Skocz do zawartości
IGNORED

Co lepsze? Interkonekt audio prolink czy melodica?

Tomasz D.

Rekomendowane odpowiedzi

Co lepsze?

melodica:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

czy prolink:

Ukryta Zawartość

Wiem że tu jest różnica ceny, chodzi mi bardziej o marke. Wole się zapytać bo jakiś czas temu kupiłem klotza i bardzo się zawiodłem.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Jeśli chodzi o trwałość to proszę bardzo:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

A czy jest jakaś różnica w jakości przekazu między tym prolinkiem futura a tym powyższą melodiką? Jest różnica ceny ale w jakośći dzwięku?

Kolega mnie przegonił. Melodica?

Troche poczytałem i chyba wezme melodice.

Ja bym szukał czegoś w używkach.Sam co prawda kupiłem nowy ale tylko dlatego że potrzebowałem

odcinek 1,5 m a na rynku wtórnym bardzo mało ofert.W kablach do 1 m jest trochę ogłoszeń i

jest w czym wybierać a w razie jak nie podejdzie to i sprzedasz po cenie albo z mniejszą

stratą niż kupno nowego.

Witam

Nie dawno miałem taki sam dylemat.Jeden z kolegów z forum polecił samemu zrobić kabelek :) kupujesz 1,5 metra przewodu supra dual ,4 banany w miare niedrogie i za cenę melodiki masz kabelek o wartości około 400 zł ,o parę klas lepszy.

Witam

Nie dawno miałem taki sam dylemat.Jeden z kolegów z forum polecił samemu zrobić kabelek :) kupujesz 1,5 metra przewodu supra dual ,4 banany w miare niedrogie i za cenę melodiki masz kabelek o wartości około 400 zł ,o parę klas lepszy.

...a kabelek melodiki idzie do szuflady :)

Co lepsze ? Wiem że tu jest różnica ceny, chodzi mi bardziej o marke.

Jak zależy Ci na tzw.Marce, bo wpis do tego się sprowadza, to kup lepszej marki, bo co to za marki ?

Melodika nie jest zła ale bardzo tłumi dynamikę. Dźwięk jest pozbawiony drajwu.

Faktycznie jak pisze KrzysiekB, obydwa mają nieco podobny charakter.

Prolink owszem trwały budżetowy kabelek, jakiś chińsko polski brand, sam miałem z 15 lat używałem do tunera, ale zaczął przerywać, czas zrobił swoje i kupiłem nowy, a Melodika ma jakąś wizję na swoją kabli, są porządne, niektóre niezłe, zależy czego oczekujesz .

Szukając kabla warto kierować się jakimiś sonicznymi cechami, nawet jeśli są one bardzo minimalne. Bo dyskusja jaka marka jest bardziej markowa i co lepsze, jest nieco infantylna. Jeśli kablem dobrym, jest dla Ciebie kabel solidny i tani to bierz pod uwagę Veoz, konstrukcja jak prolink i można przyczepkę holować

Szukając kabla warto kierować się jakimiś sonicznymi cechami, nawet jeśli są one bardzo minimalne.

Zgadza się - warto dobierać w kwestii sonicznych cech.

Jednak siła wpływu kabli na prezentacje jest uzależniona od jakości systemu. Im wyższa jakość tym większa waga kabli.

Warto kupować kable markowe - używane, żeby mało stracić przy odsprzedaży.

Na forum jest sporo opisów różnych kabli - wystarczy poszukać.

"...dźwięk oceniać dostępnym osobniczo aparatem do tego stworzonym a nie logiczna połówką mózgu." Ś.P. Mamel

Zauwaz ,ze jesli chodzi o melodica, to juz jest jakas konkretna reakcja w wypowiedziach. Ja mam wpiete tez glosnikowe melodica w systemie nocnym, sypialnianym i jest b.fajnie bo dzwiek jest cieplejszy pozbawiony wyostrzen i co ciekawe gitary, kontrabas maja wybitne wybrzmienia a to mi pasuje bo kladac sie spac to jest mile na cichym graniu.

Wracjajac do ic melodica to jest to interkonekt bezpieczny, zaden wybitny w sensie vdh the second ale rozmawiamy o cenach minimalistycznych i porownujemy do 100zl. Dobry wybor tak po prostu.

Miedz z jakiej jest wykonany to miedź beztlenowa klasy 4N taka ciekawostka i graaa ;)

Lubie elektronike, ktora prezentuje moje dzwieki, tak jak to sobie wymarzylem..

Najbardziej bezkpnkurencyjny cenowo i jakościowo jest kabelek pro z metra i starannie polutowane wtyki.

Przy dużo wyższej jakości i braku audiomaniackiej marży wychodzi 10x taniej od porównywalnej firmówki.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.