Skocz do zawartości
IGNORED

Wzmacniacz do 200 zl

Jenek

Rekomendowane odpowiedzi

Witam będąc ostatnio u znajomego miałem przyjemność posłuchać muzyki na jego zestawie stereo zrozumiałem wtedy że dotąd nie miałem pojęcia o tym jak powinna ona brzmieć tak mnie to zafascynowało że może teraz o własnym sprzęcie niestety na chwilę obecną nie stać mnie na jakiś niesamowity zestaw znajoma dokonała jakieś stare altusy mówiąc że mogę je sobie wziąć potrzebny mi jeszcze wzmacniacz jest tego sporo na allegro lecz nie mam pojęcia jaki wybrać błagam o pomoc moje środki jakie mogę obecnie przeznaczyć to 150 max 200 no może 250 zł pokój 12m

https://www.audiostereo.pl/topic/129622-wzmacniacz-do-200-zl/

Może jakieś znaki przestankowe?

W takim budżecie to już tylko minimalizm zostaje

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Proponuje Tobie zainteresowac sie wzmacniaczami klasy T.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

A ja zapodam z innej beczki , poszukaj Vintagowego amplitunera i jakieś stare kolumny - akurat ostatnio kupiłem ampli Pionieera Sx 626 dość wysoki model za grosze bo gałek było brak i zwor przy pre power . Ryzyko było , ale gra całość połączona ze słabymi kolumnami Pe , koszt śmieszny a dzwięk świetny . Jeszcze jedno takie stare sprzęty z pre power są nie zastąpione nawet u mnie gdzie mam trochę wyższej półki sprzęt , dlaczego ? Bo może działać jako przedwzmacniacz lub koncówka mocy i np . w tym Sx siedzą kapeluszowe Sankeny a to już coś .

Kolumny to obejrzyj bardzo dokładnie; tam "lubią się" rozsypywać pianki zawieszenia wooferów, a do tego palić tuby od wysokich tonów...

A kolega BB dobrze pisze; vintage też, ale w tym budżecie można

nawet coś niemal współczesnego np:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Nie ma nic gorszego, niż człowiek wykształcony ponad własną inteligencję.   Jerzy Dobrowolski

Za dwieście zeta trudno o cud mega grający ale idzie znalezć , nawet w tej kwocie ale czasu i cierpliwości potrzeba . Jak napisał Audioburak można i coś nowszego wychaczyć .

Gość rydz

(Konto usunięte)

Cześć > Jenek < , do kolumn Altus o ile są sprawne , nie ma potrzeby wydawać większych pieniążków .

Może nie przeglądnąłem dokładnie wszystkich ofert na allegro , ale wybrałem wzmacniacz Onkyo oraz wzmacniacz z radiem zwany amplitunerem Technics .

Wiele lat temu takim Technicsem nawet grałem .

Szukałem sprzętu w miarę zadbanego z wyglądu , kierując się także dobrymi opiniami sprzedających , od jednego z nich chyba coś nawet kupiłem .

Linki do aukcji .

http://allegro.pl/onkyo-a-8640-i6570309291.html

http://allegro.pl/technics-sa-ex120-firmowy-amplituner-stereo-rds-i6573954849.html

Edit , po przeglądnięciu dokładniej fotek , chyba Technics ma na dole z lewej strony wykruszenie jakieś , i zatarte ? pierwsze literki logo .

@jenek weź ty sobie chłopie jeszcze dozbieraj kasy bo marnie to widzę :-)

Ciekawe czy Ty tak od razu miałeś dozbieraną kasę i trafiłeś coś na początek godnego :-))

Witam będąc ostatnio u znajomego miałem przyjemność posłuchać muzyki na jego zestawie stereo zrozumiałem wtedy że dotąd nie miałem pojęcia o tym jak powinna ona brzmieć tak mnie to zafascynowało że może teraz o własnym sprzęcie niestety na chwilę obecną nie stać mnie na jakiś niesamowity zestaw znajoma dokonała jakieś stare altusy mówiąc że mogę je sobie wziąć potrzebny mi jeszcze wzmacniacz jest tego sporo na allegro lecz nie mam pojęcia jaki wybrać błagam o pomoc moje środki jakie mogę obecnie przeznaczyć to 150 max 200 no może 250 zł pokój 12m

Temat trudny ale...szukamy...

De gustibus non est disputandum

Do powierzchni 12m2 absolutnie nie pchaj się z jakimiś dużymi pudłami które maja wiele głosnikow( sa wielodrożne) w stylu Altus czy jakies inne wynalazki( zrazisz się i wypaczysz sobie gust) Ostatecznie tak ale tylko na ten moment nim nie zaoszczędzisz na jakies monitory.

