Skocz do zawartości
IGNORED

sklepy w UE

blomin

Rekomendowane odpowiedzi

coś taki zdziwiony? koszty wysyłki plus ubezpieczenie

tak o ile wysyłasz prywatnie,sklepy mają swoich kurierów

dziwne podejście macie,akurat z Q21 fajne ceny negocjowałem.Atak na branże? to dystrybutor sprzedaje na swoich warunkach.

To ile ugrałeś Kolego 1000 zł?

De gustibus non est disputandum

Allmr czy post jest w moim kierunku? Jak pisałem wcześniej nie jestem dystrybutorem. To że włączyłem się w dyskusję miało pomóc w zorientowaniu się co do gwarancji. Bo rozumiem że interesuje was/nas audio a nie Samsung czy Sony. A ta na terenie Europy nie obowiązuje.

Nie wiem jak inni ale ja na transakcji nie zarabiam nawet na waciki.

Jeszcze raz powtarzam że nie jestem dystrybutorem. Jako jedyni z branży udzielilismy postu gdyz padło pytanie akuary o gwarancje, a tu nagle nacisk na nas. Moze faktycznie warto siedzieć cicho? Tak według was było by lepiej?

Uzupełnienie wątku

www.audiostereo.pl/zagraniczny-dystrybutor-a-gwarancja_99947.html/page__hl__gwarancja

S2Home, przecież napisałem wyraźnie tylko o materiałach, gdzie można zapoznać się z regulacjami prawnymi. Nie dotyczy to Ciebie ani dystrybutorów. Z resztą jasno wyraziłem się co sądzę o zaglądaniu do cudzej kieszeni.

Tak ja też uważam, że przesada jest w wypowiedziach powyżej. Ceny katalogowe są "napompowane" ale zawsze można negocjować.Z q21 mam dobre wspomnienia podobnież jak z Nautilusem. Cena ceną ale miło się rozmawia z ludźmi z pasją.

Tak ja też uważam, że przesada jest w wypowiedziach powyżej. Ceny katalogowe są "napompowane" ale zawsze można negocjować.Z q21 mam dobre wspomnienia podobnież jak z Nautilusem. Cena ceną ale miło się rozmawia z ludźmi z pasją.

Człowiek z pasją musi jeść....a i tak ceny mamy chore!

Wlasnie rozgladam sie za nausznikami i patrze na ceny w UK i u nas i tak na szybko - hifiman he 400 i oraz oppo pm3 w UK w przeliczeniu na nasze niecale 1700zl a u nas ok. 2700zl, i co tam nie ma dystrybutorow, ze taka kolosalna roznica w cenie, a moze nie sa magazynowane albo dystrybutor brytyjski nie ma co jesc? A przeciez od tamtych cen tez jeszcze sa rabaty... Doja nas z kasy nasi dystrybutorzy jak tylko sie da i mila rozmowa z ludzmi z pasja jest tu marnym pocieszeniem, pomijam, ze zazwyczaj te mile osoby z pasja sa swietnie wyselekcjonowanymi bajerantami, ktorych zadaniem jest wlasnie sprzedac produkt w tak chorej cenie. Ps. Biedne rafko...na szczescie chinczyk zrobil im konkurencje na allegro i sprzedaje "ich" sluchawki w cenie europejskiej a nie polskiej....

-Salva Mea-

Człowiek z pasją musi jeść....a i tak ceny mamy chore!

Klient już nie musi ??? Stać go na każdą cenę ???

Ja psów na nikim nie będę wieszał, każdy coś nosi na zakończeniu szyi, a jak tego czegoś używa - jego sprawa...

Ja kupuję za granicą - chwalę sobie, tak na oko różnica w cenach to było parę fajnych wycieczek "zagramanicznych" za free.

Inny kupuje w Polsce i też sobie chwali. Ale fakt, kosmicznych cen w Polsce nie da się zwalić na podatki....

To taki lokalny koloryt ;P

Nie wiem jak inni ale ja na transakcji nie zarabiam nawet na waciki.

Kolega z Tych co dokładają co miesiąc do interesu ??? No pozazdrościć, nie ma jak być bogatym z domu ;-P

Z resztą jasno wyraziłem się co sądzę o zaglądaniu do cudzej kieszeni.

Do kieszeni nikomu nie zaglądamy, porównujemy ceny końcowe.... Te dla nas...

