Skocz do zawartości
IGNORED

Nowy używany wzmacniacz

fedor

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Od jakiegoś czasu noszę się z zamiarem kupna wzmacniacza. W tej chwili słucham na Primare i22 i jest dobrze, dużo lepiej niż na poprzednim wzmacniaczu. Wczesniej słuchałem na CA Azur 640 więc sami wiecie dlaczego zacząłem szukać nowego wzmacniacza. Ale i Primare nie daje mi pełni zadowolenia. Jest czysto, detalicznie, bas jest dużo lepszy niż w CA ale jest go znacznie mniej. Góra natomiast, hmm dla mnie jest jej za dużo. Kolumny to DIY made by Yoshi&Bigant na Scanach D3004 i 18W-4531G00. Źródło to CA SM6v2. Budżet to około 5000. I raczej chyba będzie to coś z rynku wtórnego ale coś nowego też może być. Zastanawiam się nad MF M6i, Hegel H200 lub H80, Creek Evolution 100, a z nowych myślałem nad Arcam A29, Naim 5si, Roksan K3 albo Rega Elex-r.

Jeśli ktoś coś podpowie będę wdzięczny.

Poszukaj Krella kav 400xi. Bedzie trudno w tej cenie ale moze....... Sprzet na dlugie lata , wspanialy neutralny dzwiek na highendowym poziomie.Wszystko co wyzej wymieniles to przy nim popierdulki .

Poszukaj Krella kav 400xi. Bedzie trudno w tej cenie ale moze....... Sprzet na dlugie lata , wspanialy neutralny dzwiek na highendowym poziomie.Wszystko co wyzej wymieniles to przy nim popierdulki .

Dzięki kolego za podpowiedź. Myślałem o nim ale bardzo ciężko jest kupić sensowny egzemplarz. Kupiłem H200 i na razie zaprzestałem poszukiwań.

Nie ma za co. H200 to najlepszy wzmacniacz z tych ktore wymieniles wiec lepiej trafic nie mogles ;) To swietny sprzet. Faktycznie upolowanie w dobrych pieniadzach zadbanego egzmeplarza 400xi jest niezwykle trudne. Mnie sie udalo i od 6 lat nieustannie ciesze sie tym jak gra muzyke a co dziwniejsze ,nadal mnie potrafi zaskoczyc i po tylu latach nie mam ochoty na cos lepszego. Do H200 warto postarac sie o dobre zrodlo i calą reszte bo to zacne juz urzadzenie na bazie ktorego mozna zbudowac pieknie grajacy system i tego Ci zycze ,tak jak bezawaryjnej pracy tego urzadzenia jak i wiele satysfakcji z odsluchow. Pozdro

Jak tranzystorek to może coś z EXPOSURE?

De gustibus non est disputandum

No i stałem się właścicielem Hegela H200. Jest dobry. Dzięki za pomoc.

Niezły wybór. Ponoć H200 można podrasować i jest wtedy świetny. Chciałem nawet przetestować taki sprzęt, ale zabrakło mi samozaparcia. Polecała mi modowanego H200 osoba która handluje Heglami na giełdzie hifi.

No będę szukał CD masz jakieś propozycje?

Duzo zalezy od calej reszty ale H200 to juz fajny wzmak i warto pokusisc sie o jak najlepsze zrodlo. A jaką kwote chcialbys przeznaczyc?
  • Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.