Skocz do zawartości
IGNORED

Kino domowe + wzmacniacz do frontów & stereo

HanibalJin

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Jestem posiadaczem kina domowego, Denon AVR-X4000 + Dali Lektor 5.0

Chciałbym dokupić do mojego zestawu wzmacniacz, i podłączyć go razem z kinem, żeby działał jako końcówka mocy.

Napędzić nim same fronty Dali Lektor 6, i słuchać na nim również muzyki w stereo.

Myślę nad zakupem jednego z dwóch wzmacniaczy Nad 320bee lub Nad C340.

Co waszym zdaniem było by leprze, jaki model z tych dwóch kupić, lub może macie jakiś inny wzmacniacz co by pasował do tego zestawu.

Zapraszam wszystkich do wypowiedzenia się w tym temacie i pozdrawiam.

Witam

Jeśli końcówka mocy sprawdzi się znacznie lepiej, to prosił bym o zaproponowanie

Nigdy nie miałem końcówki mocy także nawet nie wiem jakiej szukać

I czy ona też będzie działać w stereo jak i w kinie żeby napędzić przednie

Wypowiedz się bardziej w temacie jeśli możesz.

Pozdrawiam,

Witam

Jeśli końcówka mocy sprawdzi się znacznie lepiej, to prosił bym o zaproponowanie

Pozdrawiam,

To zależy czego oczekujesz.

Wiesz jak brzmi twój obecny zestaw końcówka mocy barwy za dużo nie zmienisz. Tzn ulegnie oczywiście ona zmianie ale w dalszym ciągu zostaje problem z przedwzmacniaczem które w ampli są kiepskie. Dlatego integra najlepiej taka z wejściem ht bypass czy direct różnie to jest nazywane będzie często lepszym wyborem. Kupujesz integry np Roksan Kandy, Audiolab, lub nawet Denon 1510 (20) i tam integre i masz wejście wlasnie które omija pre .

Podłączasz pod niego sygnał pre out z AV. A do integry jak nie masz to dokupujesz np dac albo cd i masz super stereo i super kino.

Jak wzmacniacz zintegrowany nie ma wejścia HT to też nie problem tylko wtedy głośność w integrze musisz ustawić zawsze taka samą jak podczas pierwszej kalibracji kina domowego.

I ja osobiście właśnie tak mam u siebie

Witam

Pozdrawiam,

To zależy czego oczekujesz.

Wiesz jak brzmi twój obecny zestaw końcówka mocy barwy za dużo nie zmienisz. Tzn ulegnie oczywiście ona zmianie ale w dalszym ciągu zostaje problem z przedwzmacniaczem które w ampli są kiepskie. Dlatego integra najlepiej taka z wejściem ht bypass czy direct różnie to jest nazywane będzie często lepszym wyborem. Kupujesz integry np Roksan Kandy, Audiolab, lub nawet Denon 1510 (20) i tam integre i masz wejście wlasnie które omija pre .

Podłączasz pod niego sygnał pre out z AV. A do integry jak nie masz to dokupujesz np dac albo cd i masz super stereo i super kino.

Jak wzmacniacz zintegrowany nie ma wejścia HT to też nie problem tylko wtedy głośność w integrze musisz ustawić zawsze taka samą jak podczas pierwszej kalibracji kina domowego.

I ja osobiście właśnie tak mam u siebie

Venom mógłbyś napisać jaki masz ampli i wzmacniacz oraz w jakich aspektach czujesz największa różnicę porównując dźwięk ampli/wzmacniacz ? Oczywiście piszę o stereo i muzyce.

Witam znalazłem końcówkę mocy Audiolab M-PWR pytanie czy będzie ona wystarczająca do napędzenia kolumn

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Teżż się zastanawiam nad Audiolab 8000A Amplifier

Na Denona mnie nie stać

Ukryta Zawartość

Venom mógłbyś napisać jaki masz ampli i wzmacniacz oraz w jakich aspektach czujesz największa różnicę porównując dźwięk ampli/wzmacniacz ? Oczywiście piszę o stereo i muzyce.

