Skocz do zawartości
IGNORED

Jakie słuchawki zamiast Beyerów T90

rayfe

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, jak nie tu to gdzie dowiem się co kupić zamiast moich obecnych T90? Odkryłem że chyba jednak nie jest to moje granie po tym jak nabyłem niedawno iemy ibasso it03. Doki grają basowo, bliską średnicą z bliskimi wokalami, góra nie męczy i w zasadzie brak im przestrzeni i detali no i separacja jest słabsza względem T90. Jakie słuchawki będą łączyły te cechy? Co powiecie o hifimanach he400i? Nie znam też klasycznych konstrukcji jak sennki hd600/650 ale np hd555 mi nie pasowały za bardzo, nie podeszły mi też akg k7xx ale miło wspominam beyery dt990 pro 250ohm które zrobiłem na otwarte i zrekablowałem ale średnica była za bardzo cofnięta... Jak sprawa wygląda z beyerami dt880? Acha, dodam że preferuję konstrukcje otwarte i wokółuszne, zamknięte raczej odpadają...

STACJONARNY: PC->NFB 1.32->HA2013 MOBILNY: HTC 10->CCA C16/FiiO FH5

LCD-2F lub za 1/3 ceny Audeze będziesz miał HD650-także gęsta,bliska srednica,balans przesunięty w dół i jak rzadko kiedy tu relacja jakości obydwu par słuchawek do pozycji w cenniku jest prawidłowa.LCD i 650 są wymagające co do wzmaka,słabeusze odpadają.

Na Twoim miejscu posłuchałbym też AQ Nighthawk,z akcentem na posłuchał,z grubsza to też jest to czego oczekujesz w brzmieniu,natomiast jest to granie dosyć specyficzne i przed zakupem warto się z nim zapoznać.

l'enfant sauvage

Zapomniałem dodać, słucham różnych gatunków ale głównie tak trance i dance.

Z it03 zasmakowałem takiego funowego grania, dół jest w sam raz, midbass też wyważony, średnica może nie jakaś wybitna ale i tak bardzo zadowalająca, wokale bliskie i takie specjalnie dla słuchacza ale nie pierwszoplanowe, góra fajna bo nie męczy i nie brakuje mi niczego w niej.

Braki to jak wyżej - mogły by grać ciut przestrzenniej, z odrobinę lepszą separacją zwłaszcza w średnicy i ciut bardziej detalicznie od środka wzwyż i takiego grania do stacjonarki szukam, alternatywnie to może po prostu byłbym skłonny zamienić obecne T90 i it03 na jakieś super doki ale nie za drogie, tak do 2000zł, mogą być używane ale za takie pieniądze racze nie znajdę nic fajnego bo musza mieć dynamika dla dolnych rejestrów więc raczej hybrydy, same armatury raczej odpadają chociaż nie mam z nimi doświadczenia, tak samo customy które potem ciężko odsprzedać a nie stać mnie na takie straty...

edit: mieszkam w Lublinie, ciężko gdzieś czegokolwiek posłuchać na miejscu...

Rayfe - do twojej muzyki powinieneś posłuchać Beyerdynamic Custom One Pro , lub tańszą

alternatywę Brainwavz HM5.

W Lublinie masz Melomana, Top Hi-Fi oraz Dynamic na Al.Racławickich 18.

W każdym możesz sobie posłuchać.

Ja posiadam Senki HD 600 lecz muszę dokupić jakieś zamknięte i zastanawiam się nad tymi HM5.

Nie jest to granie na poziomie Sennheisera, lecz za cenę 500 zł. grają bardzo przyjemnie ( mogę potwierdzić recenzję ze strony Audiofanatyka).

No to muszę się wybrać posłuchać ale do 1500zł za używane mogę zapłacić ale żeby mi grały lepiej jak ibasso it03 :)

Na alle ktoś ma hifimany he400i za 1300zł nowe dlatego też o nie pytam bo podobno dobre granie no ale o t90 też tak pisali a jednak nie każdemu pasują no i kwestia toru dochodzi...

Moim zdaniem bardzo dobrze sprawdzą się u Ciebie wspomniane HiFiMan HE-400i (http://q21.pl/hifiman-he-400i.html), które połączą cechy obydwóch modeli.

Zapraszam serdecznie na odsłuchy.

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

Słuchałem HE-400 i basu brakowało, ale w HE-400i to nie wiem...

Wypróbuj te Brainwavz - naprawdę grają przyjemnie, delikatnie przyciemnionym dźwiękiem, z wystarczającą ilością i jakością basu.

Sprawdzałem to z moim Hi-Fi Manem EF2C.

T90 to chyba nagorsze mozliwe sluchawki do tego typu muzyki. Juz Meze 99 bylyby lepsze, tylko ze to sluchawki zamkniete.

Hegel H80 | Chord Hugo 2 | Dynaudio Excite X14

T90 to chyba nagorsze mozliwe sluchawki do tego typu muzyki. Juz Meze 99 bylyby lepsze, tylko ze to sluchawki zamkniete.

No własnie z racji na górę przyjemność ze słuchania takiej muzyki jest bardzo ograniczona a już na pewno nie idzie słuchać tak zbyt długo... Jak podpowiedział endriuw mam możliwość posłuchania nawet audeze lcd2 czy lcd3 o ile będą na miejscu ale boję się że mi się spodobają bo to drogie cacko... Szkoda że z basek słabo w hifimanach ale może w mp3store w Lublinie posłucham chociaż chwilę to zobaczę czy aż tak kiepsko... Obecnie posiadam audioquest dragonfly black i uruchomiłem go już pod androidem na samsungu S3LTE tak więc mam swoje źródło na którym przesłucham T90, IT03 i będę miał jakiś punkt odniesienia żeby porównać co mi wpadnie w ręce na mieście :D

Alternatywa to beyery DT880 ale wersje 250ohm lub 600ohm. Są dużo tańsze i fajnie się je moduje także jeżeli nie podejdą mi hifimany to kupię na ślepo jakieś 880ki bo podobno akg k701 są fajne i kosztują ok 600zł ale trochę mam uraz po k7xx które grały zbytnio z oddali i za ciemno pomimo że przyjemnie i nienachalnie...

Wypróbuj jeszcze Ultrasone HFI 2400 ( w Melomanie powinni mieć je na stanie, ich koszt to ok. 1000 zł., oczywiście możesz pytać o rabat).

Mają lekko wycofaną średnicę, są też analityczne, chociaż mniej niż AKG lub Beyery ale czego jak czego basu im nie brak.

HiFiMAN nie ma mało basu, to wzmacniacz może nie być w stanie wysterować słuchawek HiFiMANa. Przykład to właśnie podłączanie HE-400 do EF2C. EF2C to bardzo fajny wzmacniacz, ale do HE-400S, ktore to polecam ze względu na potężny bas.

http://sklep.rms.pl/hifiman-he-400s-he400s-audiofilskie-sluchawki-planarne-ortodynamiczne-przenosne?campaign-id=10

Przygoda ze słuchawkami HiFiMANa jest o tyle kapitalna, że gdy kupimy trochę lepszą elektronikę to one znowu zagrają wyraźnie lepiej. Kupując nawet podstawowy model planarny możemy rozwijać jego brzmienie bardzo, bardzo długo.

Sprawdź nasze wyprzedaże, zapytaj o rabaty dla forumowiczów. 

https://sklep.rms.pl/wyprzedaz-promocje

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.