Skocz do zawartości
IGNORED

Pink Floyd - The early years 2cd

flood2

Rekomendowane odpowiedzi

Czy ktoś kupił już to wydawnictwo? W internecie nikt się nie dzielił wrażeniami i ciężko znaleźć jakieś fragmenty do odsłuchu.Nowa Metallica, z kolei, ma już mnóstwo recenzji i można sobie ją wstępnie przesłuchać bez problemu. Te dwie płyty PF i tak trzeba będzie kupić, duży box raczej poza zasięgiem i nie wiem czy jest mi tak potrzebny, ale jeśli już je macie to napiszcie jakie macie odczucia.

https://www.audiostereo.pl/topic/130175-pink-floyd-the-early-years-2cd/

Słuchałem dzisiaj w radiu w audycji Manna, brzmiało to dziwnie :) Bardzo sterylny master, wyglądało jakby przed chwilą było nagrywane. Odczucia dziwne, pewnie jako fan kupię, ale przekonania brak, przyzwyczaiłem się do utworów w wersji takiej "brudnej", a tu przeczyszczone na ósmą stronę. Korci mnie 28 płytowy box, ale chciałbym mieć jakiś dach nad głową w święta ;)

.............nie o to chodzi by złapać króliczka, ale by ciągle gonić go!

ciężko znaleźć jakieś fragmenty do odsłuchu

w Spotify można posłuchać w całości

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

"Few are those who can see with their own eyes and hear with their own hearts." A.Einstein

Słuchałem dzisiaj w radiu w audycji Manna, brzmiało to dziwnie :) Bardzo sterylny master, wyglądało jakby przed chwilą było nagrywane. Odczucia dziwne, pewnie jako fan kupię, ale przekonania brak, przyzwyczaiłem się do utworów w wersji takiej "brudnej", a tu przeczyszczone na ósmą stronę. Korci mnie 28 płytowy box, ale chciałbym mieć jakiś dach nad głową w święta ;)

Przyznam, że mi odpowiada ten "sterylny master". Mam ze dwie setki różnych bootlegów cd i nieraz są bardzo meczące w odsłuchu. Tutaj naprawdę kawał dobrej roboty jak dla mnie oczywiście.

Gość numik

(Konto usunięte)

Bez jaj... Kompilacja Flojduf?

Smokie - i owszem, ale - Floydów?!!!

Idę skoczyć z mostu.

to już nie pierwsza, przynajmniej trzecia :), mam 1 best of, widziałem też takie dwucedekowe z człowiekiem w lampkach choinkowych ;)

Tylko mam wrażenie ze to taki jakby sampler...niektóre piosenki są krótsze niż byly na bootlegach. Może chca tych niezdecydowanych wydać teraz 500€ na Box zachęcić tym ochlapem do kupna pojedynczych części w przyszłym roku. Mam tu na myśli 1 cd. 2 jest dobre. Jedna pkytka i juz można sobie darować kupno muzyki do filmów.

Osobiście kupiłem i chce odsprzedać za 10 €. Poczekam do przyszłego roku i będę zbierać każdy element ukladanki.

Nasuwa się pytanie co jeszcze jest w sejfie? Może w końcu wszystkie 4 noce z rainbow theatre z trasy gdy ogrywali Dark side w 72. Aktualnie do słuchania nadaje się tylko jedna noc. A tam w końcu byla pelna udana premiera Dark side.

Ja przesłuchałem te 2 płyty na Tidal i mnie się podobało. Całkiem niezłe brzmienie choć słyszałem opinie, że niektóre fragmenty box-u mają słaby dźwięk. Ale box i tak będę miał :)

Słuchałem na smartfonie ale nie wiem czy to się liczy.

Dzisiaj posłuchałem kilku płytek cd z boksu i muszę przyznać, że nie każda z nich to "żyletka":) Bywają remastery blizsze bootlegowemu brzmieniu, ale na szczęście w mniejszości. A tak BTW... czy sa oficjalnie dostępne jakieś "gęste" pliki Pink Floyd? Wypreparować można WYWH, DSotM, The Wall. Kupić Division Bell i Endless River, ostatnio dwupłytowa edycję Early Years, ale czy sa inne? Plącza sie jakiesinne po sieci, ale to chyba wszystko pliki "nadbudowane", czyli z 16/48 przerobione na 24/96?

