Skocz do zawartości
IGNORED

Vincent SV238 a Nad 3

Cygan1977

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, poradźcie. Mam Kolumny Polk Audio LSIM 707 które grają z Arcamem A32.

Niestety Arcam gra wtedy gdy bas mam odkręcony na maxa i ustawione jest 3/4 głośniści. Na dodatek kolumny schodzą w dół w ohmami i wzmacniacz je zwyczajnie odcina.

Reasumując Wzmacniacz polecę każdemu lecz nie do tych kolumn.

Zamierzam sprzedać swojego A32, wystawiłem na OLX i zakupić :

a: Vincent SV 238

b: Vincent SV 238MK

c: Vincent SV 237

Kompletnie nie wiem czym się różnią 238 -ki i czy ta 237 uciągnie te potwory.

Typ na drugi wybór to Nad M3 zalecany przez Rafko wg. recenzji kolumn.

Co Radzicie?

Dziękuję za odpowiedzi

https://www.audiostereo.pl/topic/130646-vincent-sv238-a-nad-3/

Dzień dobry.

Do kolumn Polk Audio LSIM 707 należy zastosować możliwie najbardziej wydajny wzmacniacz o gęstym, wypełnionym dźwięku. Wzmacniacz musi także trzymać w ryzach bas, który musi być możliwie najlepiej kontrolowany.

Z podanych modeli Vincent moim zdaniem zdecydowanie najlepszy będzie model SV 237 (http://q21.pl/vincent-sv-237.html), natomiast jeszcze bardziej sugerowałbym trochę droższy, ale wyśmienity zestaw dzielony Vincent SA-31 (http://q21.pl/vincent-sa-31.html) z końcówką mocy SP-331 (http://q21.pl/vincent-sp-331.html).

Warto także posłuchać Musical Fidelity M5si (http://q21.pl/musical-fidelity-m5si.html), który brzmieniowo także powinien podpasować. W przypadku natomiast droższych konstrukcji, idealnym wyborem byłby ATC SIA2-150 (http://q21.pl/atc-sia2-150.html).

Zapraszam serdecznie do naszego salonu na odsłuchy, porównania poszczególnych rozwiązań. W przypadku pytań służę pomocą.

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

Dzień dobry.

Do kolumn Polk Audio LSIM 707 należy zastosować możliwie najbardziej wydajny wzmacniacz o gęstym, wypełnionym dźwięku. Wzmacniacz musi także trzymać w ryzach bas, który musi być możliwie najlepiej kontrolowany.

Z podanych modeli Vincent moim zdaniem zdecydowanie najlepszy będzie model SV 237 (

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) ), natomiast jeszcze bardziej sugerowałbym trochę droższy, ale wyśmienity zestaw dzielony Vincent SA-31 (

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) ) z końcówką mocy SP-331 (

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) ).

Warto także posłuchać Musical Fidelity M5si (

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) ), który brzmieniowo także powinien podpasować. W przypadku natomiast droższych konstrukcji, idealnym wyborem byłby ATC SIA2-150 (

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) ).

Zapraszam serdecznie do naszego salonu na odsłuchy, porównania poszczególnych rozwiązań. W przypadku pytań służę pomocą.

Dziękuję za rekomendację. Pytanie Dlaczego nie proponujecie 238 -ki i czym one się różnią od siebie ?.

Spodobała mi się konfiguracja 32MK i 331MK Vincenta. Co o tym sądzicie ?

Witaj,

Do tych kolumn polecał bym z tranzystorów musical m5si lub monobloki audiolab 8300mb. Z lamp i to bym zdecydowanie obstawial model cayin a70t mkII.

W razie pytań lub wycen zapraszam

Musical m5si jest ok lecz audiolab poza moim zasięgiem- niestety

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Audiolab tutaj się nie nada, vincenty będą odpowiednie cenowo/klasowo.

A ja szary użytkownik powiem Ci żebyś tak, przy okazji posłuchał NAD-a 356 i Yaqina MC10L.

Musica curat cor meum et animam meam delenit

Audiolab tutaj się nie nada, vincenty będą odpowiednie cenowo/klasowo.

A ja szary użytkownik powiem Ci żebyś tak, przy okazji posłuchał NAD-a 356 i Yaqina MC10L.

Cześć . słuchałem Na moich kloumnach nad 356 i robił to samo co Arcam. Wyłączał się - jest za słaby. głośniki basowe tak jak przy arcamie ledwo się wychylały. Ale dziękuję za zainteresowanie i próbę pomocy :)

Mam możliwość kupienia Integry Vincent SV 238 za 6000 pln stan idealny ale Q21 zastanowił mnie końcówką 331MK i przedwzmacniaczem 31 MK . Cena 2x wyższa i pytanie czy jest sens :)

Witam. A więc byłem w Q21 i w piątek wypożyczam przedwzmacniacz VINCENT SA-31MK + końcówka mocy VINCENT SP-331.

Nie mniej jednak wizualnie podoba mi się bardziej końcówka VINCENT SP-331MK.

Czy ktoś wie czym one się różnią od siebie i czy ktoś miał możliwość porównania ?. W Q21 powiedzieli mi że MK jest podbita i dźwięk jest podbarwiony przez to straciła na jakości liniowości dźwięku. Nie wiem na ile obiektywna była to opinia. Proszę o pomoc

• 2 tygodnie później...

Dobry Wieczór. Chciałbym podziękować Q21 za możliwość wypożyczenia nieodpłatnie końcówki Vincent SP 331 oraz przedwzmacniacza Vincent 31MK na okres Świąt Bożego Narodzenia. Dzięki temu mogłem wprost porównać szkołę Arcama z Vincentem. W kwestii mocy i szczegółowości przestrzeni Vincent pobił Arcama A38 bez dwóch zdań. Poległ przy bardzo cichym plumkaniu Jazzowym :). Arcam to taki mroczny rycerz i ma coś w sobie :).

Podsumowywując gdyby nie zdarzenie losowe klocki zostały by u mnie. No cóż pozostaje zbierać pieniądze i ponownie udać się do Q21 po sprzęt :).

Ps. kupując hybrydę proszę przekręcić potencjometr mocy na max i sprawdzić czy jest trzeszczenie lamp, jeśli tak to sprzęt jest wadliwy.

Pozdrawiam Pana Michała z tego sklepu - grzeczny i uprzejmy chłop :)

Kończę wątek.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.