Skocz do zawartości
IGNORED

Nowa Integra do 7k ?

Jogi

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, Przyszedł czas na zmiany w moim systemie.. modyfikację chciałbym zacząć od integry najlepiej nowej z salonu do 7k po rabatach mile widziany wbudowany DAC

Po wstępnych oględzinach rynku dość mocno zainteresował mnie Vincent SV-237 którego mam zamiar posłuchać w salonie wraz z moimi głośnikami Usher V-601

I moje pytanie do osób, które znają aktualny rynek HIFI.

Jaki sprzęt rozważyć aktualnie przed zakupem , posłuchać wiadoma sprawa, ale jaki sprzęt jest dobrej konstrukcji wydajny i wart swojej ceny taki na kilka ładny lat, nie wykluczam zmiany pozostałych elementów jak głośników i CD aktualnie to : Arcam CD36T, CA 840A v2 i wspomniane Ushery V-601

Muzyka to głównie: pop, rock, jazz , blues

Z góry dziękuję za pomoc..

https://www.audiostereo.pl/topic/129327-nowa-integra-do-7k/

Witaj,

słuchałem tego vincenta u siebie w domu w porównaniu z Baltlabem Epoca 3 m.in.. Polski wzmacniacz był brzmieniowo wyższej klasy. Lepsza scena, równiejszy, kulturalny i tańszy. Porównywałem go też z Triode. Vincent jak dla mnie to trochę zabawka :)

Jeśli chcesz tranzystor, to polecam Baltlab Endo 1, jeszcze lepszy niz Epoca 3.

Witaj,

słuchałem tego vincenta u siebie w domu w porównaniu z Baltlabem Epoca 3 m.in.. Polski wzmacniacz był brzmieniowo wyższej klasy. Lepsza scena, równiejszy, kulturalny i tańszy. Porównywałem go też z Triode. Vincent jak dla mnie to trochę zabawka :)

bardzo ciekawe konstrukcje ma Baltlab dual mono i dwa transformatory z tym że obawiam się że te modele mogą nie podołać Usherom V-601 mogę się mylić ale z tego co pamiętam to większe piece dopiero napędzały te głośniki, CA 840A w każdym razie daje rade

Witaj.

Jeśli będziesz już na odsłuchach to posłuchaj pioneer a70da. Znajomy poszedł po inny wzmacniacz a wyszedł z tym pod pachą. Oczywiście nie namawiam ale może warto go sprawdzić.

Zależy trochę czego szukasz w dźwięku. Mnie te Ushery bardzo się podobały, ale swego czasu wybrałem co innego przez górę. Była dla mnie zbyt czy wycofana, czy mało żywa. Z Vincentem nie wiem, czy to nie będzie jeszcze bardziej "misiowate" granie. Nie wiem, czy wszystkie, ale jak przesłuchwiałem wyższy model Vincenta to bas był dość obszerny. Dla mnie za bardzo.

ps

to wygląda ciekawie, ale patrząc na cenę i budowę :)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

bardzo ciekawe konstrukcje ma Baltlab dual mono i dwa transformatory z tym że obawiam się że te modele mogą nie podołać Usherom V-601 mogę się mylić ale z tego co pamiętam to większe piece dopiero napędzały te głośniki, CA 840A w każdym razie daje rade

Myślę,że Baltlab ma taką wydajność prądową,że powinien napędzić wspomniane kolumny.Słuchałem go z AP było super.

De gustibus non est disputandum

Zależy trochę czego szukasz w dźwięku. Mnie te Ushery bardzo się podobały, ale swego czasu wybrałem co innego przez górę. Była dla mnie zbyt czy wycofana, czy mało żywa. Z Vincentem nie wiem, czy to nie będzie jeszcze bardziej "misiowate" granie. Nie wiem, czy wszystkie, ale jak przesłuchwiałem wyższy model Vincenta to bas był dość obszerny. Dla mnie za bardzo.

ps

to wygląda ciekawie, ale patrząc na cenę i budowę :)

Ukryta Zawartość

Interesuje mnie raczej dźwięk ciepły ale naturalny ze średnicą pierwszoplanową lubię też szeroką scenę namacalną z dobrą dynamiką basu wszystko oczywiście pod kontrolą

xindak to chyba przeznaczenie mnie zaciekawił model:

