Skocz do zawartości
IGNORED

Coś tu nie gra Dali Grand H200 Linn Majik

pawel328ci

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, wymieniłem swoją Jolide 1501rc z lampkami ps vane na hegla h200 i jestem lekko zdziwiony,

miłe granie się skończyło, do tej pory brakowało mi detaliczności i szybkości basu

H200 jest detakiczna i szybka ale to suchotnik

Nie pozostaje mi nic innego jak tylko pozbyć się 200 i zapomniec o tym dzwieku jak najszybciej, Linn nie psuje nic Grandy też, tym bardziej że mają nowe zwrotki za grubą kase i naprawde są rewelacyjne

Pytanie jest takie, co do 8-9 tys słyszeliście dobrego muzykalnego nie klinicznego, wyłącznie używka.

Słyszałem Hegle, nie są po ciepłej stronie mocy, ale żeby od razu suchotnik ;) ?

Może jesteś przyzwyczajony do ciepłej, plastycznej barwy Jolidy?

Jeżeli to używany H200 istnieje również ryzyko, że jest grzebany lub uszkodzony.

Ryzyko zapewne minimalne, ale zawsze....

Zresztą jak Ci nie pasuje po jakimś dłuższym odsłuchu, to nie ma co trzymać.

Może pomyśl o jakieś lampce albo hybrydzie?

"To co teraz, ha?"

Witam, wymieniłem swoją Jolide 1501rc z lampkami ps vane na hegla h200 i jestem lekko zdziwiony,

miłe granie się skończyło, do tej pory brakowało mi detaliczności i szybkości basu

Nie pozostaje mi nic innego jak tylko pozbyć się 200 i zapomniec o tym dzwieku jak najszybciej, Linn nie psuje nic Grandy też, tym bardziej że mają nowe zwrotki za grubą kase i naprawde są rewelacyjne

Pytanie jest takie, co do 8-9 tys słyszeliście dobrego muzykalnego nie klinicznego, wyłącznie używka.

Chcesz lampe czy tranzystor?

Panowie, do Dali Grand potrzeba dużo prądu....miałem więc wiem co mówię

jeżeli czytam ''bierz Lebena'' a to ma być wzmacniacz do 8-9tys to pewnie chodzi o tego najmniejszego Lebena

..... wypada się tylko usmiechnąć ;-)

nie wszystko można mieć z drugiej ręki

teraz jest na all BAT 300 ale gość troche z ceną podskoczył, jakis czas temu chciał go sprzedac za 7700

Popieram to swietny wzmacnacz

Do Dali idealnie nadaje sie ASR Emitter

Plastycznosc muzykalonosc I idealnie trzymanie basu za morde

Musical Fidelity Nuvista rowniez da rade

Gość numik

(Konto usunięte)

gdyby jakiś mocny wyższy Pathos się pojawił....dobre granie

Hegel + Dali to nie jest dobre połączenie, ja do Xavianów akurat Hegla najmocniej rozważam, ale z Dali? Pfuj ;). Baltlab Endo 2 jakbyś znalazł na sekond hendzie też można brać

Panowie, do Dali Grand potrzeba dużo prądu....miałem więc wiem co mówię

jeżeli czytam ''bierz Lebena'' a to ma być wzmacniacz do 8-9tys to pewnie chodzi o tego najmniejszego Lebena

..... wypada się tylko usmiechnąć ;-)

ten leben steruje akurat wielkimi klocami i ma duzzy zapas mocy

...tak się składa że małego Lebena znam doskonale jaki model wyższy 660p

jezeli twierdzisz że ten maluszek poradzi Dali Grand.....cóż mogę powiedzieć

mój spokój twoja racja....;-)

Musical Fidelity M6Si uzywka zmiesci sie w budzecie. Dysponuje sporym pradem i jest delikatnie po cieplejszej stronie mocy - nie bedzie mial duzego problemu z tymi paczkami. Leema Tucana bedzie ciut bardziej detaliczna ale nie tak muzykalna - oba beda lepsze niz rzeczony wczesniej Atoll in200 (moim zdaniem).

Kupiłeś Pan przereklamowany złom, trzeba toto zutylizować i zakupić porządną lampę. Innego wyjścia nie ma. Z tańszych można poszukać coś na KT, bas będzie na poziomie a reszta i tak wiele lepsza niż ten sucholec.

no niestety hegle to suchotniki i grają dobrze z muzykalnymi kolumnami

bierz Lebena

Panie przecież to słabeusz, gdzie to napędzi Dali Grand. Słuchałeś kiedykolwiek tych kolumn, żeby tam opanować niskotonowce aby było coś więcej niż budyń to trzeba mocnego kopa. Z tranzystorów ASR powinien dać radę i nie tnie uszu. Z taniochy może Abrahamsen.

Majika masz cd czy strumieniowca?

Wielkość nie ma tu nic do rzeczy, są 100dB giganty jak szafy na ubrania (z przetwornikami o małym skoku i malutką cewką oraz lekką membraną), które napędzisz byle pierdziawką a są też monitorki z 15cm wooferkiem (twardo zawieszony z dużą cewką) i skutecznością 84dB gdzie potrzeba 10 razy tyle mocy.
Gość

(Konto usunięte)

Wielkość nie ma tu nic do rzeczy, są 100dB giganty jak szafy na ubrania (z przetwornikami o małym skoku i malutką cewką oraz lekką membraną), które napędzisz byle pierdziawką a są też monitorki z 15cm wooferkiem (twardo zawieszony z dużą cewką) i skutecznością 84dB gdzie potrzeba 10 razy tyle mocy.

Dokładnie...

Gość aqs

(Konto usunięte)

Mnie do Krella KAV300i polecano właśnie Dali Grand, może warto spróbować, cena niższa od H200 a jestem pewien że KAV300i jest lepszy pod każdym względem.

Ewentualnie jak ma być tranzystor to spokojnie do 8tyś kupisz KAV500i

Jest na alledrogo ASR Emitter II oraz BAT 300 przynajmniej na tą chwilę

Czy ktoś z was łapie się w modelach i rocznikach ASR?? Tego akurat mam jakies 150 km wiec można by pojechać.

Pod kazdym to na pewno kav lepszy nie bedzie, np h100 od kav300 gra ladniejsza barwa, bardziej plynnie, gladko. Niemniej kav lepiej opanuje, skontroluje te kolumny.

• 2 tygodnie później...

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Poczytaj, może znajdziesz rozwiązanie...możesz opisać ustawienie i metraż w jakim grają DG...

Pozdrawiam A.

pomieszczenie około 40-50 m2

nic ciekawego obecnie nie ma na allegro, zostałasr emitter II ale widze ze był na testach u kogoś z forum i srodek niezbyt sie podobał, bat 300 uciekł a szkoda

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

dzięki....

Gra to pięknie, co tu mówić, hegel nie jest wart 1/5 ceny BATa

Terza czas na Kolumny, Dali Grandy sprzedaję i około 12k bedzie do wydania, może jakieś propozycje?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.