Skocz do zawartości
IGNORED

Kabel do kolumn Tannoy

Hemisys

Rekomendowane odpowiedzi

Czy mogę prosić was o polecenie kabla do kolumn Tannoy Mercury M1?

Polski producent oferuje takie o przekroju 4mm2 (sądzę, że to optymalne rozwiązanie i lekko rozwojowe)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Mój sprzęt:

Tannoy Mercury M1

Sony LBT-D309

Ewentualnie chętnie przyjrzę się innym, jednak piętą achillesową są koszty i im będą niższe tym bardziej prawdopodobny zakup. Jeśli będziecie mnie przekonywać do drogich, to prawdopodobnie nie kupię nic i zostanę przy moich chyba 1mm2 (jak nie mniej - to zwyczajne kabelki).

Potrzebuję 3 metry na stronę.

Pozdrawiam

Ukryta Zawartość

https://www.audiostereo.pl/topic/128839-kabel-do-kolumn-tannoy/

Kup ten i będzie ok

Ukryta Zawartość

martwi mnie jedynie to, że marnujesz potencjał fajnych kolumn na tym czymś co zwie się Sony LBT-D309

Ukryta Zawartość

martwi mnie jedynie to, że marnujesz potencjał fajnych kolumn na tym czymś co zwie się Sony LBT-D309

To będzie kolejny sprzęt do zmiany. Wiem, że to nic dobrego, ale na razie wolałem wymienić głośniki od jakiejś mini wieży Pannasonica. Myślę, że dobrą kolejność wybrałem. Na wszystko od razu nie mogę sobie obecnie pozwolić.

Do M1 spokojnue wystarcza 2,5mm2, nawet do sporo więks,ych kolumn. Proponuję kabelki głośnikowe z rynku profi, np Cordial, Adam Hall, Klotz, itp. Nie są tak PIĘKNE, jak "audiofilskie", ale oferując porównywalną jakość przewodnika, kosztują zdecydowanie mniej :-)

producent oferuje takie o przekroju 4mm2 (sądzę, że to optymalne rozwiązanie i lekko rozwojowe)

Ukryta Zawartość

Opis kabla : przewody silikonowe są specjalnie dostosowane do pracy w obszarach o bardzo niskiej lub bardzo wysokiej temperaturze otoczenia. Głównie znajdują zastosowanie w przemyśle hutniczym, lotniczym, okrętowym. Ten typ kabla jest wolny od halogenków w związku z tym doskonale nadaje się do stosowania w elektrowniach.

4mm Rozwojowy przy tuningu planowanego samolotu , przydomowej elektrowni ? Chyba by swoim ciężarem ściągnął te M1 z szafek ;)

Kup standardowy, do kolumn, ale czysto miedziany Cu 1,5 optymalnie 2,5mm.

Ukryta Zawartość

Nie są tak PIĘKNE, jak "audiofilskie", ale oferując porównywalną jakość przewodnika, kosztują zdecydowanie mniej :-)

Nie ma nic lepszego jak kawał grubego czarnego kabla na podłodze. Aż miło popatrzyć.

4mm Rozwojowy przy tuningu planowanego samolotu , przydomowej elektrowni ? Chyba by swoim ciężarem ściągnął te M1 z szafek ;)

:) niżej ma audio z miedzią beztlenową, i jakiś przewód w przewodzie do niskich częstotliwości? To chyba jest jakiś marketing co? Jestem elektronikiem i niedoszłym fizykiem, tematu nie zgłębiałem ale śmierdzi marketingową ściemą.

Do głośników kupuje się przewody GŁOŚNIKOWE, nie jakieś wysokotemperaturowe wynalazki. Jak już pisałem, kup kabelek głośnikowy pro, przylutuj widełki miedziane ze sklepu elektrycznego po 40-60 groszy/szt i będziesz miał lepsze od super-hiper-wypasionych ze sklepu dla audiomaniaków za ułamek ich ceny.

Ja już dawno się przekonałem, że gra jakość przewodnika, nie metka.

(A tym bardziej kolorowa koszulka na przewodzie :-)

To nie głośnikowy- sprzedawca wciska kit, to uniw. przewód przemysłowy. U mnie w zakładzie w instalacjach są tego kilometry.

Cordial CLS225, Klotz LY225, itp przewód typowo głośnikowy i pozamiatane.

Żadnego gó...na oznaczonego jako CCA, niczego z "firmy" VK itp. Można się naciąć na aluminium, czy nawet żelazo miedziowane.

W ostateczności zwyczajny, POLSKI przewód o przekroju ósemki. Dla polskiej miedzi 4N to najzwyklejsza norma, tymczasem niektórzy sprzedawcy, reklamują swój towar na miedzi 4N, jako super wypas. Żenada.

Hemisys

Ja bym Ci polecil te ktore posiadam obecnie, jako ze posiadasz Tannoy:

Ukryta Zawartość

Sa naprawde fajne, no ale trudno upolowac z drugiej reki.

Mam odcinek 3m ale niestety tylko jeden, ostal sie po glosniku centralnym. Moglbym odsprzedac w bardzo rozsadnej cenie ale co z drugim?

Nie mniej jesli masz mozliwosc posluchaj, moze gdzies kiedys ktos bedzie chcial sprzedac za nieduze pieniazki.

Ukryta Zawartość

Lubie elektronike, ktora prezentuje moje dzwieki, tak jak to sobie wymarzylem..

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.