Skocz do zawartości
IGNORED

Audiquest typ 6 - konfekcja?

jancio111

Rekomendowane odpowiedzi

proszę o pomoc. Kupiłem kable Audiquest Type 6 bez konfekcji. Kto wie gdzie i za ile robią w Poznaniu konfekcję. W tophifi chcą za banany 200 PLN?!! (chyba ich pogięło). Z góry dziękuję za info. I czy lepiej widełki czy banany (mam wzmacniacz Primare I20, kolumn jeszcze nie nabyłem)

https://www.audiostereo.pl/topic/12882-audiquest-typ-6-konfekcja/

Lepiej banany bo widelki trzeba co rusz dokrecac. 200 zl to dosc drogo jak na firme profesjonalna. W Danii za zlote bananki od renomowanego dostawcy razem z zarobieniem placi sie 150 zl (bi-wire).

pzdrw

soso

proszę o pomoc. Kupiłem kable Audiquest Type 6 bez konfekcji. Kto wie gdzie i za ile robią w Poznaniu konfekcję. W tophifi chcą za banany 200 PLN?!! (chyba ich pogięło). Z góry dziękuję za info. I czy lepiej widełki czy banany (mam wzmacniacz Primare I20, kolumn jeszcze nie nabyłem)

POGIĘŁO I TO MOCNO....

8 SZTUK BFA AUDIOQUESTA - KAŻDY 25 PLN, TO DAJE 200 PLN / 8 SZTUK ( I TO BEZ WERSJII BI-WIRE !!!, BO W PEŁNYM BI-WIRE DA TO 400 PLN!!!)

.......ALE POGIĘŁO TO NAJWYŻEJ WTYK AUDIOQUESTA W ICH FABRYCE - BO TO ONI PRODUKUJĄ

Alternatywa:

Proste bananki NO NAME za 2 - 2,50/ PLN razem: ok. 16-20 pln

WYBÓR NALEŻY DO WŁAŚCICIELA KABLA I JEGO UCHA.

Oczywiście że ich pogięło! Jancio, nawet nie myśl o wydawaniu takich kwot na wtyczki. Dobre, złocone banany można kupić po 5 zł za sztukę. Trochę lepsze za max 8 zł, co daje 64 zł, bo założysz je sobie sam. A różnicy nie będzie żadnej, co najwyżej te po 25 dadzą ci lepsze samopoczucie i nic poza tym. Za resztę kasy radzę kupić parę płyt na Allegro. Dadzą na pewno lepszy efekt niż te banany Audioquesta...

Moje zdanie jest takie ze kabel albo sie robi na dobrych wtykach pprzez fachowca (ale nie pseudofachowca), albo zostawia bez konfekcji, bo slabymi wtykami można tylko "zepsuc" kabelek. Ja wybrałbym bym tą drugą wersję.

A swoja droga zastanawia mnie to czemu kupiles kabel glosnikowy nie majac glosników, czyżbyś zamierzał dobierać glosniki pod kabel ? ;-))))

Mówię tak dlatego że AQ type 6 mają swój dość charakterystyczny charakter i nie "grają" z każdym głośnikiem.

No właśnie. Ja do tej pory zostawiłem CV-4 bez konfekcji. Uważam że też lepiej zostawić je "gołe" niż jakoś tam zrobione. Ale wybór należy do Ciebie. I trzeba było wybrać najpierw głośniki!!!!!!!

Macie racje co do głośników, ale w tej chwili mam stare AE One i zamierzam je zmienić, a kable kupiłem tanio i mam nadzieję że w razie problemu odzyskam wydane pieniadze i dobiorę stosowniejszy koabelek

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.