Skocz do zawartości
IGNORED

monitory o bdb stereofonii

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

Kef ls50, moim zdaniem w swojej kategorii cenowej bezkonkurencyjne właśnie pod względem stereofonii i przestrzennego dźwięku

SinusAudio, Equilibrium Ether S6, Stars DSD Audio DAC, Nordost Blue Heaven LS i Purple Flare

Kef ls50, moim zdaniem w swojej kategorii cenowej bezkonkurencyjne właśnie pod względem stereofonii i przestrzennego dźwięku

z jakim wzmacniaczem zestawiłeś te Kefy,że masz takie odczucia?

De gustibus non est disputandum

z jakim wzmacniaczem zestawiłeś te Kefy,że masz takie odczucia?

Atoll IN 100se, a co?

SinusAudio, Equilibrium Ether S6, Stars DSD Audio DAC, Nordost Blue Heaven LS i Purple Flare

Gość

(Konto usunięte)

Jak na ironie uni q w kefach jest ich znakiem rozpoznawczym i wielkim plusem dla jednych a porazką dla innych wliczając mnie,za sprawą slabego a nawet nędznego rozpraszania tego wspanialego stereo. Ustawisz w idealnym trojkącie jest ok,wychylisz glowe z lini kolumn i czar pryska. Wedlug mnie pozycja odsluchowa musi miec margines a kolumny bdb rozpraszanie zeby nie byly pozycją bezruchomego zgonu jak w kefach.

Subfan, myślę, że nie słuchałeś LS50 a zdanie wyrobiłeś sobie na bazie innych mniej udanych konstrukcji tej firmy.

Faktycznie ważnym jest aby Ls dobrze ustawić ale żeby zaraz nędzne rozpraszanie.....

Może problemem jest reszta toru a przede wszystkim sub SVS, który moim zdaniem degraduje resztę pasma.

Nie traktuj mojej wypowiedzi jako zaczepki.

pozdro

Polskie monitory aktywne APS Coax wyróżniają się stereofonią i kosztują 5 tys zł.

Nie wiem czy jest zainteresowany aktywnymi paczkami.Myślę,że warto także posłuchać!

De gustibus non est disputandum

Gość

(Konto usunięte)

Sub nie ma nic do tego i nie degraduje ani stereo ani wysokich,jezeli sluchales dobrego mocnego suba wiesz ze on sie nie drze tylko bardziej go czujesz niz slyszysz a wtedy to doceniasz wlasnie czystą i jedwabistą góre i dobrą stereofonie ktore to jak dla mnie są na drugim miejscu co nie znaczy ze nie wazne. Wolałbym po prostu gorsze kolumny z dobrym subem niz na odwrot,gdybym musial wybierac oczywiscie ☺

We wspomnianym aspekcie grania myślę że tak ale chętnie dowiem się o innych kolumnach za podobne pieniądze które zagrają z lepszą przestrzenią i stereofonią niż Kefy.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.