Skocz do zawartości
IGNORED

DAC SMSL M8 czy denon DNP-730AE ?

Artur Gorczak

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Posiadam wzmacniacz denon PMA1510AE i kolumny STX elektrino 250,chciałbym dobrać do nich źródło,myślałem nad sieci-owcem DNP730 ze względu na wygodę, muzyka przez DLNA czy TIDAL.

Jednak jest jeszcze DAC SMSL m8 który zbiera opinie godne podziwu:)

Czy miał ktoś styczności z którymś z tych 2 urządzeń i może coś doradzić?

https://www.audiostereo.pl/topic/129704-dac-smsl-m8-czy-denon-dnp-730ae/

Witam. Miałem na testy M8. Fajnie gral, bardzo melidyjne maleństwo i poprawiajace wybrzmienie instrumentów. Niestety oddałem bo wycofał mi średnicę do linii kolumn. Wokalne które pięknie wychodziły nagle przykleił się do głośników.

dziękuje za odpowiedz. super to chyba wezme SMSL . A powiedzcie proszę czy sterowniki trzeba jakies na windowsie instalować?

MAM HTPC w salonie wiec tam bym go podłaczył.

Witam. Miałem na testy M8. Fajnie gral, bardzo melidyjne maleństwo i poprawiajace wybrzmienie instrumentów. Niestety oddałem bo wycofał mi średnicę do linii kolumn. Wokalne które pięknie wychodziły nagle przykleił się do głośników.

Ja z tym problemu nie mam bo mam lampę i kolumny które mają fantastyczną średnicę

Ja z tym problemu nie mam bo mam lampę i kolumny które mają fantastyczną średnicę

Ja również mam Lampe i kolumny z super średnica i ten dac niestety coś namieszał.

Ja również mam Lampe i kolumny z super średnica i ten dac niestety coś namieszał.

To raczej Sabre a nie sam dac i jego konstrukcja jako sama w sobie. Smsl gra typowo dźwiękiem charakterystycznym dla Sabre

To co z tymi sterownikiami ? Trzeba onstalowac na windowsie 8.1 czy nie trzeba?

Instalujesz mała apke od producenta dodatkowo foobar i foo , asio i wtedy gra najlepiej

Smsl gra typowo dźwiękiem charakterystycznym dla Sabre

Venom200 mam prośbę, mógłbyś krótko scharakteryzować dźwięk DAC'ów na kościach Sabre.

Nosze się właśnie z zamiarem przesiadki na Aune X1S bądź SMSL M8.

Pozdrawiam.

Roon + SOtM sMS-200 Neo, DAC-Wolfson WM8741, Denon DCD-1700NE, Naim Supernait 2, ProAc Response DB1, REL T/5x

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.