Skocz do zawartości
IGNORED

Jaki wzmacniacz do JBL Northridge E20

Darek_chive

Rekomendowane odpowiedzi

Proszę o pomoc jaki wzmacniacz kupić do pomieszczenia 20m2. Mój chrześniak zakupił z nagła kolumny używane jak wyżej i prosi o pomoc w doborze wzmaka. Ja jestem raczej laikiem, bo kilka razy podchodziłem do sprzętów i nie do końca jestem zadowolony ze swoich wyborów . Będę wdzięczny za każdą podpowiedź.

https://www.audiostereo.pl/topic/130291-jaki-wzmacniacz-do-jbl-northridge-e20/

Proszę o pomoc jaki wzmacniacz kupić do pomieszczenia 20m2. Mój chrześniak zakupił z nagła kolumny używane jak wyżej i prosi o pomoc w doborze wzmaka. Ja jestem raczej laikiem, bo kilka razy podchodziłem do sprzętów i nie do końca jestem zadowolony ze swoich wyborów . Będę wdzięczny za każdą podpowiedź.

Zastanawiam się czy metraż pokoju nie jest zbyt duży?

De gustibus non est disputandum

Ja bym kupił taki porządny starszy wzmak na allegro za 300-500zl z gwarancją rozruchowa chłopaki sprzedają. Mocny sprzęt dla młodego ;-)

Rotel RA-980BX+Heco Aurora 700 SONY 550ES + Emit M20@Nostromo Wolf2 - Solid Core audio cable set

Ja bym kupił taki porządny starszy wzmak na allegro za 300-500zl z gwarancją rozruchowa chłopaki sprzedają. Mocny sprzęt dla młodego ;-)

Masz rację po co topić większą kasę jeżeli Młody nie połknie bakcyla.

Sony seria es bardzo dobra stereofonia i mocy nie brakuje głośniki nie są złe dużo mocniejsze niż wyglądają ale całym pasmem nie zagrają niestety.

Wysłane z mojego commodore 64 przy użyciu Joysticka.

Zastanawiam się czy metraż pokoju nie jest zbyt duży?

jeśli dobrze przeliczam, to trochę za duży, zakładając, że recenzent ma rację:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

"Stereofonia – elektroakustyczna metoda odbierania, zapisywania, transmitowania i odtwarzania dźwięku, tak aby u słuchającego wywołać wrażenie przestrzennego rozmieszczenia jego źródeł."

E20 będą zdecydowanie za małe jesli chrześciak lubi przyłożyć. Bardziej pasowałoby wstawić E60 ;)

A wtedy spokojni sąsiedzi mogą się już pakować....

Tak e60 w zupełności wystarczy moim zdaniem e20 nie mają wystarczająco dużo basu na 20m2 niestety.... połączenie z starym sony es lub esd znakomicie pasuje do szybkiej muzyki mam już dość długo to mogę tylko potwiedzic to co ktoś mi doradził aby sobie to połączyć i gra gitara.

Wysłane z mojego commodore 64 przy użyciu Joysticka.

Te E20 to kolumny raczej surroundowe. Do 20m może to nie grać tak jak powinno. Jednak jak już kupił to nic nie zrobimy.

Do JBL polecam coś jaśniejszego z twardszym basem. Sony ES wskazane. Ewentualnie któryś z modeli Yamahy.

Denon i NAD zagrają dobrze na basie, ale zabraknie im rozjaśnienia góry. Dźwięk będzie przesunięty w dół.

Pozdrawiam

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.