Xindak XA-6950(II) hybryda

myślę że ciepełko dadzą lampy na pre a resztę załatwią tranzystory bo chyba taka jest konstrukcja tej integry

Ukryta Zawartość

Interesuje mnie raczej dźwięk ciepły ale naturalny ze średnicą pierwszoplanową lubię też szeroką scenę namacalną z dobrą dynamiką basu wszystko oczywiście pod kontrolą

myślę że ciepełko dadzą lampy na pre a resztę załatwią tranzystory bo chyba taka jest konstrukcja tej integry

Oby tego miłego ciepełka nie było zbyt dużo zrobi się wtedy misiowaty dźwięk.

Oby tego miłego ciepełka nie było zbyt dużo zrobi się wtedy misiowaty dźwięk.

też mam takie obawy a przyznam że nie słuchałem do tej pory żadnej hybrydy, wyjdzie w praniu bez odsłuchu nie kupię nic :)

Witaj,

Potwierdzam :) E3 super sprzęt

obiektywnie o audio

Kup starego Krella KAV300i za resztę wymień kolumny z V601 na V602 sprzedaj V601 i kup DAC np SM6

szukam nowego sprzętu który posłuży mi kilka ładnych lat Krell KAV300i tani nie jest około 4k a latka mu wciąż lecą ..

Odradzam tego xindaka, miałem go kilka lat. Ma słaby bas i wewnętrzny DAC to taki gadżet, niewiele warty. Jeśli 6950 to wersji czysto tranzystorowej. Jeśli odpuścisz tego DAC-a to polecam Yamahe as-1100 albo lepiej 2100 czyli wersję wpełni zbalansowaną. Rzetelna konstrukcja, na lata.

Kup starego Krella KAV300i za resztę wymień kolumny z V601 na V602 sprzedaj V601 i kup DAC np SM6

Z Krellem bywa różnie....jeżeli nie pokochasz od pierwszej chwili to znienawidzisz go bardzo szybko.Jeżeli trafisz w swój gust będzie to sprzęt na lata.Sporo egzemplarzy jest majstrowanych przez pseudo-tuningowców.

Gość aqs

(Konto usunięte)

Z Krellem bywa różnie....jeżeli nie pokochasz od pierwszej chwili to znienawidzisz go bardzo szybko.Jeżeli trafisz w swój gust będzie to sprzęt na lata

słucham go z V-602 to idealne połączenie, przerzuciłem trochę klocków aby znaleźć właśnie jego.

Sporo egzemplarzy jest majstrowanych przez pseudo-tuningowców.

nie ma też problemu kupić idealnego

moja propozycja jest bardzo sensowna

wewnętrzne DACi to zazwyczaj porażka

kupno piecyka za 7tyś do V-601 to średni pomysł w mojej ocenie

Dzień dobry.

Jest wiele bardzo dobrych konstrukcji, które warto rozważyć, odsłuchać. Na pewno wspomniany Vincent SV-237 (http://q21.pl/vincent-sv-237.html) jest przykładem dobrej konstrukcji o brzmieniu pełnym, gęstym, dynamicznym. Dodatkowo daje możliwość bardzo prostego i skutecznego upgradu poprzez wymianę lamp. W podobnym przedziale warto także posłuchać integrę Musical Fidelity M3si (http://q21.pl/musical-fidelity-m3si.html), Roksan Kandy K3 (http://q21.pl/roksan-kandy-k3-integrated-amplifier.html) czy wyższe modele Arcam.

Zapraszam serdecznie na odsłuchy, u nas możesz także wypożyczyć wzmacniacz do testu w swoim domu, gdzie także duża role odgrywają pozostałe elementy toru oraz przede wszystkim akustyka.

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

Dzień dobry.

Jest wiele bardzo dobrych konstrukcji, które warto rozważyć, odsłuchać. Na pewno wspomniany Vincent SV-237 (

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) ) jest przykładem dobrej konstrukcji o brzmieniu pełnym, gęstym, dynamicznym. Dodatkowo daje możliwość bardzo prostego i skutecznego upgradu poprzez wymianę lamp. W podobnym przedziale warto także posłuchać integrę Musical Fidelity M3si (

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) ), Roksan Kandy K3 (

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) ) czy wyższe modele Arcam.

