Skocz do zawartości
IGNORED

Mały problem z głośnikami ....

Raq_GD

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Ostatnio kupiłem kolumny Tonsila Voyagery 350 (urzywane) i maja one jeden mankament - w jednej kolumnie były powgniatane kopułki w głośnikach basowych (druga kolumna jest jak nowa). Głownie chodzi o to że jak puszczam głosniej muzyke i troche podkręcam bass to słychac dosc mocno jak te głośniki charczą i teraz pytanie do Was - co z tym zrobić ? Gdzie by można oddac kolumny zeby mi to zrobili ? bo całych głosnikow chyba nie trzeba wymieniać ? Prosze o jakies porady co z tym zrobić bo troche mnie to martwi :( (nie krzyczcie na mnie bo jestem mega laikiem)

a tak to wygląda ....

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

z góry dziękuje

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

sprawdź, czy te nakładki nie są odklejone, to one mogą brzęczeć (u mnie tak było). Resory wyglądają na całe, ale też sprawdź czy są dobrze przyklejone.

Jeśli charczą, to być może przewody biegnące do cewki są odklejone, tam też warto zajrzeć - nie wiadomo co te głośniki przeszły zanim do Ciebie trafiły

Wydaje mi się że Zyzio ma rację bo w czasie jak ktoś walnął w ta kopułkę to cewka się po wykrzywiała . Może membrana wróciła do swojego kształtu ale cewka może nie , drut nawinięty na cewkę może się powyginał troszkę i może tego jest wina . Można to naprawić .

nakładki nie są odklejone, a resory są całe, co do kopułek to jak je dotykam (delikatnie) to mam wrażenie, że za chwile się rozerwą i zrobi się dziura :/ jak myślicie ile naprawa tego może wynieść ? i gdzie takie coś można zrobić ? bo sam się raczej tego nie podejmę bo jeszcze bardziej zniszcze :(

Może po prostu to nakładki wytważają takie zniekształcenia i poskutkowała by ich wymiana. przeciwpyłki są tanie więc możesz spróbować.

Chociaż trudno przypuszczać że przez nakładkę głośnik charczy:)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.