Skocz do zawartości
IGNORED

Album, z którym jesteście najbardziej zżyci

Gość numik

Rekomendowane odpowiedzi

Gość numik

(Konto usunięte)

Właśnie go słucham i to nie jest najlepszy album jaki mam. Ale ten 1 jest "najbardziej mój" i tak pozostanie. Nie umiem określić "dlaczego". Możecie się śmiać, ale nie jest to Genesis, Pink Floyd, Jethro Tull, DCD...a uwaga uwaga:

WELCOME TO THE PLEASUREDOME - FRANKIE GOES TO HOLLYWOOD.

Jestem rocznik 77 i ta muzyka kupiła mnie w idealnym magicznym czasie, kocham :)

Ketil Bjornstad - Samotność w sieci .

Denon PMA-2500NE, Denon DCD-2500NE,  PDA GenesisTannoy Revolution XT 8f ,  Kimber Kable 8TC , Technics SL-1200 MK2  + Ortofon 2M Bronze

W młodości-Metallica master of puppets,teraz Mark Knopfler shangri-la nie są to moje najulubieńsze płyty, ale zżyty jestem z nimi najbardziej.

Chyba nie ma jednego takiego ale kilka by sie znalazlo i nie potrafie powiedziec ktory bardziej...

Pearl Jam Ten, Metallica Black Album, Satriani The Extremist, Oldfield The song of the distant earth, Vangelis 1492...

Kate Bush - Hounds of Love

W szczególności za stronę B, The Ninth Wave

Pierwszy raz słuchałem tej płyty, jak miałem 13 lat. Po blisko trzydziestu latach usłyszałem ją na żywo. Kocham tę płytę. No i Kate :)

We stand in the Atlantic
We become panoramic

Nie będę oryginalny - "The Wall" i "Kind of blue". Czasy i sprzęt się zmienia a one cały czas są ze mną i za każdym razem znajduję w nich coś nowego.

Genesis - The Lamb Lies Down On Broadway.

Przegadany, nigdy nie mogłem przez niego przejść za jednym podejściem, wolę "Selling England... " :-)

"Skąpski idzie na ambasadora, wysiada, rozumiesz? A jak on poleci, to poleci Korszul, poleci też Broński i zgadnij kto po nich poleci? Po nich polecę ja! To znaczy ja bym poleciał, gdyby nie Kazik i to dozorostwo."

Gość numik

(Konto usunięte)

Przegadany, nigdy nie mogłem przez niego przejść za jednym podejściem, wolę "Selling England... " :-)

dla mnie to "2 albumy" - świetne cd1 i gorsze cd2, które trochę "zaciemnia obraz" - wciąż jednak znakomite dzieło. Mój nr 1 Genesis to Nursery Cryme

Selling to namber 2. Gdyby nie ten knot z wokalem Collinsa na końcu pierwszej strony, to byłoby arcydzieło,

ale i tak jest to płyta ponadczasowa.

Baranek nie jest przegadany. Do niego trzeba dojrzeć...tam nie ma słabych punktów...genialna muzyka.

Tyle że kompletnie nie pasuje do całej płyty.

Zapewne muzycy Genesis też się z tym zgadzają. ;-)

Dla mnie to jak wrzód na dupie... tak zepsuć płytę...pamiętam, że jak słuchałem

na winylu, to zawsze po Firth of Fifth podnosiłem ramię i przerzucałem na drugą stronę. ;-)

..pamiętam, że jak słuchałem

na winylu, to zawsze po Firth of Fifth podnosiłem ramię i przerzucałem na drugą stronę. ;-)

po Firth to w ogóle ciężko jest coś zagrać, bez niepokoju o spadek jakości :-)

"Skąpski idzie na ambasadora, wysiada, rozumiesz? A jak on poleci, to poleci Korszul, poleci też Broński i zgadnij kto po nich poleci? Po nich polecę ja! To znaczy ja bym poleciał, gdyby nie Kazik i to dozorostwo."

po Firth to w ogóle ciężko jest coś zagrać, bez niepokoju o spadek jakości :-)

Fakt...to piękne nagranie. Moja mama je uwielbiała.

Ale nie przesadzaj...strona B to też same perły.

Vangelis - Rydwany ognia bo 8 lat podstawówki nasz nauczyciel od muzyki zapodawał to na rozpoczęcie roku, a to tkwi w głowie :-)

Musica curat cor meum et animam meam delenit

Gość numik

(Konto usunięte)

Kilka pierwszych płyt Genesis to arcydzieła, ale ja jestem Gabrielowcem. Jeszcze And Then There Were Three mogę przeżyć, reszta albumów to już nie Genesis ;). Natomiast Gabriel solo - kofam :), poza III każda płyta jest magiczna aż do UP

Europa Galante Fabio Biondiego, płyta z koncertami Vivaldiego dla Opus 111, ta ze złotą maską.

bolą mnie nogi, izba pusta

w piecu Lewiatan tak się pluska

Ostatnio nie jestem w stanie do bonusów dotrwać i wysłuchać do końca. Raczej pojedyncze kawałki.

Ale taka najbardziej zjechana od dawnych lat i najczęściej odtwarzana:

Janerka- Co lepsze kawałki (CD, wydanie - Sonic)

Tam jest "Wszyscy inteligentni mężczyźni idą do wywiadu".

Ale to skandal, że jego "Piosenki" nie wyszły na CD.

Wiem nawet czemu ta- złośliwe teksty i bujany nastrój.

~Way hay and up she rises early in the morning~("Morskie opowieści")

~Braterstwo narodu buduje się na kiczu~("Nieznośna lekkość bytu" Milan Kundera)

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.