Zasadnicza roznica miedzy rynkiem polskim a niemieckim czy brytyjskim jest taka, ze tam sie sprzedaje setki nowych, drogich kolumn, wzmacniaczy, odtwarzaczy co roku. A ile w Polsce...kilka?

Wieza STEREO Technics :)

Gość numik

(Konto usunięte)

Zasadnicza roznica miedzy rynkiem polskim a niemieckim czy brytyjskim jest taka, ze tam sie sprzedaje setki nowych, drogich kolumn, wzmacniaczy, odtwarzaczy co roku. A ile w Polsce...kilka?

to chyba ja kupiłem wszystkie w 2015 :)

W Polsce sprzedaje się kilka bo i ceny pojebane. Rozumiem marże ale żeby szarpać nawet 50% więcej niż w Europie? To ci co mają kupić kupią przez net tam. Na szczęście to rynek unijny więc brak cła i się da. Mój znajomy miał sklep z audio i jakimś cudem wg. normalnego niekoleżeńskiego cennika sprzedał mi elacki 208 za 4400 para, gdy w naszej dystrybucji były coś 8tyś za parę. Jeżdził do hurtowni pod Berlinem i mu się opłacało, no cud. A już koorestwem jest gwarancja na dystrybucję. Jakoś znajomi mają auta kupowane tutaj ale do serwisu gwarancyjnego jeżdżą do Niemiec i problemu tam nie żadnego że to od polskiego dealera.

wpływ ma oczywiście wielkość rynku, jego konkurencyjność, ale i podatki jaki są doliczane to towarów.

a jak Ktoś tu słusznie też napisał im biedniej, tym drożej. klasyka, jak się robi gorzej, to zarabia się więcej na tych mających na tyle, aby nie czuć różnicy.

I dochodzimy do momentu aż jeden klient w miesiącu odtworzy drzwi naszego sklepu.....

To się nazywa paragraf 22, a po naszemu kwadratura koła....

Ale najczęściej jest to po prostu zwykła chciwość i lenistwo. Po co ja się będę przed pospólstwem gimnastykował, żeby sprzedać te 50 sztuk, dobije marżę do bólu i sprzedam 5 w europejskich warunkach... Panisko jestem przecież nie ???

Po co kombinować, po co jeździć do Berlina do hurtowni jak ktoś tu napisał............

Trochę to mi przypomina tych frankowiczów co mieli polewkę ze złotówkowców jacy są głupi i nierozgarnięci...

Tylko ci nierozgarnięci mają kredyty za sobą, a frankowicze ciągle gdzieś skomlą.... Tylko czemu ja mam im dopłacać ???

owszem, też, ale to był żart z tego, że tylko kilka nowych pieców rocznie w PL się sprzedaje, aż tak źle nie jest, ale fakt, może to mieć wpływ na ceny.

Wiem, wiem.

Jest źle, jak weźmiemy pod uwagę 38 mln rynek. Sprzedaje się tu relatywnie mało.

Trzeba wspierać rodzimą myśl technologiczną, małych wytwórców.

I dochodzimy do momentu aż jeden klient w miesiącu odtworzy drzwi naszego sklepu.....

To się nazywa paragraf 22, a po naszemu kwadratura koła....

Ale najczęściej jest to po prostu zwykła chciwość i lenistwo. Po co ja się będę przed pospólstwem gimnastykował, żeby sprzedać te 50 sztuk, dobije marżę do bólu i sprzedam 5 w europejskich warunkach... Panisko jestem przecież nie ???

Trochę to mi przypomina tych frankowiczów co mieli polewkę ze złotówkowców jacy są głupi i nierozgarnięci...

Tylko ci nierozgarnięci mają kredyty za sobą, a frankowicze ciągle gdzieś skomlą.... Tylko czemu ja mam im dopłacać ???

Nasza Kochana Ojczyzna i mentalność większości dystrybutorów oraz sprzedawców nigdy się już nie zmieni!!!

