 11v7. Na razie chce zmienić ampli na taki z preoutem i idąc do przodu jednocześnie poprawić kino. Przyznam, że z samego grania w kinie z obecnego AVR365 jestem zadowolony, ale ten preout... Marantz bardzo podoba mi sie wizualnie.

Oj to kolumny do wymiany w pierwszym rzucie! Zdecydowanie. To najsłabsze ogniwo w twoim systemie.

Jak zmienisz na któryś z ampli wymienionych wyżej to i tak nie będziesz miał jak sprawdzić. Kolumny nie wykorzystają potencjału amplitunera. Teraz także tego nie robią.

Witaj. Posiadam ten sam amplituner kupiłem go 2012r. i on potrafi w stereo zagrać naprawdę nieźle, mnie tam jakoś nie brakuje korekcji dźwiękowych jedyne co używam to podbicia basu niekiedy, ale jak go mogłeś z takimi kolumnami nawet podpiąć i oczekiwać dobrego dźwięku.

ale jak go mogłeś z takimi kolumnami nawet podpiąć i oczekiwać dobrego dźwięku.

Teraz kolega Piotrek się pewnie wystarczy, ale niestety tak jest. W pierwszej kolejności do wymiany kolumny. Albo oba elementy na raz.

• 1 miesiąc później...

Witam ponownie. Chciałbym odświeżyć temat. Otóż wymieniłem kolumny na Klipsch RP 280F. Różnica jest rzeczywiście ogromna. W związku z tym wraca temat na co zamienić wzmacniacz kina HK AVR365 ?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.