Skocz do zawartości
IGNORED

Jaki przedwzmacniacz do Hegla H20 w cenie 2tyś -5,5tyś

dfx5

Rekomendowane odpowiedzi

Proszę doradźcie jaki przedwzmacniacz do Hegla H20 w cenie 2-5,5 tyś PLN. Mam możliwość kupi końcówkę H20, niestety brak w komplecie przedwzmacniacza. Któryś sprzęt w podanej kwocie będzie co najmniej tak dobry jak P20?

Jeśli zamierzasz grać z plików, albo z Cd ze słabym Dac, może warto przetestować HD25, jest też przedwzmacniaczem. Testowałem go jako DAC, świetnie wypadł. cena używanego mieści się w podanym zakresie.

Do takiej końcówki wypadałoby jedna coś bardziej wyrafinowanego niż pre za 2,5 tys. Za takie pieniądze nie kupisz dobrego przedwzmacniacza do pieca za 20 tys.

Wyjścia są trzy

1. Źródło z regulowanym wyjściem - CD lub DAC. Myślę że lepiej zagra niż każdy pre za 2,5 tys.

2. Jakaś fajna pasywka, np. khozmo, tu test:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

3. Kupno solidnego pre. Na przykład SounClub ma teraz wyprzedaż naprawdę dobrych przedwzmacniaczy, w ofercie jest bardzo dobry ModWright LS100. Albo trzeba poszukać w ogłoszeniach czegoś w okolicach 8-10 tys.

Pozdrawiam Stempur

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Lamma wszyscy chwala popros to Ci ktos zrobi :)

Z ciekawości chętnie bym porównał klon Lamma z klonem Kondo KSL-M7 którego właśnie robię.

Do takiej końcówki wypadałoby jedna coś bardziej wyrafinowanego niż pre za 2,5 tys. Za takie pieniądze nie kupisz dobrego przedwzmacniacza

Polemizowałbym. Z ciekawości zakupiłem chiński preamp lampowy oparty na schemacie kultowego Marantza 7. Po obsadzeniu lampami NOS zagrało to nadspodziewanie dobrze, a przecież oprócz lamp można sobie jeszcze powymieniać kondensatory sygnałowe na lepsze.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.