Skocz do zawartości
IGNORED

Na co zamienić Denon AVR-1912?

Marcin_64366

Rekomendowane odpowiedzi

Aktualnie używam ww z kolumnami Xavian Delizia, traktując zestaw tylko do stereo (pokój 30mkw). W rezultacie ani Denon nie chodzi w pełni swoich możliwości, kolumny także, ani ja do końca nie jestem zadowolony z brzmienia zestawu.

Mój krótki wywód zmierza do pytania - na co warto go wymienić (w podobnych pieniądzach, sztuka za sztukę itp), by uzyskać lepszą jakość stereo? Źródłem teraz jest Apple TV na zmianę z Raspberry Pi i CD Pioneer, wszystko podpięte przez HDMI (i na wyjściu z Denona telewizor).

Co możecie podpowiedzieć?

https://www.audiostereo.pl/topic/129683-na-co-zamieni%C4%87-denon-avr-1912/

Rozumiem że koledze chodziło że nie używa reszty wyjść głośnikowych?

Za Denona 1912 jak widzę dostaniesz od 800-1100 zł

Więc jeśli szukasz brzmienia podobnego do Denona tylko rozwiniętego to DENON PMA 860 / 1060

Harmank HK 680 także dobrze się sprawdzi.

Pozdrawiam

Rozumiem że koledze chodziło że nie używa reszty wyjść głośnikowych?

Za Denona 1912 jak widzę dostaniesz od 800-1100 zł

Więc jeśli szukasz brzmienia podobnego do Denona tylko rozwiniętego to DENON PMA 860 / 1060

Harmank HK 680 także dobrze się sprawdzi.

Dokładnie chodziło mi o wyjścia głośnikowe, dobroci kina domowego itd.

Czy chodzi o brzmienie podobne do Denona? Niekoniecznie. Z "czytania" wynika mi NAD, Rotel w podobnym poziomie cenowym - dobry kierunek?

Pomyśl o Nad C350. Cena ok. 800 zł i zobaczysz dużą różnicę. Denon AVR1912 nie ma dobrej sekcji stereo i o ile do kina się nadaje to dźwięk w stereo jest słaby.

PMA 1500R gra inaczej od tego Denon 1912 i warto w niego iść.

Co do NADa to polecam iść jednak w 355 jest obecnie za 1500 zł co wydaje mi sie nieco sporo, gdyż za niewiele więcej można dostać 356.

Więc 355 do dostania w okolicach 1200-1300. Także warto.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.