Skocz do zawartości
IGNORED

Sennheiser hd 800 s

f16

Rekomendowane odpowiedzi

Do Twoich gatunków muzycznych sugerowałbym jeden z modeli słuchawek plenarnych Audeze (http://q21.pl/category/sluchawki-nauszne/1/short/name/asc/159?filter=1). Bedą one bardziej odpowiadały Twoim preferencjom.

Zapraszam serdecznie na odsłuchy do naszego salonu.

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

Tylko Audio-Technica ATH-W5000. Nie ma lepszych słuchawek. Ale są wymagające. Bardzo dobry wzmacniacz zapewni nirwanę.

Jak ktoś pisze "nie ma lepszych" to jego wiarygodność nie jest za wysoka. Jest mnóstwo świetnych i z pewnością lepszych słuchawek niż ten model. Sennheisery nie zaczarują średnicą, to niezwykle "liniowe" słuchawki. Może coś z ortodynamików?

Sprawdź nasze wyprzedaże, zapytaj o rabaty dla forumowiczów. 

https://sklep.rms.pl/wyprzedaz-promocje

Jak ktoś pisze "nie ma lepszych" to jego wiarygodność nie jest za wysoka.

Czemu? Porównywałem z flagowymi innych producentów w podobnej klasie cenowej i takie mam zdanie.

Nie wiem tylko jak brzmią słuchawki za ok. 10.000 zł i droższe.

Jest mnóstwo świetnych i z pewnością lepszych słuchawek niż ten model.

Jakie na przykład? I co takiego oferują, że są lepsze?

Słuchałeś ATH-W5000 na dobrym wzmacniaczu?

Słuchałem ATH 1000z i miałem okazję porównać je z ATH W5000 niestety krótko nie ukrywam. Między tymi dwoma wolałem ATH 1000z ze względu na większą ilość dołu i na mniejszy pogłos (nie lubię tego efektu dorabiania przestrzeni w słuchawkach). O ile ATH1000z wydawały mi się lepsze to i tak mają w dźwięku taką audiotechnicowatość.....tak to może się podobać, przyznaje mają ładną średnicę ale całościowo brakuje mi tam pazura, kontroli, dynamiki. Z Audiotechnici najlepiej zapamiętałem m50 ale to studyjny charakter no i bardzo dobry stosunek cena/jakość.

Jeśli wybrałeś te słuchawki bo wydawały się Tobie najlepsze to spoko....może masz super synergię ze wzmacniaczem, może taka prezentacja bardzo Ci odpowiada.

W każdym razie też dużo nauszników testowałem/miałem i nie śmiałbym użyć określenia "tylko ten model" "nie ma lepszych słuchawek" wobec żadnego produktu, który wpadł mi w ręce. Może na łożu śmierci powiem ,które mi się najbardziej podobały ;)

W temacie wątku autor mógłby napisać do czego je planuje podłączyć ułatwiłby trochę sprawę.

A kończąc polecam sprawdzić autorowi wątku te audiotechniki, może mu się spodobają ale niech da też szansę orto od Hifimana albo Audeze a może Oppo. Jest tego od groma :)

Ja też słuchałem ATH-1000 i u mnie W5000 grają znacznie lepszym basem - głębokim, gęstym, ale nie dudniącym...po prostu czyste mięsko. ;-)

Poza tym W5000 są nieco ciemniejsze od 1000...one są w ogóle ciemne, ale są w specyficzny sposób zestrojone - niesamowicie kulturalnie i dla mnie perfekcyjnie.

Nie słyszałem żadnych innych słuchawek, które by posiadały taką idealną równowagę pomiędzy pasmami częstotliwości.

Mimo, że prezentują ciemniejsze brzmienie, to wcale nie oznacza, że brakuje wysokich tonów...takie opinie już słyszałem i czytałem od zwolenników np. HD800.

One potrafią je wydobyć z muzyki tyle ile trzeba, a nie podają na tacy jak inne - jaśniejsze. I absolutnie nie ma się wrażenia, że ich brakuje...jest ich dokładnie tyle ile trzeba i przede wszystkim nie szeleszczą tak w uszach jak czasem inne drogie słuchawki.

Wszystkie te inne są albo za jasne, albo za ciemne, albo zbyt neutralne do bólu (HD800). Jeszcze inne koloryzują brzmienie, jak np. niektóre Grado (oprócz może 325-e -najlepszych wg. mnie z serii Prestige, chociaż i tak za jasne i nie sprawdzają się np. w rocku). To samo Beyerdynamic T-90 z przetwornikiem Tesla.

Natomiast ATH-W5000 są idealne pod każdym względem. Zakładając na uszy można ich słuchać bez końca, w żadnym momencie nic nie drażni, nic nie męczy.

Posiadają wyjątkową magię brzmienia, której nawet nie potrafię opisać...ale to wcale nie znaczy, że koloryzują w jakiś sposób dźwięk.

Mimo że są zamknięte prezentują niezwykłą przestrzeń.

Być może to jak pisałeś - idealna synergia z moim wzmacniaczem hybrydowym Schiit Lyr. Każdy rodzaj muzyki w nich brzmi dobrze, a zwłaszcza spokojna klasyka, czy jazz akustyczny, ale też pop, rock, metal, elektronika. Mam te słuchawki od kwietnia i na początku nie byłem nimi aż tak zachwycony. One się chyba znakomicie rozgrzewają i z dnia na dzień grają lepiej. Mam jeszcze 3 inne, które też brzmią bardzo dobrze (Hifiman HE-400, Grado 325-e i Beyerdynamic DT-150), ale słucham na okrągło tylko w ATH-W5000.

Właśnie w gre wchodza Audio-Technica ATH-W1000Z lub model 5000. Obecnie musi mi posłużyć wbudowany wzmacniacz słuchawkowy w Marantz sa 7003. W planach zakup wzmacniacz słuchawkowy do 2500zl. Z jakim wzmacniaczem słuchawkowym do tej kwoty warto odsłuchać słuchawki audio technica?

Musisz to sam sprawdzić wg. własnych preferencji.

Są dwie szkoły. Niektórzy uważają, że trzeba sobie kupić wymarzone słuchawki i do nich dobierać wzmacniacz.

Ja uważam, że odwrotnie. Dobry wzmacniacz to podstawa. Z nim z pewnością będzie współpracować wysoki procent słuchawek.

Zresztą łatwiej jest dobierać słuchawki do zastanego wzmacniacza niż odwrotnie, bo wypożyczysz prędzej do odsłuchu i masz znacznie większą ofertę.

U mnie W5000 grają znakomicie ze wzmacniaczem hybrydowym. Ale to wcale nie oznacza, że z innym wzmacniaczem W1000Z nie zagrają lepiej.

Ja już tego sprawdzać nie będę, bo wyjątkowo pasuje mi to brzmienie. Poza tym w zanadrzu mam inne słuchawki, więc jak mi się znudzi brzmienie W5000

to zawsze mogę wrócić do innego. ;-)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.