Skocz do zawartości
IGNORED

Dobry Serwis CD w Trójmieście?

Epi

Rekomendowane odpowiedzi

Witam poszukuję dobrego serwisu w Trómieście gdzie mógłbym oddać mojego Denona DCD 3520, trzeba wyregulować laser oraz go przeczyścić i wymienić jeden pasek od szuflady. Najbliżej mam na Przymorze koło rynku gdzie mieści się komis ale nie znam opinii na temat tego miejsca. Tak więc szukam naprawdę dobrego serwisu gdzie dadzą sobie radę z tym sprzętem.

Pozdrawiam

A zagadaj w komisie , moje Cd Yamahy kupiłem właśnie u nich - po paru dniach dostało czkawki , odwiozłem z reklamacją i po paru dniach była zrobiona , chodzi nie narzekam .

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) może tu? nie znam, nie korzystałem :)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Szukaj serwisu specjalizujacego sie tylko w audio, oczywiscie dobry elektronik naprawi wszystko, ale tu chodzi o podejscie do sprzetu aby nie traktowac odtwarzacza tak samo jak laptopa.

podejscie do sprzetu aby nie traktowac odtwarzacza tak samo jak laptopa.

No tak, bo laptop to nie sprzęt elektroniczny a nad cd trzeba się pomodlić, przeżegnać i odpalić kadzidełko :) :)

A tak na serio, naprawiając pcb laptopa czy sprzęt audio robię to z taką samą starannością .

Zero krzemu w torze, to grać nie może ?

Będę musiał podzwonić i popytać, ponoć DCD 3520 nie jest taki prosty w regulacji dla tego poszukuję serwisu specjalizującego się w sprzęcie audio bo w innym wypadku móglbym oddać do pierwszego lepszego. Chcę aby to robił ktoś przez czyje ręce przeszło więcej sprzętu audio i ma doświadczenie, niż innej elektroniki jak komputery czy aparaty fotograficzne ;)

szukanie jedynego, słusznego serwisanta do takich urządzeń przypomina szukanie specjalisty ds wyciągania gwoździ z desek szalunkowych ale audiofile już chyba tak po prostu mają...

Jeżeli coś jest głupie ale działa, to nie jest głupie...

szukanie jedynego, słusznego serwisanta do takich urządzeń przypomina szukanie specjalisty ds wyciągania gwoździ z desek szalunkowych ale audiofile już chyba tak po prostu mają...

To zależy jak kto na to patrzy, gdybym miał jakiegoś kolegę który miałby o tym pojęcie pewnie bym nie szukał. A to że akurat mój cd nie jest ani zły ani tani to nie chcę aby przy nim grzebał ktoś przypadkowy i chyba nic w tym złego, że poszukuję dobrego, renomowanego czy sprawdzonego serwisu lub osoby poleconej, która będzie się znała na robocie.

W Trójmieście zapewne kogoś znajdziesz jak nie to zagadaj z naszymi forumowymi specami, czasami warto sprzęt wysłać.

W Trójmieście zapewne kogoś znajdziesz jak nie to zagadaj z naszymi forumowymi specami, czasami warto sprzęt wysłać.

Nie wykluczam opcji wysyłki. Jeśli nic nie znajdę to pewnie tak zrobię.

A nie możesz sam chłopakowi pomóc...bądź dobrym człowiekiem...

Pozdro

Nie bo mnie oznaczą jako branża, a ja nie chce :)

Gość kizol666

(Konto usunięte)

Szukaj serwisu specjalizujacego sie tylko w audio, oczywiscie dobry elektronik naprawi wszystko, ale tu chodzi o podejscie do sprzetu aby nie traktowac odtwarzacza tak samo jak laptopa.

Buahahaha masz rację bo laptopa się traktuje siekierą a cd piórkiem. Brednie gadasz że szok. A powiedz mi jakie ty masz doświadczenie w naprawach sprzętu it że tak uważasz? Powiem ci tylko tyle że po twoim tekście od razu widać że żadne.Naprawiam it od wielu lat i wiem jedno czy cd czy laptop trzeba zawsze podchodzić do tematu w pełni profesjonalnie. Jeden błąd śmierdzi krzemem. Z drugiej strony się nie dziwie że masz takie poglądy bo większość trójmiejskich serwisów to cieniasy i naciągacze.

