Skocz do zawartości
IGNORED

Pioneer A-777 i seria Mark II - kto zna ?

PietrekBM

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Mam prośbę. Czy ktoś mógłby chociaż trochę opowiedzieć mi o starych wzmacniaczach Pioneera z serii Mark II, a także o modelu

A-777 ? Co różni A-777 od wyższych modeli serii Mark II ?

To że dwukrotnie wyższa cena tego pierwszego i że to dual mono, to wiem. Ale czy klasa grania jest także przynajmniej dwa razy wyższa, jak cena?

Pytam dlatego, ponieważ sam posiadam Pioneer A-405R i ciągle potrafi mnie zachwycić. Czy jakiś Pioneer z lat 90' tych za sensowne pieniądze ( czyt. do 1000 PLN ) potrafi wysoko podnieść poprzeczkę? Chodzi mi głównie o ten A-777?

Do czego ( do jakich kolumn ) został stworzony taki " reaktor " ( chyba 820W poboru ) ?

Bardzo chętnie poznam opinie znawców.

Harman/Kardon HK980 - Magnat Quantum 1005 - Yamaha CDX-590 - DAC Nostromo Wolf + Nostromo 12V.

https://www.audiostereo.pl/topic/129512-pioneer-a-777-i-seria-mark-ii-kto-zna/

Chłopie różnica między a405 r,a starym kultowym 777 będzie kolosalna,nawet nie jestem ci w stanie tego opisać,warunek pierwszy 777 musi być w oryginale,i kolumny konkretne nie jakieś zabawki,wzmacniacz zagra ci tak jak pozwoli reszta systemu. A405 to baaardzo lichy piecyk Pionera z tej serii to dopiero 705 coś tam gra,a 777 jest zdecydowanie lepszym wzmacniaczem od 705,to teraz pomyśl jaka może byc różnica między 777,a 405.

Chłopie różnica między a405 r,a starym kultowym 777 będzie kolosalna,nawet nie jestem ci w stanie tego opisać,warunek pierwszy 777 musi być w oryginale,i kolumny konkretne nie jakieś zabawki,wzmacniacz zagra ci tak jak pozwoli reszta systemu. A405 to baaardzo lichy piecyk Pionera z tej serii to dopiero 705 coś tam gra,a 777 jest zdecydowanie lepszym wzmacniaczem od 705,to teraz pomyśl jaka może byc różnica między 777,a 405.

No przyznam, że już samym opisem czuję się zmiażdżony :-) :-)

A tak poważniej, kolumny to Klipsch R-26F , więc nie wiem czy uchodzą za zabawki czy już nie. I czy to nie byłby dla nich za mocny zawodnik?

Harman/Kardon HK980 - Magnat Quantum 1005 - Yamaha CDX-590 - DAC Nostromo Wolf + Nostromo 12V.

discomaniac71 powie, że dopiero jakoś tam zagra Pioneer A-878 :-)

"Skąpski idzie na ambasadora, wysiada, rozumiesz? A jak on poleci, to poleci Korszul, poleci też Broński i zgadnij kto po nich poleci? Po nich polecę ja! To znaczy ja bym poleciał, gdyby nie Kazik i to dozorostwo."

Cześć. Mam kolumny takie jak Ty. Muzyki słucham Rock, Metal.

Przerobiłem dużo nowych wzmaków do 3000 zł jak m.in NAD 326, NAD 356 itp

Te 2 co wymieniłem to cienko piszczące bzyczki w porównaniu do tych Pioneerów.

Owszem Nad 356 ma moc , ale to wszystko. Pięknie on krzyczy wysoka średnicą i wysokimi tonami. Dociążenie dźwięku??? A co to jest? Z Klipschami to bardzo złe połaczenie !!!

Słuchasz metalu, chcesz mieć masywne dociążenie dźwięku , konkretny bas, drive gitar i masz kolumny klipsch to Pioneery z serii A 6x6 i 7x7 zjedzą obecną konkurencje jeśli chodzi o nowe wzmacniacze do 3000 zł.

To doskonałe zestawienie do ciężkiej muzyki!

Często czytam tutaj jak ludzie polecają te nowe serie NAD'ow do Klipsch do muzyki ciężkiej, Skąd takie bzdurne połączenia????

ja właśnie tak dałem się zrobić w balona. Następnie już odsłuchiwałem różnych wzmaków, aby w ciemno nie kupować.

Pioneera tego co w temacie możesz brać w ciemno, gwarantuje , że będziesz zadowolony jeśli lubisz Rock, Metal i konkretnego kopa.

chcesz więcej info to pisz ...

Pioneery z serii A 7x7 oraz 6x6 są znacznie lepsze od Twojego Pioneera.

Gość aqs

(Konto usunięte)

Pytam dlatego, ponieważ sam posiadam Pioneer A-405R

A405r to mój pierwszy wzmacniacz, kupiłem nówkę w 1997r, poza mega basem nie oferuje zbyt wiele, plusy to bezawaryjność, dałem go chrześniakowi i gra do dziś bez jakiejkolwiek ingerencji. Sam bas jest też słabo kontrolowany, słuchałem 605r jest lepszy

słuchałem też Pioneer SA-8800 niczym mnie nie zachwycił

poza mega basem

Ale co prawda to prawda. Bas w nim można naprawdę nazwać "mega". Nawet na "direct" jest wystarczający dla basolubów. C 356BEE nie ma startu pod tym względem. Jak napisał kolega Domi NAD C 356BEE + Klipsch to bardzo złe połączenie. Kiedyś czytając fora, uważałem że opisywana legendarna "krew z uszu" przy złych zestawieniach to mit i gruba przesada. Teraz już wiem, że NAD C356 + Klipsch R-26 to właśnie krew z uszu.

Po miesiącu użytkowania przeze mnie, trafił w dobre ręce.

PietrekBM co nowego zakupiłeś ?

Tak a propo NAD'a. Dla mnie z Klipshami o wiele leipiej wypadł niższy model czyli 326. W stosunku do wyższego miał o wiele mniej narzucającą się górę, lepszy środek i bardziej dociążony dźwięk.

PietrekBM co nowego zakupiłeś ?

Na razie powrót do mojego starego Pionka. A myślę nad tym A-777, skoro faktycznie tak przewyższa 405R. Spróbuję, w razie czego nie będzie żal. Widać japoński sound bardziej mi pasuje niż brytyjski. W każdym razie, nauczyłem się jednego trochę z tego forum a trochę z doświadczenia. W budżecie do 5000 PLN ( a na razie tylko taki zakładam) nigdy więcej żadnych "nówek" jeśli chodzi o wzmacniacze.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.