Czy ktoś kupił już to wydawnictwo? W internecie nikt się nie dzielił wrażeniami i ciężko znaleźć jakieś fragmenty do odsłuchu.Nowa Metallica, z kolei, ma już mnóstwo recenzji i można sobie ją wstępnie przesłuchać bez problemu. Te dwie płyty PF i tak trzeba będzie kupić, duży box raczej poza zasięgiem i nie wiem czy jest mi tak potrzebny, ale jeśli już je macie to napiszcie jakie macie odczucia.

A to masz?

cf1cbdf20822b9e69816ee426a1aacb0.jpg

czy sa oficjalnie dostępne jakieś "gęste" pliki Pink Floyd? Wypreparować można WYWH, DSotM, The Wall. Kupić Division Bell i Endless River, ostatnio dwupłytowa edycję Early Years, ale czy sa inne? Plącza sie jakiesinne po sieci, ale to chyba wszystko pliki "nadbudowane", czyli z 16/48 przerobione na 24/96?

Zapewne. Ja już się nastawilem, że zapewne plików gęstych lub DSD Floydów nie zobaczymy dla całej dyskografii - w końcu z czegoś firmy muszą żyć ;)) tak samo chętnie bym 24/192 (albo wyżej, ale kto to usłyszy różnice) Beatlesów zaciągnął..

Jedna rzecz, która mnie tylko zastanawia - np na HDTracks... mam trochę ich gęstych plikow a dla porównania wersje CD. Czasami różnice są dość wyraźne - mam wrażenie że większe niż powinny wynikać z rozdzielczości/bitów/probkowania - tak jakby nie tylko był plik gęsty ale też remaster, zmieniona sygnatura dźwięku. Więc dla mnie gęsty plik ma sens tylko wtedy kiedy na 100% będę widział, że robiono zgranie z taśmy matki, remasterowano itd. To mimo wszystko zapewne kosztowny i pracochłonny proces - swoją drogą dlatego też zastanawiam się w jakis sposób w sieci czy sklepach na necie (typu HD Tracks) pojawiają się geste pliki - czy wytwórne dokonują tego remasteru i zgrania do gęstego pliku?

Ja już się nastawilem, że zapewne plików gęstych lub DSD Floydów nie zobaczymy dla całej dyskografii

Dziwna sytuacja w sumie - skoro nawet taki (mój ulubiony tak przy okazji) King Crimson, a w zasadzie to chyba Robert Fripp już uwolnił "na gęsto" w zasadzie wszystko i jeszcze więcej i co ciekawe - nadal się w to bawi i chyba ma zyski? Yes podobnie, EL&P również. O jazzowym repertuarze nie wspomnę bo tutaj do wyboru do koloru - jak nie pliki toi sacd. A Waters i spółka cisza... Swoją drogą na remaster z 2011 r. trzeba było też swoje odczekać prawda?

Jest SACD The Dark Side... i powiem, że brzmi znakomicie.

Tak mam to w pliku dobra jakosc choc dla mnie lepiej idzie z :

Ukryta Zawartość

pink-floyd-the-dark-side-of-the-moon-mastered-from-the-original-master-tapes-2016-wavpack_1.png

-=SLAYER RUL3Z =-

Jest, jest i zgadzam się - brzmi ekstra. Pisałem o tym, że są źródła, z których można "preparować" pliki - w przypadku DSotM w necie sporo "obrazów". WYWH też jest SACD. Ale głębiej w dyskografię jest coś?

Panowie słuchają floydow czy inżynierów studyjnych...

Czym byliby floydzi bez inżynierów studyjnych.........:)

.............nie o to chodzi by złapać króliczka, ale by ciągle gonić go!

Nie wiem? Ty mi powiedz? Za co ich kochamy? Za pomysł Parsona z zegarami czy słowa Waters a i kompozycje Wrighta/Gilmour a? W mixie też mieszali byli producentami. Mało kto w to ingerowal z tego co mi wiadomo. Nie było tu 5 Floryda jak w przypadku beatlesow czyż nie.

Gość A&T

(Konto usunięte)

Właśnie z tej płyty leciał w DSD Time w pokoju DIY na AVS2016.

Panowie słuchają floydow czy inżynierów studyjnych...

Czy jedno jest możliwe bez drugiego?

Zadam inaczej pytanie. Czy słyszałeś ich bez inżynierów studyjnych?

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.