Skocz do zawartości
IGNORED

Rotel Ra1060 czy jest sens zmieniac na cos innego?

Krysti

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Posiadam teraz zestaw heco metas 701xt , rotel ra1060 oraz cambridge audio stream magic 6.

Wczesniej grałem na b&w 684, po zmianie kolumna słychać że zestaw gra klase dwie wyżej.

Zastanawiam się czy wzmacniaczem można jeszcze wejsc na wyższy poziom.

Witam.

Posiadam teraz zestaw heco metas 701xt , rotel ra1060 oraz cambridge audio stream magic 6.

Wczesniej grałem na b&w 684, po zmianie kolumna słychać że zestaw gra klase dwie wyżej.

Rotel 980,985 dla tapcznowców z pilotem.

De gustibus non est disputandum

Zapraszam do Klubu Rotela, tak chłopaki napisali już wszystko.

Jest o czym poczytać, dopasujesz swoje oczekiwania do tego co sobą reprezentują.

Rotel A14, RCD-971 & Dynaudio Focus 140.

Witam.

Co takiego pozwolilo Ci na wyznaczenie klas w ktorych graja te dwa rozne zestawy glosnikowe.?

Pozwoliły mi moje subiektywne wrażenia odsłuchowe.

Czy jak ktos inny zmieni Heco na B&W, bo mu sie brzmienie B&W bardziej podoba, to czy opadnie o dwie klasy nizej?

Czy jak ktos inny zmieni Heco na B&W, bo mu sie brzmienie B&W bardziej podoba, to czy opadnie o dwie klasy nizej?

Zależy jaki model B&W i jaki HECO tutaj jest sedno, moim zdaniem b&w 684 to inna klasa kolumn niż heco metas xt701.

Co wnoszą twoje wypowiedzi do mojego pytania czy warto zmienić rotela 1060 na inny wzmacniacz??

Zależy jaki model B&W i jaki HECO tutaj jest sedno, moim zdaniem b&w 684 to inna klasa kolumn niż heco metas xt701.

Co wnoszą twoje wypowiedzi do mojego pytania czy warto zmienić rotela 1060 na inny wzmacniacz??

Takie same modele jak Twoje.

Zainteresowalo mnie to, ze sobie sam jakies klasy ustaliles i na ich podstawie klasyfikujesz sprzet.

A jezeli dam Tobie do posluchania kolumny w tej samej cenie co te Twoje Heco, ale kompletnie nie trafiajace w Twoje upodobania dzwiekowe, to czy to beda kolumny nizszej klasy dla Ciebie?

Albo jeszcze inaczej. Jezeli dam Ci posluchac kolumn tanszych od tych Heco i spodobaja Ci sie bardziej, to czy to beda kolumny lepszej klasy?

Wydaje mi sie, ze rozmowa na ten temat jest ciekawsza od tej o Rotelu.

Odpowiadam na to, co mnie bardziej zainteresowalo w twoim pierwszym poscie.

Czy rozmawiamy tutaj tylko o Rotelu i koniec.

Może raczej nie klasy tylko szkoły brzmienia...

Może zostawmy na boku te klasy :)

Panowie co sądzicie o wzmacniaczu xindak a06 w połączeniu z moim kolumnami?

Xindak 06 ma dobrą prasę i jest dobrym rozwiązaniem.Nie będzie miał może tej szybkości co Rotel?W salonie audio słuchaliśmy zestawy Xindaka podłączonego do Triangli Magellan.Różnica cenowa była porażająca ale wszyscy obecni przyznali,że Xindak to super duecik.

Gość aqs

(Konto usunięte)

co sądzicie o wzmacniaczu xindak a06 w połączeniu z moim kolumnami?

miałem a-06, to muzykalny dość przejrzysty wzmacniacz, niczym nie powala, ale jest całkiem ok, Rotel RA980bx którego też miałem jest sporo lepszy pod względem dynamiki, basu i stereofonii. Minus Rotela to trzeszczące potencjometry, ale trochę smaru :) i po problemie

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.