Skocz do zawartości
IGNORED

mini/mikro wieża stereo z wbudowanym odtwarzaczem blu-ray, bluetooth oraz in./out HDMI

Hardi

Rekomendowane odpowiedzi

BR w stereo, w dodatku z hdmi in/out???

ZAPOMNIJ.

Może jakieś kino dom. 2.1?

Znajomy kupił coś takiego z H-K za kilka tysi, ale nie wiem, czy ma wejście i wyjście hdmi (chyba, że Ci chodzi o ARC).

BR w stereo, w dodatku z hdmi in/out???

ZAPOMNIJ

a to niby dlaczego? Yamaha robi coś takiego, ale przeginają z ceną, wychodzi na jedno jakbym kupił amplituner, odtwarzacz i kolumny

im taniej tym lepiej :-D to ma być sprzęt tylko do sypialni, aby leżąc w łóżku obejrzeć jakiś film

ani ten Philips ani Sharp nie posiada wejścia HDMI więc odpadają

Po cholerę Ci wejście HDMI we wieży, lepiej i prościej optyk dla sygnału z TV.

HDMI potrzebny żeby puścić obraz z bluraya w miniwieży

HDMI potrzebny żeby puścić obraz z bluraya w miniwieży

Tak ? , a może przeczytaj uważnie o co chodzi, zanim coś sam napiszesz. Bo nie chodzi by puścić.... Rozróżniasz OUT od IN ?

Skoro miniwieża ma wbudowany BR to wystarczy tylko wyjście -OUT HDMI ( no norma).

Jednak dla sygnału z zewnątrz może wystarczy wejście optyczne, które jest jednak częściej w mini wieżach niż HDMI - IN ( bo o nie pytał autor tematu), lub HDMI w wersji ARC.

Jednak dla sygnału z zewnątrz może wystarczy wejście optyczne

Tak ? Też przeczytaj uważniel, koledze chodzi o HDMI a nie o wejście optyczne.

Stwierdzeniem, ze WEJSCIE hdmi w wiezy potrzebne do ogladania filmow z blueray dobitnie wykazales, ze sie zamotales Piotrze. Dobrze Arekm radzi, wystarczy WYJSCIE hdmi i WEJSCIE optyk.

Głowa jest dla mnie najważniejsza bo nią jem.

Stwierdzeniem, ze WEJSCIE hdmi w wiezy potrzebne do ogladania filmow z blueray dobitnie wykazales, ze sie zamotales Piotrze. Dobrze Arekm radzi, wystarczy WYJSCIE hdmi i WEJSCIE optyk.

Widzę że nie czytasz ze zrozumieniem i dobitnie to właśnie wykazałeś. NIGDZIE nie napisałem że jest potrzebne WEJŚCIE w wieży do oglądania filmów. Napisałem że jest potrzebny kabel HDMI aby puścić obraz Z (czyli out-WYJŚCIE) bluraya czyli Z mini wieży. PANIATNA ?

Ja pier... ale sie motacie. Byc moze to miales na mysli, ale w kontekscie cytatu, na ktory odpowiedziales wyszlo co innego i utwierdziles kolege w bledzie. Napiszmy wprost:

Niech kolega nie szuka wiezy z WEJSCIEM hdmi bo nie jest ono do niczego potrzebne.

A nie doczytałem że ma być HDMI IN !!

To nie ma takiej!! :)

A nie mówiłem, że nie ma niczego spełniającego kryteria?

Mowiłeś.

Po co Ci wejście HDMI? skoro w mini wieży już jest BD?

Po co Ci wejście HDMI? skoro w mini wieży już jest BD?

Pewnie kolega nie rozróżnia subtelnej różnicy pomiędzy wejściem a wyjściem ;-)

Mam Yamaha Pianocraft MCR-840 w sypialni, służyła do sporadycznego obejrzenia filmu nocnego ;) Wprawdzie only dvd, ale...

Synek zaczął intensywnie - 1 film dziennie - oglądać swoje bajki i po 3 miesiącach odtwarzacz padł. Niestety naprawialność - nieopłacalna. Mam wzmacniacz z radiem ;)

Zaprzyjaźniony serwisant twierdzi, że z odtwarzaczami yamahy tak jest, niestety... Sony BD za 350 pln śmiga jak na razie bez problemu ;)

Po cholerę Ci wejście HDMI we wieży, lepiej i prościej optyk dla sygnału z TV.

aby podpiąć inne urządzenia, nawet nic nie wspominałem o jakimś puszczaniu sygnału z TV, ja wiem co mi jest potrzebne a co nie, więc może się trzymajmy tematu :-)

Tak ? Też przeczytaj uważniel, koledze chodzi o HDMI a nie o wejście optyczne.

dokładnie, Piotr ma rację, wyraziłem się jasno, że potrzebuje wejścia HDMI, a nie optyczne... niektórzy tutaj nie potrafią czytać ze zrozumieniem i próbują udzielić mi rady o które nie prosiłem, ja potrzebuję mini wieże z wejściami HDMI i dobrze aby ta mini wieża miała od razu wbudowany odtwarzacz blu-ray.... widzę, że ze wszystkiego trzeba się tłumaczyć bo niektórzy nie potrafią zrozumieć prostego pytania, tak więc tłumaczę: mam duży monitor (a nie TV) z jednym wejściem HDMI, ten duży monitor postawiłem w sypialni i chcę do niego podłączyć dekoder telewizyjny, odtwarzacz multimedialny i blu-ray, potrzebuje też czegoś przez co pójdzie dźwięk, dlatego wymyśliłem sobie, że chcę mini wieże do której będę mógł podpiąć, dekoder itd. przez HDMI, dźwięk pójdzie przez głośniki z mini wieży a sam obraz pójdzie przez HDMI do monitora

No to nie ma i temat zamknięty :)

a mini wieża z wejściami HDMI ale bez wbudowanego blu-ray?

