Skocz do zawartości
IGNORED

CA DacMagic 100 vs. CA DacMagic Upsampling xlr?

prestigemedia

Rekomendowane odpowiedzi

Który z DACów lepszy?

1. Starszy model Cambridge Audio DAC Magic Upsamling XLR (poprzednik obecnego DAC MAGIC PLUS`a);

2. Nowszy, mniejszy model Cambridge DacMagic 100?

Pierwszy używany można kupić w cenie drugiego nowego.

Pytanie, który jest lepszy? Starsza konstrukcja ma więcej wejść cyfrowych bo 2x optyk 2xcoaxial. Jak natomiast z samym dzwiękiem? czy mniejszy model nie jest pod względem jakości jednak lepszy? Ktoś słuchał, może coś doradzić?

Dzięki.

Witaj,

Jeśli nie zależy Ci na USB to weź starszy model. Upsampling gra także nieco bardziej wyrównanym dźwiękiem od 100tki. Więc jeśli Twój system jest w miarę neutralny to tym bardziej weź starszego. Jeśli natomiast chciałbyś ożywić nieco górę pasma to 100 jest dobra do tego.

Pozdrawiam

Więc jeśli Twój system jest w miarę neutralny to tym bardziej weź starszego. Jeśli natomiast chciałbyś ożywić nieco górę pasma to 100 jest dobra do tego.

System to NAD C326bee + Pylon Pearl 25.

Cześć jakiej muzyki słuchasz?

Co jest teraz Twoim źródłem?

Czego brakuje Ci w dźwięku?

Masz bardzo fajny wzmacniacz w swojej cenie do którego możesz podpiąć lepsze kolumny niż Pearl 25. Tutaj to one troszkę ograniczają ...

DacMagic 100 zagra z życiem, rozjaśni trochę przekaz, doda powietrza ... Czy tego szukasz?

Również zastanawiam się nad wyborem z tych dwóch. Raczej USB nie będę używał a jedynie wejścia optycznego. Który lepiej zagra z luxmanem. Kolumny raczej neutralne choć wolał bym trochę wygładzić wyższą średnicę na rzecz wysokich tonów.

"A ci, którzy tańczyli, zostali uznani za szalonych przez tych, którzy nie słyszeli muzyki" — Friedrich Nietzsche 

Co jest teraz Twoim źródłem?

DACa chce kupić z myślą o podłączeniu AppleTV po optyku i streamowaniu po AirPlay.

Czego brakuje Ci w dźwięku?

Jeszcze nie wiem - nie miałem jeszcze okazji podlączyć żadnego DACA :)

Szukam rozwiązania uniwersalnego :)

To w jaki sposób teraz słuchasz muzyki?

Ciężko coś doradzić jak sam nie wiesz co chcesz uzyskać ;)

Pamiętaj , że każdy dac wnosi do brzmienia coś od siebie. Jeden jest cieplejszy, drugi jaśniejszy, trzeci w miarę neutralny. Jeden doda Ci niskich tonów, inny wysokich itp itd.

Chyba , że dopiero co zakupiłeś sprzęt i jeszcze nie słuchałes, to póki co podepnij go chociaż pod DVD, czy blu ray, czy Pc aby coś usłyszeć chociaż , zapoznać się z dźwiękiem. Oczywiście podane przykłady bez DAC to złe źródło no ale musisz coś wiedziec gdzie iśc dalej ...

Jeżeli to nowy sprzęt to pamiętaj , że musi się wygrzać. Kolumny na początku zagrają zupełnie inaczej niż po wygrzaniu. Po mniej więcej 100h dźwięk się ułoży i znacznie lepiej będzie brzmiał.

Jeżeli to nowy sprzęt to pamiętaj , że musi się wygrzać. Kolumny na początku zagrają zupełnie inaczej niż po wygrzaniu. Po mniej więcej 100h dźwięk się ułoży i znacznie lepiej będzie brzmiał.

Zgadza się to nowy sprzęt, który jest niewygrzany a ja jeszcze się nie osłuchałem aby stwierdzić czego brakuje/czego jest za dużo.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.