Skocz do zawartości
IGNORED

Audiolab M-CDT.... czy warto ?

arenia

Rekomendowane odpowiedzi

Pozdrawiam wszystkich Forumowiczów....

Zwracam się z pytaniem o wymieniony w temacie transport Audiolaba. Ma to być podłączone koaksjalem do DAC-a.

Warto inwestować? Jeśli nie, to co innego jako dobry transport ?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

https://www.audiostereo.pl/topic/129882-audiolab-m-cdt-czy-warto/

Niestety nie słuchałem tego dac-a ,jeżeli zaś chodzi M-CDT to miałem go kiedyś przez parę dni do potestowania we własnym systemie ,

próbowałem stworzyć sobie taką mini wieżyczkę do sypialni na bazie M-DACa z zasilaczem Tomanka .

Miałem też M-NETa (wyprzedaż po super cenie) ale to była tragedia i szkoda o tym gadać .

M-CDTa podpiąłem do M-DACa coaxialem WireWord Starlight ale było za jasno i za sucho ,sprzedawca zapewniał,że urządzenie

wygrzano bo "chodziło" już parę dni w sklepie .Od kolegi pożyczyłem TaręLabs 75 Air ale oprócz lekkiego dociążenia średnicy i obcięcia

skrajów pasma nic się specjalnie nie polepszyło .

Dla porównania użyłem jako transportu blu-raya Oppo i tu wszystko było już zdecydowanie lepiej ( z WireWorldem) .

Jest to dla mnie trochę dziwne bo przecież pure transporty mają z reguły dobrze zrealizowane wyjście sygnału cyfrowego a takie blu-raye

(z przemysłowym napędem czytającym wszystko) już niekoniecznie .

Co najdziwniejsze ten Oppo jako transport plików z podpiętym do niego twardym dyskiem brzmi lepiej przez tego M-DACa niż płyta

odtwarzana bezpośrednio z napędu .

Nie wiem ile kosztuje ten transport ale ja na Twoim miejscu popytał bym kolegów na Forum i kupił używanego CD-ka,który ma

dobrze zaimplementowane wyjście coaxialne i jego wykorzystał bym jako transport CD .

Słuchałem Oppo w roli transportu i porównywałem z transportem EAD T-1000. Powiem tak. Jeżeli transport Audiolab gra gorzej od Oppo, to należy sobie z nim dać spokój i kupić na allegro transport CEC.

Dzień dobry.

Moim zdaniem w podobnym budżecie znajdziesz lepszy napęd. Niech najlepszym przykładem będzie Cambridge Audio CXC (http://q21.pl/cambridge-audio-cxc.html).

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

Nie warto również ze względu na obsługę. Ten transport nie ma ani wyświetlacza, ani pilota na wyposażeniu, obsługuje go tylko pilot m-daca i tylko jako dodatek do niego można brać go pod uwagę. Ale jak ma się inny dac albo zechce wymienić m-daca, to już użytkowanie na ślepo. Imho m-cdt to poroniony pomysł.

Elementarna empatia: nie mów drugiemu, że urządzenie, które ma dopiero tydzień, jest kiepskie.

Dzień dobry.

Moim zdaniem w podobnym budżecie znajdziesz lepszy napęd. Niech najlepszym przykładem będzie Cambridge Audio CXC (

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) ).

Jak to w podobnym budżecie ? Audiolab to teraz 1199 zł a CA CXC to 2290 zł.....

Nie warto również ze względu na obsługę. Ten transport nie ma ani wyświetlacza, ani pilota na wyposażeniu, obsługuje go tylko pilot m-daca i tylko jako dodatek do niego można brać go pod uwagę. Ale jak ma się inny dac albo zechce wymienić m-daca, to już użytkowanie na ślepo. Imho m-cdt to poroniony pomysł.

A wiele osób twierdzi, że ten napęd jest kiepski, jak za ponad 2 tys. zł.

Jak to w podobnym budżecie ? Audiolab to teraz 1199 zł a CA CXC to 2290 zł.....

A wiele osób twierdzi, że ten napęd jest kiepski, jak za ponad 2 tys. zł.

Piszę o CA CXC, oczywiście...

Ukryta Zawartość

Piszę o CA CXC, oczywiście...

A kto i gdzie tak twierdzi?

Mam go osobiście i sobie chwalę.

U mnie lepiej wypadł niż Pioneer PD-50.

"Kiedy wszystko się zmienia, muzyka piękną zawsze pozostaje."

• 1 miesiąc później...

Ten transport M-CDT nie jest taki najgorszy, miałem go podpiętego do q-dac, jako wzmacniacz końcówka klon Naima i grało to tak sobie, wcześniej za transport robił Rotel 1072 i było OK. W końcu podłączyłem to wszystko pod końcówkę Audiolaba z tej samej serii-czyli M-Pwr i gra to ładnie.

Być może pies pogrzebany jest w zestawieniu, dopasowaniu poszczególnych elementów tej wieżyczki.

Nie należy mylić prawdy z opinią większości .

Jak cos malego koniecznie to polecam to:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Nie wiem jak to gra ale ostatnio rozmawiałem ze sprzedawcą przy okazji odsłuchu innej marki (Audiolab tez był w ofercie) i skarżył się na awaryjność serii M - akurat w przypadku transportu może to być ważne.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.