Skocz do zawartości
IGNORED

TV Panasonic tx P55ST60E nie mogę podłączyć do yamaha a-s 501

frutek

Rekomendowane odpowiedzi

Podłączyłem kablem optycznym wyjście digital audio w TV i gniazdo optyczne we wzmacniaczu. Niestety nie ma dźwięku w kolumnach. Nie wiem czy w TV jakieś ustawienia trzeba zmienić, zaglądałem do ustawień dźwięku w TV ale nic mnie tam nie "natchnęło". Liczę na pomoc. wzmacniacz jest nowiutki. Sprawdzałem połączenie dwoma kablami bez efektu.

Ja robię tak: na pilocie APPS>Viera link>wybór głośników :tv lub kino domowe.

Co prawda nie optykiem mam podłączone a hdmi pod amplituner kd.

Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka

Ja mam ten tv podłączony do daca i działa bez problemów. Tylko format wyjścia musisz ustawić na PCM, gdzieś w opcjach dźwięku to było. Jak nie znajdziesz, to po weekendzie poszukam. O ile się nie mylę ta yamaha przyjmuje też tylko pcm stereo. Powinno działać. Jak nie zadziała, to coś uwalone. Zacznij od sprawdzania kabla.

Ja mam ten tv podłączony do daca i działa bez problemów. Tylko format wyjścia musisz ustawić na PCM, gdzieś w opcjach dźwięku to było. Jak nie znajdziesz, to po weekendzie poszukam. O ile się nie mylę ta yamaha przyjmuje też tylko pcm stereo. Powinno działać. Jak nie zadziała, to coś uwalone. Zacznij od sprawdzania kabla.

licze na pomoc po weekandzie:) kable mam dwa i nic to nie zmienia. opcje tv przejrzałem jeszcze raz i wciąż ciemność widzę. nie znalazłem miejsca gdzie zmienia się na PCM

Sam siebie zacytuję:

Problem rozwiązany, w ustawieniach dźwięku trzeba zmienić :wybór spdif z Auto na Pcm. Zmylilo mnie to że opcja wyboru spdif pojawia się tylko gdy korzysta się z wejścia USB.

Czyli ta opcja pojawia się gdy odtwarzasz coś z wybudowanego playera, daj znać czy ruszyło.

Sam siebie zacytuję:

Problem rozwiązany, w ustawieniach dźwięku trzeba zmienić :wybór spdif z Auto na Pcm. Zmylilo mnie to że opcja wyboru spdif pojawia się tylko gdy korzysta się z wejścia USB.

Czyli ta opcja pojawia się gdy odtwarzasz coś z wybudowanego playera, daj znać czy ruszyło.

Sorki ale nie zrozumiałem. Co mam zro bić konkretnie żeby pojawiła sie opcja o której mówisz?

Puść sobie cos z pendrive, wejdź w menu> dźwięk>wybór spidf>pcm

Wielkie dzięki!!

z pendrivem się udało i gra. Wiedziałem że na tym forum się uda.:) Pozdrawiam wszystkich którzy zechcieli zabrać głos w temacie. Temat można zamknąć.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.