Zapraszam serdecznie na odsłuchy, u nas możesz także wypożyczyć wzmacniacz do testu w swoim domu, gdzie także duża role odgrywają pozostałe elementy toru oraz przede wszystkim akustyka.

Dziękuję za propozycje, z Roksanem Kandy miałem styczność ale w wersji K1 i te wspomnienia niezbyt byłe miłe CA840A jest znacznie lepszy na każdej płaszczyźnie jak Roksan to myślałbym o Caspianie. M3si nie słuchałem ale czy to nie będzie podobna kategoria dźwięku co Kandy K3 ? nie ukrywam że chciałbym wejść w nowy wyższy etap dźwięku.

słucham go z V-602 to idealne połączenie, przerzuciłem trochę klocków aby znaleźć właśnie jego.

nie ma też problemu kupić idealnego

moja propozycja jest bardzo sensowna

wewnętrzne DACi to zazwyczaj porażka

kupno piecyka za 7tyś do V-601 to średni pomysł w mojej ocenie

Popieram propozycja dźwiękowo jest jak najbardziej sensowna. Nie wykluczam zmiany głośników ale z drugiej strony zobaczę na co stać te Ushery kiedyś mocno zachwalali że świetnie dają radę z dużo droższymi konstrukcjami to co mam 840A v2 to też wzmacniacz z przedziału 6k. Ten DAC jestem w stanie odpuścić wiem że high endu tam nie ma ale i tak głównym źródłem będzie CD.

Dzień dobry.

Jest wiele bardzo dobrych konstrukcji, które warto rozważyć, odsłuchać. Na pewno wspomniany Vincent SV-237 (

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) ) jest przykładem dobrej konstrukcji o brzmieniu pełnym, gęstym, dynamicznym. Dodatkowo daje możliwość bardzo prostego i skutecznego upgradu poprzez wymianę lamp. W podobnym przedziale warto także posłuchać integrę Musical Fidelity M3si (

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) ), Roksan Kandy K3 (

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) ) czy wyższe modele Arcam.

Może jakieś sugestie co do Xindak XA-6950(II) hybryda lub inny tranzystory tej marki ???

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Caspian m2 bardzo dobry wzmak. Mialem go dwa lata i w swojej cenie naprawde porzadne granie. Nowy do 7tys moze jednak byc ciezko znalezc. Polskich konstrukcji nie znam a Krell to mocna integra, ale jest stary i dla "Kowalskiego" to loteria.

Na wyprzedazach znajdziesz za 7tys MF m6i.

Wieza STEREO Technics :)

Gość numik

(Konto usunięte)

Dziękuję za propozycje, z Roksanem Kandy miałem styczność ale w wersji K1 i te wspomnienia niezbyt byłe miłe CA840A jest znacznie lepszy na każdej płaszczyźnie jak Roksan to myślałbym o Caspianie. M3si nie słuchałem ale czy to nie będzie podobna kategoria dźwięku co Kandy K3 ? nie ukrywam że chciałbym wejść w nowy wyższy etap dźwięku

masz rację, to ta sama półka, tylko trochę inna. Baltlab E3, Haiku Sol, Atoll in200se i Dayens Exstacy po negocjacjach to faworyci chyba, z używek też Krelle, Roksan Caspian m1ng - to nawet w połowie budżetu. Te wzmaniacze wg mnie przebijają MF m3si (dopiero 6 gra świetnie, 5 bardzo dobrze) / Kandy K3 / Naim 5 itp. - tam się płaci trochę za markę i czuć, że to ich "budżetowe" kolumny. Xindak PA-M też wart odsłuchu, a jeśli hybryda to Rogue, Vincent gra tak sobie, ma ograniczenia góry, czasem przesadny dół

Polecam NAIM Nait 5si lub trochę droższy NAIM Nait XS2. Ja także jestem na etapie poszukiwania dobrego wzmacniacza do Dynek F160. Po przesłuchaniu kilku wzmaków na placu pozostał Hegel 80 i 160 oraz Naim, model XS2 oraz zestaw Naim NAC 152 xs+ Naim NAP155xs. Skłaniam się po ponownym przesłuchaniu na Naima. Brzmienie jest super (jazz,pop a nawet rock, który brzmiał trochę lepiej z Heglem ). Hegel natomiast grał dla mnie górą, za czym nie przepadam.Poczytaj w/w opinię o Naimie bo pokrywa się z moim odsłuchem :