Pasiak dają i opaskę z jakimś znaczkiem ?

Gorzej, tatuują napis " audiostereo uczy i bawi" na karku !

Buahahaha masz rację bo laptopa się traktuje siekierą a cd piórkiem. Brednie gadasz że szok. A powiedz mi jakie ty masz doświadczenie w naprawach sprzętu it że tak uważasz? Powiem ci tylko tyle że po twoim tekście od razu widać że żadne.Naprawiam it od wielu lat i wiem jedno czy cd czy laptop trzeba zawsze podchodzić do tematu w pełni profesjonalnie. Jeden błąd śmierdzi krzemem. Z drugiej strony się nie dziwie że masz takie poglądy bo większość trójmiejskich serwisów to cieniasy i naciągacze.

UWAGA ! Jeden w czarnym skórzanym płaszczu który daje pasiaki i opaski oraz ma tylko jedyną słuszną droge .

No stary, powiedzmy ktoś ma dosc dobry odtwarzacz za powiedzmy 4k, myslisz ze odda go do serwisu rtv ktory obok audio naprawia telewizory? Taki sprzet kupuję swiadomy odbiorca.

Moje doświadczenie to kilka lat serwisowania audio i automatyki przemyslowej, notabene automatyki tez nie serwisuje pierwszy lepszy serwis rtv.

Po prostu nie zrozumiales mojego przeslania, popularny sprzet rtv po serwisie ma dzialac, tylko i az tyle, audio wymaga szczegolnej troski i uwierz mi ze serwis nie bedzie sie cackal z cedekiem kilka dni, tylko doprowadzi do stanu uzywalnosci i finito, a gdzie tu testy, wygrzewanie kalibracje. Nie mowiac juz o plytach testowych do regulacji.

Ja jestem obecnie zawalony robota na dobre 3 tyg i mam jeszcze zaleglosci wobec poprzednich klientow wiec odpadam niestety, ale jest tu sporo dobrych fachowcow, sprobuj namierzyc Piotrek068

No stary, powiedzmy ktoś ma dosc dobry odtwarzacz za powiedzmy 4k, myslisz ze odda go do serwisu rtv ktory obok audio naprawia telewizory? Taki sprzet kupuję swiadomy odbiorca.

A co za różnica w wymianie paska i czyszczeniu lasera czy to CD za 400zł czy za 400 000zł? Chcesz wygrzewać powietrze nad soczewką czy co?

Moje doświadczenie to kilka lat serwisowania audio i automatyki przemyslowej, notabene automatyki tez nie serwisuje pierwszy lepszy serwis rtv.

Co konkretnego w automatyce serwisujesz? Wymieniasz bezpieczniki w IRAZ-ach na złote? A może takie audiofilskie z kierunkiem przepływu prądu? Ogarniasz chociaż LAD-a albo STL-a? Potrafisz postawić Hardware i skonfigurować kilka racków na IM-ach? Wiesz w ogóle jak wygląda szafa przemysłowa w środku? Jeżeli wiesz o czym piszę to jaki to ma związek z odtwarzaczem CD? Może odpowiadając na to pytanie dowiesz się dlaczego serwis RTV nie naprawia urządzeń automatyki przemysłowej. To co w audio umiesz zweryfikowały Twoje wpisy na przestrzeni kilku miesięcy z którymi miałem styczność, pisałem Ci już kiedyś że osobiście pilota bym Ci na wymianę baterii nie wysłał, ciekawe czy w automatyce jest podobnie, napisz kilka słów o tym co robisz dla przemysłu bo już drugi raz widzę że zwiesz się automatykiem, jestem ciekaw tym bardziej że kilka miesięcy temu nie wiedziałeś czym się różni prąd zmienny od przemiennego.

Cheers...

Jeżeli coś jest głupie ale działa, to nie jest głupie...

Probujesz mnie osmieszyc ale slabo ci cos idzie, co serwisuje w automatyce? Falowniki, zasilacze, karty id, od, oda, idm, wiem co to LAD, wszystkie plc w moim zakladzie maja program napisany w tym jezyku, w wiekszosci to CQM'y Omrona.

Nie ma mnie obecnie w domu ale wysle ci kilka zdjec jak wroce.