Aktualnie mam onkyo 636 a wcześniej miałem Denon i Marantza SR7008.

Jako że aktualnie mam wzmacniacz lampowy który rozpędza fronty to to w zasadzie nie ma o czym pisać. Mam również inny dac .

AV używam tylko do kina bo stereo grało niby jakoś ale nie oszukujmy się dac plus integra (poprzednio Nad c356 od Mudy) to inna liga.

Wszystko jest lepsze jakiś basu średnica i wysokie. Naprawdę warto zbudować 2 zestawy tak jak ja mam u siebie bo jest po prostu lepiej. Uprzedzenia pytania Onkyo nie ma wyjścia pre out i dlatego ja mam konwertery sygnału HI low do poziomu rca.

Czyli pod terminale głośnikowe frontów jest wpiety adapter potem do integry (lampy) idą kable rca.

Ja w duecie z SR7008 miałem u siebie audiolaba 8000p i moc była to na pewno ale lepiej grało to jak jako dać i pre podłączyłem głupi wzmacniacz słuchawkowy fiio e07k niż gdy grał ten Audiolab jako końcówka z marantz sr7008. A tu co proponujesz jest jeszcze wzmacniacz stosunkowo małej mocy i tak naprawdę nie wiadomo czy w ogóle będzie lepiej

Jak już masz coś kupić to kup końcówkę z prawdziwego zdarzenia z dużą mocą . Tak na przyszłość. Szukaj Roksana mówię

laczego chcesz kupić wzmacniacz a nie końcówkę mocy ?

Ponieważ sekcja przedwzmacniacza amplitunera KD zryje dźwięk w stereo dobrej końcówki mocy ( tylko pytający jeszzce o tym nie wie )

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Nad 320bee to nie jest jakiś mocarz. Tak jak napisał czester 15.30 w jakiś audiofilski nie ma co iść bo i tak amplituner kina nada swój charakter dźwiękowi, ale niech będzie chociaż mocny.

Czester a ty co sadzisz o tych 2 wzmakach Nada zeby uzyc jednego jako koncowke i do stereo po Dali lektor 6 ?

Próbujesz zrobić coś na siłę jak masz kupować wynalazki to zostań przy tym Denonie bo będzie samodzielnie grać lepiej niż jak wydasz kasę i efektu nie będzie

Czester a ty co sadzisz o tych 2 wzmakach Nada zeby uzyc jednego jako koncowke i do stereo po Dali lektor 6 ?

Brzmienia tych wzmacniaczy nie znam , nie znam także kolumn . Jeżeli wypniesz zwory w Nadzie i użyjesz jako " końcówki mocy " , a nie jako wzmacniacza zintegrowanego , to Ci brzmienia na pewno nie poprawi .

Brzmienia tych wzmacniaczy nie znam , nie znam także kolumn . Jeżeli wypniesz zwory w Nadzie i użyjesz jako " końcówki mocy " , a nie jako wzmacniacza zintegrowanego , to Ci brzmienia na pewno nie poprawi .

Tu akurat na dwoje baba włożyła bo właśnie w Nad ach pre jest kiepskie. One grają lepiej jako końcówka mocy z porządnym dac pre podkreślam porządnym

Ponieważ sekcja przedwzmacniacza amplitunera KD zryje dźwięk w stereo dobrej końcówki mocy ( tylko pytający jeszzce o tym nie wie )

Ukryta Zawartość

O dzięki za podpowiedź.

Dopiero rozbudowuje zestaw ale mam akurat yamahe ax 596 (podobnie jak w temacie z linku ) podłączyłem ją do direct cd/dvd analogowo do dvd a cyfrowo dvd do aplitunera i przez preout do rzeczonej yamahy na mein in.

