Skocz do zawartości
IGNORED

Unitra PW 7011 (WS304 , PW7011)

SarSu

Rekomendowane odpowiedzi

Witam :) Mam problem . Otóż oddałem wzmacniacz do naprawy ponieważ jak słuchałem muzyki to wzmacniacz przestał grać. Wcześniej też tak było. Urywa głos , i nie gra po prostu , ani na kablach ani na złączach DIN. Oddalem do naprawy , i mowie kolesiowi , że potrzebuje na piątek że mi trzeba. Dostałem dzisiaj , przyniosłem go do domu , i jak podłączyłem to działał on z korektorem FS042 , włączyłem przycisk "korekcja" i nagle wywaliło wzmacniacz. Gościu mowił że wymieniał w nim 6 kondersatorów , ale jak go rozebrałem to nic nie widać żeby były robione , a zauważyłem tylko 2 bezpieczniki spalone. Myślicie że gość wyciaga ze mnie kase?

Dodam ze na płytce pisze żeby założyć "T 3,15 A2,5 A" na obu , a były założone "F 2,5 AL250V"

Możecie mi powiedzieć co jest powodem że wzmacniacz nie gra , i jakie bezpieczniki do niego dać ? Z góry dziękuje

https://www.audiostereo.pl/topic/128738-unitra-pw-7011-ws304-pw7011/

Możecie mi powiedzieć co jest powodem że wzmacniacz nie gra

Nie, chyba że któryś z kolegów jest wróżką.....

jakie bezpieczniki do niego dać

Zgodne z dokumentacją, ostatecznie ciut słabsze.

Co do reszty - nie chcę się wypowiadać......

Starą metodą fachowców wsadz gwoździe zamiast bezpiecznikow z tego z czego poleci dym będzie znaczyło że jest uszkodzone :-P

Najlepiej papniaki :)

Zero krzemu w torze, to grać nie może ?

A gwóźdź najlepiej odwrotnie proporcjonalny do wielkości młotka powinna trzymać teściowa....

Teściowa to powinna trzymać (się) w odległości wprost proporcjonalnej do kwadratu odległości między furtką a młotkiem :D

CICHO MI TU PANOWIE !!! :P:))) zaś do załozyciela watku zrób jak napisałem :) załóż większe bezpieczniki albo przestań grac na tym wzmacniaczu z przesterem bo albo jestes głuchy i nie słyszysz kiedy dzwięk jest zniekształcony albo ktoś zmajstrował tak bardzo z tranzystorami (niedobranie w pary) ,ze tylko wymiana pomoze :) zacznij od podłączenia oscyloskopu i podaniu na wejscie sygnalu 1khz .... aaaaaa zapomniałem ,ze to nie elektroda :) hehehhe a Ty zapewne nie masz ZIELONEGO pojęcia o elektronice ... ACH... cóż za PECH :):P bedziemy zatem wróżyć z FÓSUW :P:P:)))) (PIS-ownia zamierZONA) :P ps. Tesciowa tez sie podpisuje :Dheheh

...........żal.

a kolega zna róznicę pomiędzy GRZECHEM a ŻALEM ? :) otóż grzech włozyć :P żal wyjąć:):P zamiast bezpieczników GWOZDZIE :):D

No, a jak się takie zwarcie w złym miejscu zrobi to ho, ho, alimentacja może się latami ciągnąć...

I nie pomoże, że ŻAL był i że pińcetą trzeba było w tę i "nazat"......

@SorSu a teraz poważnie, to staruszek i jak był tak parę razy naprawiany przez "fachowców" z certyfikatem z programu usterka - na tym forum też jest kilku takich pożal się boże naprawiaczy to albo go do żyda, albo na śmietnik.

Sorry, ale najdroższe są naprawy po naprawach. Czasami dużo droższe niż kupienie drugiego klocka....

Jeśli sprzęt jest oryginalny i masz sentyment poszukaj drobrego - czytaj drogiego serwisu i postawią to na nogi....

Bo usługa za "flaszkę" to zazwyczaj kończy się zakupem skrzynki i wyrzuceniem pacjenta...

P.S. Pozdrawiam teściową i smutasów bez poczucia humoru......

Acz jeśli już, to wolałbym wypić z teściową, w końcu to jej geny są ze mną no nie ? ;P

Skoro wkladki topikowe czyli te rurkowe szklane bezpieczniki sie przepalily to jest powod

Co do literek cyferek:

wta- t 3,15A po polsku

f 2,5 al250v po amerykansku

Te drugie sa slabsze, kup na poczatek te zwloczne czyli wtat na 3,15 amperow i wstaw

Reszta to juz dla fachowca - na odleglosc nie potrafie

PS

Tu nie tylko same heheszki ale czasami tez i dosadne dowcipasy sie uzyskuje, ale watowanie bezpiecznikow nigdzie nie przejdzie, na zadnym forum branzowym

Jeszcze jedno- sprawdz koniecznie, czy kable glosnikowe gdzies przy gniazdach sie nie obluzowaly i czy to one moga byc przyczyna ewentualnego zwarcia

Czy tak jest to tylko sam mozesz sprawdzic

~Way hay and up she rises early in the morning~("Morskie opowieści")

~Braterstwo narodu buduje się na kiczu~("Nieznośna lekkość bytu" Milan Kundera)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.