Panowie ja szukam po prostu dobrego serwisu i nie sądziłem, że zaczną się jakieś personalne przepychanki. Być może ktoś ma rację, że większośc Trójmiejskich serwisów to cieniasy i naciągacze, ja tak nie twierdzę to jego zdanie ale czy nie mogę już na forum zapytać o dobry serwis zamiast nieść sprzęt do pierwszego lepszego, byłem w dwóch gdzie uważam obsługa potraktowała mnie profesjonalnie choćby z tego względu, że głównie naprawiają sprzęt AGD i powiedzieli, że nie podejmą się tej usługi. Pytam o serwis bo wolę pójść do sprawdzonego niż trafić na ziutka, który powie że zrobi i spierd... Kiedyś oddałem laser do regulacji do kogoś, kto robi dużo elektroniki osoba polecona przez sklep z gramofonami i płytami, co się okazało tak był wyregulowany że 2 razy trafiał do reklamacji nie twierdzę, że robił to kiepski fachowiec jednak jak widać nie jest to takie proste jak by się wydawało, jak miałem cd CDP 295 to sam czyściłem laser jednak w 3520 trzeba jeszcze wykonać kilka innych czynności z którymi nie każdy da sobie radę jak widać. Dam przykład nie z branży audio. Robię ręcznie biżuterię, kiedyś pewna klientka zamówiła u mnie pierścionek był w całości wykonany ręcznie czyli składał się z 5-6 części, które były najpierw odpowiednio opiłowane później polutowane z sobą w jedną całość, dodam że na swoje wyroby daję gwarancję dożywotnią. Po około roku czasu kontaktuje się ze mną Klientka, że odwaliłem fuszerkę co mi się nie zdarza bo nim coś oddam sprawdzam 1000x, pytam o co chodzi więc Kobieta mi odpowiada a była ze środkowej Polski, iż była pomniejszyć pierścionek i złotnik który to wykonywał powiedział, że to wina tego który robił bo się rozpadł. Poprosiłem aby mi go dostarczyła po otrzymaniu przesyłki, pierścionek można powiedzieć był w częściach powinna mi zapłacić za usługę doprowadzenia go do stanu używalności ale że dałem gwarancję to siedziałęm po godzinach pracy i robiłem to gratis tydzień. Okazało się że powiedziała złotnikowi, że pierścionek jest robiony w 100% ręcznie tylko, że u nas ręczną robotą dziś nazywa się odlew, który musisz tylko opiłować, przejechać papierem ściernym i oprawić kamień na koniec wypolerować, koleś nie zdawał sobie sprawy że coś składa się z kilku elementów polutowanych ze sobą, kiedy rozciął szynę czyli to co jest w około palca (najcieńszy element) połączył ją ze sobą i próbował złutować popełnił zasadniczy błąd, po pierwsze użył za dużego płomienia po drugie nie grzał w miejsce lutowania tylko cały pierścionek, lut płynie w odpowiedniej temperaturze i po prostu luty którymi był polutowany pierścionek puściły bo nie było innej możliwości. A wystarczyło tylko delikatnie podgrzać cały wyrób złoto stało by się ciemniejsze a miejsca lutowań były by jaśniejsze i wiadomo o co chodzi, tak robią zawodowcy którzy wiedzą o co chodzi, tak mnie uczył mój Mistrz kiedy praktykowałem a papudraki myślą, że są najlepsi a później zwalają winę na innych. W każdej branży są Fachowcy i papudraki ja szukam serwisu, gdzie pracują Fachowcy. I proszę mi się nie dziwić, że szukam dobrego serwisu bo nie chciał bym aby trafił do pseudo fachowca czyli tak zwanego papudraka a później się okaże, że coś było spalone albo laser jest do wymiany albo cokolwiek, bo zj**... i nie wie jak wyjśc z sytuacji albo cokolwiek. Mój kolega, któremu bym oddał ten cd do regulacji wyjechał za granice. Więc poszukuję kogoś, gdzie w przyszłości będę mógł jechac z każdą pier**lą nie szukając już nikogo bo będę miał kogoś sprawdzonego.

Buahahaha masz rację bo laptopa się traktuje siekierą a cd piórkiem. Brednie gadasz że szok. A powiedz mi jakie ty masz doświadczenie w naprawach sprzętu it że tak uważasz?

Witam.