Teraz wciskając jeden przycisk mogę się przełączać, czy słuchać stereo przez apli do wzmacniacza , czy bezpośrednio na wzmacniacz.

W trybie puredirect różnica jest bardzo bardzo mała ale na plus połączenia bezpośredniego do yamahy.

Dzięk jakby trochę bardziej soczysty.

No i fajnie, mogę słuchać płyt CD stereo bez włączania całego sprzętu.

Dzięki.

Ukryta Zawartość

Dopiero rozbudowuje zestaw ale mam akurat yamahe ax 596 (podobnie jak w temacie z linku ) podłączyłem ją do direct cd/dvd analogowo do dvd a cyfrowo dvd do aplitunera i przez preout do rzeczonej yamahy na mein in.

Teraz wciskając jeden przycisk mogę się przełączać, czy słuchać stereo przez apli do wzmacniacza , czy bezpośrednio na wzmacniacz.

DVD podłączyłeś analogowo do wejścia Yamahy ax 596 direct CD/DVD . Amplituner do wejścia mein in tejże Yamahy , a więc wypiąłeś zwory łączące sekcje przedwzmacniacza z końcówkami mocy i przy wciśnięciu przycisku direst masz dźwięk stereo z DVD ? W linku po wypięciu pisało że była cisza . Amplituner trzeba podłączyć pod np wejście AUX yamahy , a zwory mają być wpięte . Napisz jeszcze czy dobrze zrozumiałem twój ostatni post .

No i fajnie, mogę słuchać płyt CD stereo bez włączania całego sprzętu.

Słuchasz płyt CD z DVD ?

Edytuję : twoja Yamaha jest nowsza od z tego linku , może jest już " przystosowana do pracy z KD " .

Yamaha ax 596 . dokładnie dobrze zrozumiałeś.

Zworki wyjęte aplituner na mein in. Sony dvd jest moim odtwarzaczem płyt audio.

Podpięte na cd/dvd przeżywa swoją drugą młodość. Kupiłem go po ślubie w 2001 roku w siedzibie sony warszawa za całe 1500zl ☺.

Nowsza niz 396, 496, to nie jest,tylko wyższy model.

Myślałem że już na nic się nie przyda. , a tu fajnie gra.

Nie jestem audiofilem. Dla mnie gra wystarczająco dobrze.

Tak po wciśnięciu przycisku direct cd/dvd mam dźwięk.

Jak go wyłącze to gra przez main in z aamplitunera.

Do amplitunera mam jeszcze podpięty bluray przez hdmi, do filmów .

Tak po wciśnięciu przycisku direct cd/dvd mam dźwięk.

No to świetnie . Teraz wygoglowałem , dowiedziałem się jeśli podłączysz pod inne wejście np. odtwarzacz CD i włączysz pure direct to też pójdzie z wyjętymi zworami .

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Witam a co powiecie nad podłączeniem końcówki mocy NAD 2200 pod fronty Dali Lektor 6 a resztę centralny i 4 sztuki Dali Lektor 1 pod amplituner Denon AVR-X4000 i to razem połączyć.

Co sądzicie o tej końcówce mocy czy lepiej nie zawracać sobie tym głowy.

Pozdrawiam.

Ukryta Zawartość

wygląda solidnie w jakim stanie i cenie ja masz?

Ukryta Zawartość

Obecnie są dwie do kupienia każda za 700 zł

W jednej zostało wymienione (wymienione wszystkie kondensatory malej i duzej pojemnosci na elna silmic ,nippon,nichicon,panasonic,2 kondensatory w zasilaniu oryginalne nichicon ,wzorowo trymaja pojemmnosc)

Tylko czy tą końcówkę mocy idzie podłączyć pod przednie i pod amplituner ciężko znalezć informacje o nich w internecie dzisiaj.

1100 zł jest dokupienia - NAD C272

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.