Skocz do zawartości
IGNORED

Zestaw stereo 20m2 do 3000zl Prośba

Teodoro

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Jestem nowy na forum i mało obeznany w temacie, dlatego proszę o pomoc w doborze sprzętu. Bedzie to moj pierwszy tego typu sprzet.

Interesuje mnie zestaw stereo (moze byc uzywany i pewnie ku temu bede sie skłaniał) składajacy się z kolumn głośnikowych, wzmacniacza, (amplitunera?), odtwarzacza cd, kabli itp. Generalnie zalezy mi zebym mogl odtwarzac pliki z pendriva i w przyszlosci odtwarzać koncerty przez internet na tv.

1) Ile pieniędzy możemy przeznaczyć na sprzęt?

3000zl

2) Czy sprzęt ma być nowy, czy używany.

Używany

3) Czy chcemy sprzęt stereo, kino domowe czy sprzęt analogowy (gramofony, lampy)

Stereo

4) Jaki jest sprzęt towarzyszący

brak

5) Jaka jest powierzchnia pokoju?

20m2

6) Jakiej muzyki słuchamy

Zespoły takie jak Pink floyd, Guns n roses Queen, Coma, Paolo Nutini, Organek, lubie tez brzmienia gitarowe i troche spokojniejszych utworkow np Norah Jones, Macy Gray. Od czasu do czasu odpale tez utworki klubowe icon_smile.gif Generalnie wszystkiego po trochu.

7) Czy to ma być jednorazowy zakup na kilka lat, czy też będziemy stopniowo rozbudowywali zestaw?

Jest opcja rozbudowy zestawu

8 ) Jakich funkcji oczekujemy od sprzętu, pod co będzie podłączony

Podłaczony bedzie pod tv o ile sie da, ale chwilowo bez internetu

9) Dźwięk jaki lubię:

Generalnie zeby sie przyjemnie sluchalo. Byłem w sklepie hi-fi w Gnieznie na odsłuchu amplitunera onkyo tx-8150 z podłaczonymi kolumnami klipsch ale nie pamietam dokladnie jakimi. Coś okolo 130Watowe sa dwie wersje te byly słabszej mocy. Kosztowaly w granicach 1300zl za sztuke i przyznam szczerze, ze wszystko wydawalo mi sie takie dudniące? Basowe? Nie wiem jak to zbytnio wytlumaczyc. Muzyka była puszczana z pendriva i sterowana telefonem.

Bardzo proszę o pomoc, dodaję zdjecie pokoju w załaczniku, z gory dziekuję i pozdrawiam

Załączona miniatura

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

witam,

popatrz na ogłoszenia tego gościa na OLX, wydaje się że ma sprzęt używany w niezłym stanie, można cos wybrać

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

witam,

popatrz na ogłoszenia tego gościa na OLX, wydaje się że ma sprzęt używany w niezłym stanie, można cos wybrać

Ukryta Zawartość

Przebitke tez ma niezla...

A co ma byc zrodlem...TV czy odtwarzacz cd?

Ukryta Zawartość

Wieza STEREO Technics :)

Witam, myśle ze chwilowo bedzie tv, a w niedalekiej przyszlości dokupienie odtwarzacza cd. Generalnie raczej szukam sprzetu uzywanego czyli na poczatek wzmacniacz plus kolumny.

Mam pytanko, a mianowicie sluchał ktoś takiego połaczenia zestawow?

Rotel Ra10 + Jamo S608

rotel RA980bx + monitor audio mr4,

marantz pm5003 + Jamo s718

Sprawdzi sie to przy 20m2?

Jamo s608 i mr4 zdecydowanie odpuść to słabsze kolumny niż no wspomniane v4 lub lepiej v4i. Rozgladnij się także za używanymi quantum 677 bo potrafią pokonać nawet droższe konstrukcje.

Pozdrawiam

Ten marantz to pomylka... Poszukaj uzywanego audiolab 8200 plus jakies cieple kolumny np dynki albo dali, albo jak marantz to pm6005-on ma daca wmontowanego. W tym budzecie tannoy to na pewno dobre rozwiazanie.

Wieza STEREO Technics :)

Dobra na chwile obecna wszystkim dziekuje, jak skompletuje zestaw a bedzie to najprawdopodobniej wzmacniacz audiolab 8000s razem z JBL Ti -1000 podziele sie wrazeniami. Tylko jeszcze pytanie jakie kabelki do tego. Jest jakas wielka slysza roznica? Dobiera sie je pod upodobania muzyczne?

ja bym proponował rozpocząć poszukiwania wzmacniacza jako najważniejszego wg mnie elementu zestawu. Na rynku wtórnym poleciłbym creek, rotel, rega, cambridge audio (niedrogo i b.dobrze) do tego zakupiłbym dac (wybór ogromny). Do niedawna byłem konserwatywnym zwolennikiem płyt cd ale bez hipokryzji powiem śmiało, mam przerwę. Bazą jest obecnie dac, dający dostęp do dobrej jakości muzyki (co najmniej jakość cd). Z miłości do płyt winylowych mam drugi zestaw, ale gorąco polecam zestaw oparty na dac - to w zupełności wystarczy. Audiolab będzie ok, ze wzmacniaczy polecam jeszcze rotel,creek, rega (tanio i b.dobrze).

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.