Ukryta Zawartość

Na Allegro ktoś sprzedaje Hegla 200- ponoć to dobry model Hegla.

link:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Polecam NAIM Nait 5si lub trochę droższy NAIM Nait XS2. Ja także jestem na etapie poszukiwania dobrego wzmacniacza do Dynek F160. Po przesłuchaniu kilku wzmaków na placu pozostał Hegel 80 i 160 oraz Naim, model XS2 oraz zestaw Naim NAC 152 xs+ Naim NAP155xs. Skłaniam się po ponownym przesłuchaniu na Naima. Brzmienie jest super (jazz,pop a nawet rock, który brzmiał trochę lepiej z Heglem ). Hegel natomiast grał dla mnie górą, za czym nie przepadam.Poczytaj w/w opinię o Naimie bo pokrywa się z moim odsłuchem :

Ukryta Zawartość

Na Allegro ktoś sprzedaje Hegla 200- ponoć to dobry model Hegla.

link:

Ukryta Zawartość

Jutro będę słuchał NAIM XS2 i Vincenta SV-237 napiszę jakie wrażenia :)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Gdy mówimy o Naim i zakupie nowego w Polsce pamiętajmy, że zdrowo przepłacimy no ale to tak na marginesie... Za 5si są wołane chore kwoty moim zdaniem.

ATC SCM7/HEGEL H95/CHORD QUTEST - REAL SOUND /// REGA ELEX MK4/B&W 607S3 - FUN

Głośniki masz bardzo fajne (jedne z moich ulubionych w tej klasie cenowej)A polecam Ci odsłuchać nasze rodzime wzmaki Haiku Audio z serii Sol lub Fezz Audio Silver Luna bądż Titania (bardzo fajny wzmak). W razie pytań służę swoją pomocą.

Gdy mówimy o Naim i zakupie nowego w Polsce pamiętajmy, że zdrowo przepłacimy no ale to tak na marginesie... Za 5si są wołane chore kwoty moim zdaniem.

Za wiekszosc nowych klockow z UK w Polsce placi sie "krocie". Kwestia tego, ile mozna rabatu na nie dostac. Za ok 8tys idzie ustrzelic uzywana Tucane 2 I to jest wzmacniacz bezkonkurencyjny porownujac do wyzej wymienionych (przynajmniej do tych, ktore znam, bo polskich konstrukcji nie sluchalem). Dostajesz za rozsadne pieniadze tranzystor, ktory bedzie Cie cieszyl lata.

Słuchanie naim'a na zasadzie "szybko testujemy" ma mały sens. Te wzmacniacze potrzebują długiego grania aby osiągnąć szczyt możliwości. Warto go potrzymać kulka dni pod prądem. A jeśli to nowa sztuka to w ogóle nie ma co sobie opinii wyrabiać :)

????

A co powiecie o SUGDEN A21a ?? czy to faktycznie high end czy marketing ?

Za wiekszosc nowych klockow z UK w Polsce placi sie "krocie". Kwestia tego, ile mozna rabatu na nie dostac. Za ok 8tys idzie ustrzelic uzywana Tucane 2 I to jest wzmacniacz bezkonkurencyjny porownujac do wyzej wymienionych (przynajmniej do tych, ktore znam, bo polskich konstrukcji nie sluchalem). Dostajesz za rozsadne pieniadze tranzystor, ktory bedzie Cie cieszyl lata.

Tucane wydaje się być poza moim zakresem nawet z drugiej ręki ale fakt zacnie wygląda i pewnie zacnie gra:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

A co powiecie o SUGDEN A21a ?? czy to faktycznie high end czy marketing ?

Tucane wydaje się być poza moim zakresem nawet z drugiej ręki ale fakt zacnie wygląda i pewnie zacnie gra:

Ukryta Zawartość

Za ok 11 tys moglbym Ci nowy zalatwic...tzn. dac namniary do dilera w UK, ktory wysyla do Polski. Wzmak z plena gwarancja.

Ukryta Zawartość

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.