Skocz do zawartości
IGNORED

Jaki Kabel zasilający (prądowy) do Subwoofera Infinity PSW310W?

wormel

Rekomendowane odpowiedzi

Witajcie Szanowni Forumowicze!

Posiadam zestaw kolumn Infinity Classia 5.1.

W tym zestawie jest subwoofer PSW310W.

Mój problem polega na tym, że zgubiłem gdzieś kabel zasilający (prądowy) do tego subwoofera, i teraz nie wiem jaki kabel mogę kupić w zastępstwie za oryginalny.

Załączam zdjęcia miejsca na wczepienie wtyczki kabla prądowego z tyłu subwoofera.

Są tam podane informacje odnośnie wymaganego kabla:

"AC 220-230V~50/60Hz

1A"

W środku tego wejścia na kabel jest jeszcze informacja:

"10A 250V~".

Czy mógłbym prosić Was o pomoc w doborze kabla?

Czy kabel będzie kosztował mnie ok. 20 zł, czy raczej ok. 500 zł? :)

Dziękuję bardzo z góry i pozdrawiam!

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

post-64322-0-79781600-1477030157_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Kup zwyczajny kabel RS robił odcinek o kablach zasilających,cyfrowych i głośnikowych czy wydasz 20 czy 500zł nie będzie różnicy.Jak czytam testy w AV że listy zasilające czy oczyszczacze kwantowe poprawiają brzmienie czy oczyszczają prod w gniazdku z zakłóceń to śmiać mi się chce

Komputerowy panie Kolego - łączący zasilacz z elektrownią. Starczy spokojnie...

Nawet lepiej niż u Forda bo kolory masz dwa: czarny i biały

61989.jpg

Czy mógłbym prosić Was o pomoc w doborze kabla?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Dziękuję bardzo wszystkim za pomoc. Tak jest, porlick, pamiętałem, aby kupić trochę dłuższy :)

Jeszcze dodam, że analizując na szybko temat takich właśnie standardowych kabli sieciowych, dowiedziałem się, że są kable z miedzi o różnej czystości oraz wykonane z innych, tańszych materiałów (trzeba oczywiście wybierać te wykonane z jak najczystszej miedzi). Ponadto, występują różne grubości żył wewnątrz kabla, np. 3x0,5mm. Ja zakupiłem 3x1mm (dwa razy droższy, ale podobno może wytrzymać większe obciążenie i nie ma ryzyka, że z czasem zacznie sprawiać problemy).

Subwoofer znowu gra jak marzenie. Na pewno opłacało się dopłacić trochę do PSW310W.

Tak na marginesie: cały zestaw kolumn 5.1 Infinity Classia, wraz z amplitunerem Harman Kardon, uważam za jedne z najlepiej zainwestowanych pieniędzy w moim życiu :)

A korzystając z okazji podpytam Was jeszcze o ten nadajnik bezprzewodowy, który był dołączony do subwoofera PSW310W, a również gdzieś mi się zgubił (razem z oryginalnym kablem sieciowym od subwoofera).

Czy moglibyście przybliżyć mi jego zastosowania? Do czego on służy w praktyce?

Ewentualnie czy sądzicie, że są realne szanse, aby taki nadajnik gdzieś dostać, bez zakupu całego subwoofera?

Chodzi o to, by nie ciągnąć przewodu sygnałowego w sytuacji, gdy może być widoczny lub np przechodzić przed drzwiami. Sygnał idzir drogą radiową, subwoofer podłączasz tylko do zasilania. Możesz to kupić, w paru przypadkach sprzedawano to jako opcję dodatkową, zdarza się też, że ktoś sprzedaje niepotrzebne, bo połączył po kablu.

Nt kabla sieciowego- przyjmuje się obciążenie bezpieczne 5A na 1mm2, oczywiście grubszy przewód nie zaszkodzi. Ten, który kupiłeś, jest jak najbardziej w porządku.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.