Wiem Hardi dokładnie co napisałeś jednak też wiem jakie opcje ma niedrogi sprzęt ( przynajmniej ten popularny), tak więc swoim wpisem o wejściu typu optycznego chciałem pomóc i ukrócić dywagacje i szukanie hdmi typu in.

Natomiast wpis #8 z tekstem " HDMI potrzebny żeby puścić obraz z bluraya w miniwieży " pod moim cytatem o wejściu dobitnie świadczy o braku znajomości rozróżnienia rzeczy. Bo pisanie że odtwarzacz BR ma mieć wyjście HDMI by puścić z niego obraz, jest tak oczywiste że śmieszne, szkoda tylko że autor nie ma poczucia humoru i dystansu do siebie by przyznać się do błędu, bo chyba już czuje o co chodzi.

W każdym razie bez odbioru.

Wiem Hardi dokładnie co napisałeś jednak też wiem jakie opcje ma niedrogi sprzęt ( przynajmniej ten popularny), tak więc swoim wpisem o wejściu typu optycznego chciałem pomóc i ukrócić dywagacje i szukanie hdmi typu in.

Natomiast wpis #8 z tekstem " HDMI potrzebny żeby puścić obraz z bluraya w miniwieży " pod moim cytatem o wejściu dobitnie świadczy o braku znajomości rozróżnienia rzeczy. Bo pisanie że odtwarzacz BR ma mieć wyjście HDMI by puścić z niego obraz, jest tak oczywiste że śmieszne, szkoda tylko że autor nie ma poczucia humoru i dystansu do siebie by przyznać się do błędu, bo chyba już czuje o co chodzi.

W każdym razie bez odbioru.

Kolego, gdybyś nie pisał skrótami myślowymi to niebyłoby tego problemu o którym piszesz. Ja mam dystans do siebie natomiast tobie brakuje trochę samokrytyki i niepotrzebnie ironizujesz w swojej odpowiedzi do mnie

Dobra panowie dajcie sobie na luz :-)

Z mini wieżą faktycznie będzie problem, ale trafiła mi się okazja, kumpla przycisnęło bo rozwalił brykę a nie ma AC i 1,5 miesięczny zestaw pogonił mi za - 30% ceny sklepowej: amplituner Onkyo TX-SR343, odtwarzacz blu-ray Sony BDP-S6700 i głośniki Argon Alto 4

a mini wieża z wejściami HDMI ale bez wbudowanego blu-ray?

Tym bardziej nie kojarzę.

Rozumiem że potrzebujesz i już. Ale czy możesz nam wytłumaczyć po co? Może będziemy w stanie ominąć to jakoś przez inne rozwiązanie.

Tym bardziej nie kojarzę.

Rozumiem że potrzebujesz i już. Ale czy możesz nam wytłumaczyć po co? Może będziemy w stanie ominąć to jakoś przez inne rozwiązanie.

kilka postów wyżej napisałem: mam duży monitor (a nie TV) z jednym wejściem HDMI, ten duży monitor postawiłem w sypialni i chcę do niego podłączyć dekoder telewizyjny, odtwarzacz multimedialny i blu-ray, potrzebuje też czegoś przez co pójdzie dźwięk, dlatego wymyśliłem sobie, że chcę mini wieże do której będę mógł podpiąć, dekoder itd. przez HDMI, dźwięk pójdzie przez głośniki z mini wieży a sam obraz pójdzie przez HDMI do monitora

No i już jesteśmy to w stanie obejść.

Bo raz możesz nabyć switcha do HDMI. Wówczas kwestie wizyjne mamy załatwione. Druha sprawa jakie wyjścia audio mają poszczególne urządzenia. Analogowe, optyczne itp i w ten sposób podłączyć je już do większego wyboru mini wież.

Więcej kabli ale można to zrobić taniej i przy najmniej jest wybór.

Pozdrawiam

A nie da rady tak, ze wszystkie nadajniki przez switch hdmi do tv, za to dzwiek juz z tv do wiezy przez optyk?

A puszczanie obrazu kablem hdmi przez wieze ma jeden minus - jak nie wlaczymy wiezy nie bedziemy miec obrazu.

Poszukuje do sypialni mini/mikro wieże stereo z wbudowanym odtwarzaczem blu-ray, bluetooth oraz in./out HDMI. Ktoś coś zna i poleca?

Poszukuje do sypialni mini/mikro wieże stereo z wbudowanym odtwarzaczem blu-ray, bluetooth oraz in./out HDMI. Ktoś coś zna i poleca?

Z tego co ja zrozumiałem to głównym pytaniem i wątkiem poszukiwań pytającego jest mini lub mikro wieża z wbudowanym bluray, bluetooth oraz HDMI. Kwestia podłączenia tego będzie następnym krokiem ale już po zakupie takowej mikro/mini wieży. Niestety ale nie udało mi się znaleźdź takiej mini wieży co też napisałem wyżej. Pozostaje rozważyć kupno innej konfiguracji klocków.

Właśnie wyszło że autor chce kupić mini wieże z HDMI w roli switcha.

Po to tak kombinuje. Switch jest nie drogi.

Szymon nie. Gdyż to jest monitor a nie TV i nie ma wyjścia optycznego. Po prostu z tych wszystkich źródeł osobno obraz do switcha i do monitora a osobno dźwięk do mini wieży.

Więcej kabli ale połączenia bez problemowe i dużo większy wybór.

Właśnie wyszło że autor chce kupić mini wieże z HDMI w roli switcha.

Po to tak kombinuje. Switch jest nie drogi.

Faktycznie, przeoczyłem ten wątek.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.