Skocz do zawartości
IGNORED

1 duzy vs 2 mniejsze suby

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

Gość

(Konto usunięte)

Pytanie kieruje do osob ktore mialy stycznosc z 2 subami a raczej ich wrazenia co do podwojnego udezenia zamiast jednego duzego suba,chcialbym zostac przy svs i na razie mam sb13 ultra ale im wiecej szukam na ten temat tym wiekszy metlik w glowie. Jakosciowo na pewno sb13 jest lepszym subem tyle ze jest 1 . A na marginesie jezeli jeden to planuje sprzedanie sb 13 i zakup nowego cacka sb16 ultra. Jest tkos na sali ? :))

https://www.audiostereo.pl/topic/130113-1-duzy-vs-2-mniejsze-suby/

Różnica jest taka.

Dwa mniejsze pozwolą rowniej rozłożyć głęboki bas. A jeden duży, zejdzie niżej i efekty będą lepsze ale może być słyszalne umiejscowienie basu.

Ja takie dywagacje zakonczyłem na 4 subwooferach.

Dwa duże i dwa małe.

Wiem, nie jestem normalny.

Gość

(Konto usunięte)

sb to skrut od sealed czyli zamkniety a z reszta jak sb13 moze byc zamkniety a sb16 br skoro roznia sie tylko wielkoscia i moca ,pomysl zanim napiszesz przemak. RAF77 o to chodzi ze roznica w klasie bedzie znaczna bo sb2000 ma 500w i 12 cali i kosztuje ok 3 tys ,jeden sb13 -13 cali 1000 w i ok 8 tys,sb16-16 cali 1500w i ok 11tys czyli ciezko bedzie podwoic sb13 :) finansowo lepiej wychodzi sb2000 , sprawdze to chyba i wypozycze jakies klipsche sw112 r x2 i jeden 115.

Ja dopiero jestem w trakcie pracy nad parą subwooferów, które zmienią w systemie pojedynczy. W założeniu jest wykonanie aktywnych podstaw basowychw obudowie zamkniętej pod kolumny podstawkowe z podziałem na 80 Hz.

Gość

(Konto usunięte)

Pisalem do svs konsultantow ale co inny to inna opinia i mozliwe ze podyktowana zarobkiem z kolei na you tube wszyscy potwierdzaja przewage 2 malych ,tyle ze nie wiem czy zamiana 1000w czy 1500w na dwa male 500 kosztujace 3 tysie nie bedzie krokiem w tyl.

sb to skrut od sealed czyli zamkniety a z reszta jak sb13 moze byc zamkniety a sb16 br skoro roznia sie tylko wielkoscia i moca ,pomysl zanim napiszesz przemak

OK, sugerowałem się zdjęciem ze strony głównej ;)

u16-header.jpg

nagrywamy.com

Gość

(Konto usunięte)

Ktore to przedstawia sb16 i pb16 s(sealed) p (ported,br) identyczne parametry,ten sam glosnik (moc,cale) za wyjatkiem obudowy i wagi ok 80kg vs ok 50 :) tan na marginesie zastanawiam sie porownania sb 16 do paradigma studio15 ,niby rms wiekszy u para bo 1700 vs 1500 ale szczyt juz na kozysc svs (ponad 5000w!!!) kontra cos ponad 3000 w parapudle

Pisalem do svs konsultantow ale co inny to inna opinia i mozliwe ze podyktowana zarobkiem z kolei na you tube wszyscy potwierdzaja przewage 2 malych ,tyle ze nie wiem czy zamiana 1000w czy 1500w na dwa male 500 kosztujace 3 tysie nie bedzie krokiem w tyl.

500W to nie jest mały subwoofer

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.