A mi się marzy po 20 latach serwisowania sprzętu RTV choc trochę solidarności zawodowej . Wiem że to nie na temat ,ale zawód ktory uprawiam od ponad 20 lat jest chyba jedynym w którym nie ma tej solidarności zawodowej. Popatrzcie na lekarzy , prawników -tam jeden broni drugiego ,a u nas - oczernianie , beznadziejne odzywki i brak współpracy nie mówiąc o wzajemnej pomocy w codziennej pracy. Cos strasznego i bardzo przykrego. Dlaczego ? Niech kazdy z was koledzy odpowie sobie sam na to pytanie. Czy każdy z was urodził się serwisowym geniuszem ? Czy każdy z was zjadł wszystkie rozumy i nigdy nie potrzebował pomocy serwisowej ? Chyba nie.

A teraz w temacie - Autorze wątku ,odpowiedz na pytanie w jakim celu chcesz zlecić regulacje swojego odtwarzacza ? Co chciałbyś osiagnąć i jakie objawy nieprawidłowej pracy zauważyłeś że chcesz go regulować ? Kto stwierdził ze taka regulacja jest w ogóle konieczna ?

Pozdrawiam.

A teraz w temacie - Autorze wątku ,odpowiedz na pytanie w jakim celu chcesz zlecić regulacje swojego odtwarzacza ? Co chciałbyś osiagnąć i jakie objawy nieprawidłowej pracy zauważyłeś że chcesz go regulować ? Kto stwierdził ze taka regulacja jest w ogóle konieczna ?

No cóż pojawiły się objawy takie same jak przed kilku laty plus niedomykająca się szuflada, której coraz częściej trzeba pomogać czyli pewnie po 20 kilku latach od wyprodukowania się rozciągnęły paski lub pasek, co do regulacji to 4 lata temu objawy były identyczne i to pomogło, czyli czasem płyty czyta a czasem zaczyna przeskakiwac coraz częściej i to wszystko. Chcę oddać do serwisu w celu regulacji chyba że stwierdzą co innego jednak jak mówię kilka lat temu regulacja wystarczyła. Dla tego szukam dobrego serwisu.

Witam.

Szczerze wątpię była konieczna jakakolwiek regulacja , Stawiam raczej na prozaiczną przyczynę - Brudna lub na wykończeniu optyka albo zacierający się spindle motor. No ale pożyjemy, zobaczymy.

• 2 tygodnie później...

Witam.

Szczerze wątpię była konieczna jakakolwiek regulacja , Stawiam raczej na prozaiczną przyczynę - Brudna lub na wykończeniu optyka albo zacierający się spindle motor. No ale pożyjemy, zobaczymy.

Darek strzał w 10 :) poszedłem do sklepo-hurtowni dla elektroników kupiłem specjalny płyn do czyszczenia laserów, dodatkowo do czyszczenia środka ;) wyczyściłem laser i śmiga aż miło :) przy laserze było na oko dość dużo kurzu do tego palę więc pewnie osad z dymu też może ma jakiś wpływ ale tego nie wiem bo się nie znam. Wyszedł inny problem czy ktoś się orientuje jakie paski są potrzebne do tego cd do szuflady na ebay widziałem zestawy, ale z przesyłką wychodzi około 100pln a pewnie gdzieś można kupić lub może jesteście w stanie polecić jakiś sklep online gdzie jest tego duży wybór?

Pozdrawiam Jaca

Wyszedł inny problem czy ktoś się orientuje jakie paski są potrzebne do tego cd do szuflady na ebay widziałem zestawy,

Pozdrawiam Jaca

Witam

Dym papierosowy to zabójca laserów. Jest on wyjatkowo drobny i lepki. Trzeba uważać. Natomiast pasek kupisz w dobrze zaopatrzonym sklepie elektronicznym dobierając na podstawie starego. Wysyłkowo to nie wiem............ nigdy tego nie praktykowałem.

pozdr.

Nawet nie przypuszczałem, że dym tak działa czas rzucić to g.... Co do pasków to ściągnąłem nie były rozciągnięte ani popękane tylko strasznie sztywne (twarde) znalazłem film gdzie facet w mieszance płynu podobnego do Ludwika z wodą podgrzał prawie do wrzenia, zrobiłem to samo stały się miękkie i po wytarciu nie były już takie śliskie. Założyłem i szuflada pięknie działa ;) zobaczymy jak długo. Pozdrawiam i dziękuję za wszystkie rady.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.