Ja na początek kupiłbym jakiegoś Nada a z kolumn np. jakieś Elac,IQ,

Firma Nad była znana właśnie z tego że robiła tanie dobre wzmacniacze.

Ciekawe czy Ty tak od razu miałeś dozbieraną kasę i trafiłeś coś na początek godnego :-))

Oj, długo, długo zbierałem ...........

Dlatego zamiast kupować jakieś pierdzidła lepiej tej kasy uzbierać i dołożyć, bo po co potem sprzedawać i kupować.. Szkoda kasy.

Rotel A14, RCD-971 & Dynaudio Focus 140.

Bartku sam przyznaj,że w tej kwocie to nic nie zagra dobrze.Kupujesz dwa razy...zamiast raz i w miarę sensownie.

De gustibus non est disputandum

Gość rydz

(Konto usunięte)

Znaczy się zrzuta ma być? :-)

Może stworzymy jakiś fundusz zapomogowy ? :-)

Taaak , i sami pójdziemy w niedługim czasie z torbami . :)))

Ej chłopy , nie zniechęcajmy nowych userów , różnie to w życiu bywa - myślenie nie boli .

Pozdrówko .

Nie będę ukrywał że planuje zmianę kolumn ale to najprędzej w przyszłym roku bo w tym mam za dużo wydatków czytałem trochę o Dali 104 ale trzymają się w ładnej cenie na razie szukam czegoś w niskim budrzecie potem będe się rozwijał:P do tej pory słuchałem muzyki na głośniczkach od komputera nie wiedząc co tracę:(

I jeszcze jedno pytanie na co lepiej zwracać uwagę na Amplitunery czy raczej Wzmacniacz i tuner osobno?

W tym budżecie ???

Jeszcze dorzuć wycieczkę na kanary.....

Stare amplitunery stereo często i gęsto były budowane na zasadzie: bierzemy niezły wzmacniacz dodajemy płytkę tunera i front i mamy amplituner....

Żeby nie być gołosłownym, niedawno poszedł na allegro sony 70 es amplituner stereo (za 199 zł), grał lepiej niż cała rodzina wzmacniaczy 5xx es... Sam kiedyś taki posiadałem i w sumie niepotrzebnie sprzedałem, ale za dużo rożnych klocków mi się nazbierało (mam sentyment do ES, jeszcze parę mi się uchowało) , a nie będę słuchał kilku naraz przecież....

A to tylko jeden z wielu przykładów....

Oczywiście były konstrukcje bardzo nieudane - podobnie jak samych wzmacniaczy...

Poniżej tak wygląda 70 es

P.S. @Audioburak ty może już nie polecaj Koledze sprzętu bo cię później będzie przeklinał, a niektórzy mają moc sprawczą ;) Polecanie komuś tych soniaków które poleciłeś, a w szczególności STR SE 197 powinno być nagradzane banem. Odtwarzacz mp3 za 15 zł z marketu zagra może nie lepiej - acz głowy nie dam, ale na pewno nie gorzej...

str-gx70groa.jpg?MODsid=f3cdbru5gvb00cnjr4d13ks1p1

Jeśli kupisz dobry amplituner to przy Twoich finansach dużo zyskasz...

Żeby już nie mącić kolejnymi przykładami, powyższy amplituner poszedł za 200 zł, wzmacniacz klasy 5xx ES to powiedzmy 450 zł + 250 tuner ES = 700 zł.

Po prostu musisz z takim budżetem polować na okazję, a być może to kwestia miesiąca, trzech zanim coś trafisz...

Bo jak kupisz beleco to zostaniesz bez pieniędzy i ciężko Ci będzie sprzedać to beleco

A 90% tego co jest na allegro to belece.......

A co myślicie o Diorce ws 504 bo byłem dzisiaj u wuja i trochę z nim rozmawiałem i się okazało że ma taki w kartonie na strychu bo jakiś czas temu zmieniał i ten może mi w prezencie dać?

Masz 200 zł i zastanawiasz się czy prezent przyjąć ???

Ludzie dziwne som tera.....

Jak się nie spodoba to sprzedasz - myśl waść !!! (a wzmacniacz solidna półka budżetowa)

O prezencie dowiedziałem się dzisiaj jeszcze tylko sprawdzę jakie to dokładnie altusy i napiszę

P.s. Czyli teraz lepiej odkładać na jakieś konkretne kolumny w pierwszej kolejności?

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.