Skocz do zawartości
IGNORED

HECO Music Style 800 + wzmacniacz

pumik

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

noszę się z zamiarem kupna kolumn Heco Music Style 800. Jaki wzmacniacz albo amplituner do nich wybrać? Poniżej kilka moich propozycji, które wpadły mi w

oko. Za pomoc z góry dzięki.

p.s. bardzo ważne, żeby miał wejście PHONO

PIONEER A-10-K / PIONEER A-30-K

MARANTZ PM5005

ONKYO A-9030

DENON PMA-720AE

YAMAHA R-S300

a może coś innego w podobnym przedziale cenowym?

https://www.audiostereo.pl/topic/128778-heco-music-style-800-wzmacniacz/

Dzień dobry.

Aby ustosunkować się do Twoich propozycji, podaj proszę więcej informacji. Przede wszystkim jak duże masz pomieszczenie odsłuchowe, jakie gatunki muzyczne zazwyczaj słuchasz, jakie preferujesz brzmienie, w jakim budżecie chcesz się zmieścić przy zakupie kolumn i wzmacniacza.

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

Dzień dobry. Dziękuję za odpowiedź. Pokój do odsłuchu to okolo 25-30 m2.. Kwota jaką mogę wydać to okolo 3000 zł. Muzyka to mieszanka wszystkiego- rock, pop, trochę dance. Lubię słyszeć jak bas współgra razem z sopranem. Dźwięk ma być gleboki. Ale nie interesuje mnie przeszywający dźwięk subwoofera.

Masz sporo metrow wiec 800tki moga byc za male. Lekko naginajac budzet sugeruje kupic music style 900 i denona 720 ew yamahe as301.

Marantz PM6007, Marantz CD6007, Sony UBP-X700, Dali Oberon 7, QED Performance RCA, QED XT25

Super. Dzięki za podpowiedź. Muse przemyśleć temat. Mam jeszcze jedno pytanie. Mam amplituner Sony STR DH 720 kina domowego. Chciałby sie go pozbyć i mieć tylko jeden wzmacniacz w domu. Jest możliwość zakupu jakiegoś amplitunera do kina z wejściem analogowym? Chciałbym podłączyć pod niego gramofon . Czy pomimo wejścia analogowego musi to być wejście PHONO. Czy może zostawić go i kupic tylko jeden z wymienionych wyżej wzmacniaczy i mieć 2. Jeden do kina, jeden do muzyki.

Witaj,

Do takiego metrażu także polecam 900, poza tym są łatwiejsze w ustawieniu.

Co do wzmacniacza do niego ładnie zgrywa się z denonem 720 chodź trzeba uważać z głośnym graniem, lub Yamaha as 501.

W razie pytań lub wycen zapraszam

• 1 miesiąc później...

WItam,

podepnę się pod temat, który założyłem wcześniej , bo dotyczy on tej samej marki kolumn. W sumie zrezygnowałem z 800 i kupiłem 1000. Z tym, że nie wiem, czy mój wzmacniacz jaki mam nie jest za słaby - Yamaha RX 396 RDS, bo w jednej z kolumn dolny głośnik basowy zaczął wydawać odgłosy "dzwonienia", "charczeć". Kolumny mam od miesiąca. NIe słucham głośno muzyki. Co może być przyczyną? Pod te kolumny mam podłączony jeszcze wzmacniacz z kina domowego- sony str dh720. Zawsze działa tylko jeden z nich. NIe było żadnego przesterowania. Głośniki na gwarancji.

Używam 2 wzmacniaczy, gdyż pod Yamaha podłączony jest gramofon i CD. Próbowałem wcześniej wykorzystywać tylko Sony ale niestety dźwięk był daleki od zaakpceptowania.

Jeśli Yamaha jest nie wystarczająca co w zamian?

Z góry dzięki za pomoc.

Nie jest możliwe aby tylko jeden "charczał"

Model 1000 jest trójdrożny. Czyli obydwa głośniki filtrowane są tak samo. Albo oba charczą albo żaden. To że Yamaha jest za słaba bo jest, nie spowoduje także takiego efektu w jednej kolumnie.

Czy podobne zjawisko masz przy podłączeniu Sony? Jeśli tak to wysyłaj na serwis. Możliwe że głośnik jest wadliwie podłączony i rozwiążą sprawę w kilka dni.

Pozdrawiam

• 2 tygodnie później...

Dzięki za odpowiedź. Kolumna w serwisie od tygodnia. Charczał tylko dolny z subwooferów. Górny grał bez zarzutu. Sprawdzałem na dwóch wzmacniaczach. To samo. Przy opisie usterki w Media, pracownik był równie zaskoczony jak ja. Zobaczymy co sie okaże. W kwestii amplitunera - czego mam poszukać? Nie ukrywam, że z dźwięku Yamahy jestem zadowolony, ale jeśli wskazana jest wymiana sprzętu na mocniejszy, to trzeba to zrobić. Tylko na co? Może są wzmacniacz zamiast amplitunera?

Grasz na tej 481D?

To nie wykorzystujesz kolumn nawet w 30 procentach.

Nie wiem jaki masz budżet ale podłącz to do Audiolaba, NADa 326BEE, Cambridge CXA60 lub najlepiej Yamahy AS 1100 a zobaczysz co te kolumny potrafią.

Te 2 basowce przy 481D nie otrzymują wystarczająco dużej mocy.

Podjedz do nas a podłączymy Ci kilka wzmacniaczy pod te kolumny.

Pozdrawiam

Gram na Yamaha RX 396 RDS. Niestety budżet nie wystarczający na wyżej wymieniony sprzęt. Powiedzmy, że musiałbym się zmieścić do 1000 zł. Żona więcej nie pozwoli wydać. Pewnie jakbym coś jeszcze taniej kupił, to by się bardziej ucieszyła. Dziękuję za zaproszenie na odsłuch, ale póki co muszę się ratować poradami z forum.

Dzięki za podane modele. poszukam czegoś. Mam jeszcze jedno pytanie. Wcześniej napisałem, że używam też amplitunera Sony do kina domowego- STR DH 720. Zastanawiałem się nad wymianą Sony i Yamahy na jeden model do kina domowego, ale taki, do którego mógłbym, podpiąć gramofon i na którym mógłbym posłuchać też CD. Jak w takim wypadku wyglądałaby sytuacja ze słuchaniem muzyki? Jakość dźwięku była by daleka od tego jaka jest ze wzmacniacza stereo? Lepiej zostać przy tym co mam i tylko zmienić wzmacniacz do audio? Co kolega podpowie?

Pozostałe głośniki do kina mam z serii Heco Victa. Co to znaczy "rozgraniczyć na bananach"? Teraz słucham albo z jednego urządzenia albo z drugiego. Tzn. obydwa są podłączone. Jeden jest zawsze wyłączony.

Znalazłem jeszcze taki oto sprzęt - Yamaha A-S201 . W budżecie bym sie zmieścił. Problemem może być tylko moc, choć i tak była by większa od tego czym teraz dysponuje mój wzmacniacz. A może 2 x 100 W starczy? Podkreślam, że ciężko mi będzie sprawdzić co kolumny potrafią z siebie wydobyć, bo nie mam warunków ku temu ani też potrzeby.

Pozdrawiam

O to mi właśnie chodziło. Banany są wygodne. Słuchasz stereo przepinasz do wzmacniacza słuchasz kina to do kina.

A czy robisz to w jakiś inny sposób na przełączce czy jakoś to już mniej ważne.

Oj nie Yamaha AS 201 to nie. to bardzo...... prosty model.

As 501 już lepiej. Niżej nie schodź.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.