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

W Niemczech PMA 1520 ae kosztuje 3400 zł, a w Polsce łobuzy dalej trzymają cene 5500 zł. Masakra

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Denon PMA-2500NE, Denon DCD-2500NE,  PDA GenesisTannoy Revolution XT 8f ,  Kimber Kable 8TC , Technics SL-1200 MK2  + Ortofon 2M Bronze

Wlasnie robimy! Pokazujemy osobom zaczynajacym przygode z audio, ze mozna kupic sprzet o polowe taniej za granica a nie dawac sie doic dla np. nautilusa. No chyba, ze ktos woli zaplacic 50% wiecej tylko za to, ze poslucha bajeru specjalnie wyszkolonych do tego ludzi jaki to np. Heed obelisk czy inne dynaudio jest najlepszym wyborem na swiecie i nic lepszego juz nie ma. Zwaz, ze pisze to posiadacz dynek. Mam wrazenie, ze za bardzo wierzysz pewnym sprzedawcom, ktorzy wmawianie najlepszosci swoich produktow maja wyuczone do perfekcji! Bez urazy ale tak to u nas wyglada i nie wiem jak trzeba byc naiwnym, zeby tego nie widziec... A wracajac jeszcze do robienia, zapewniam Cie, ze nausznikow w kraju na pewno nie kupie, doplata 1.000zl do kwoty 1700zl tylko za belkot marketingowy sprzedawcy to troszke za drogo...Ida swieta, czas zakupow, ciekawe o ile jeszcze wzrosna ceny w naszym kraju.

-Salva Mea-

Czy Polak potrafi tylko narzekać, strasznie tu ubolewacie. Skoro tak źle jest zróbcie coś aby było lepiej a nie biadolcie, to umie każdy.

Bez sensu Kolego, firma x produkuje kiepskie auta, nie mogę o tym napisać, bo jestem Polakiem ??? ( a jako Czech mógłbym ???)

A jeśli już to mam sam się wsiąść za produkcję aut ???

Bez sensu Kolego...

Sam jesteś takim omnibusem ? Śmiem wątpić....

A co do ubolewania, jak wspomniałem nie będę na kim psów wieszał, ale może do niektórych sprzedawców nie dotarło iż PL jest w UE ??? I w trosce o ich upadające interesy warto im o tym przypomnieć ???

Także jak widzisz my nie ubolewamy, my dbamy o bliźniego !!!

A Ty ostatnio co zrobiłeś dla bliźniego ???

Aaaa ?

;-P

Codziennie staram się robić coś dobrego, jak nie wiem co mam zrobić to się uśmiecham. Staram się dbać o komfort psychiczny swój i tych którzy są obok mnie.

I myślę o fajnych sprawach, wtedy je przyciągam i spada mi z nieba manna.

Nasi dystrybutorzy tez sie usmiechaja, gdy czytaja Twoje wpisy... Badzmy powazni. Pozdrawiam i niech kazdy zanim cos u nas kupi/zdrowo przeplaci sprawdzi ceny u naszych sasiadow a decyzja bedzie oczywista.

-Salva Mea-

Czy Polak potrafi tylko narzekać, strasznie tu ubolewacie. Skoro tak źle jest zróbcie coś aby było lepiej a nie biadolcie, to umie każdy.

My po prostu stwierdzamy fakty,że bogatsze państwa gdzie przeciętny obywatel zarabia kilka razy więcej niż My....może nabyć sprzęt sporo tańszy!!!

Codziennie staram się robić coś dobrego, jak nie wiem co mam zrobić to się uśmiecham. Staram się dbać o komfort psychiczny swój i tych którzy są obok mnie.

I myślę o fajnych sprawach, wtedy je przyciągam i spada mi z nieba manna.

Prawie jak "Nawiedzony"

Każdy idzie własną drogą. Czasem warto zapłacić więcej i cieszyć się bardziej. To dla wielu zbyt trudne. Ale aby nie być gołosłownym wpiszcie w google transerfing rzeczywistości. To jest zgodne z każdą religią, więc bez obawy. "Nawiedzony"

Każdy idzie własną drogą. Czasem warto zapłacić więcej i cieszyć się bardziej. To dla wielu zbyt trudne. Ale aby nie być gołosłownym wpiszcie w google transerfing rzeczywistości. To jest zgodne z każdą religią, więc bez obawy. "Nawiedzony"

Skoro uraziłem Ciebie tym "Nawiedzonym" to przepraszam nie miałem takiego zamiaru.

......Czasem warto zapłacić więcej i cieszyć się bardziej. To dla wielu zbyt trudne....gdyż zbyt wielu nie ma zbyt wiele!

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.