Skocz do zawartości
IGNORED

Komputerowcy- pomocy.

dulon184

Rekomendowane odpowiedzi

W górnym prawym rogu monitorą sa ikonki - dodaj zakładki - wyświetl zakładki - google i inne . Byla tam ikonka którą wcięło .iKONKA POKAZYWAŁa SCIĄGNIĘTY PLIK . gdzieś to się zapodziało i nie wiem gdzie .

Oprogramowanie WINDOWS xp - przegladarka Firefox.

Po chłopsku ktoś pomoże?

https://www.audiostereo.pl/topic/128724-komputerowcy-pomocy/

to i ja mam pytanie- gdy wyłączam komputer, pokzauje się komunikat TASK HOST WINDOW- jak nie wyłaczę komputera w ciągu 2 sekund, to nie chce się wyłączyć i muszę baterię na chwilę z lapka wyciągnąć, aby się wyłączył. co to za shit?

ctr+j

tak mi mówi syn, wyświetlą Ci się pobrane pliki.

.

To sie otwiera.

Tylko chodzi o ikonke która była na monitorze - prawy górny róg .

Sciagając jakiś plik -klikając otwórz - jeśli plik był duży - w tym rogu pokazywał się czas jaki pozostał do końca pobierania .

Teraz tego nie ma .

Sciągając cokolwiek teraz klikając otwórz pobierany niejako znika . Nie wiadomo gdzie jest i czy jest

Dzięki pomocy EmereKo sprawa załatwiona.

Dziękuję i pozdrawiam.

to i ja mam pytanie- gdy wyłączam komputer, pokzauje się komunikat TASK HOST WINDOW- jak nie wyłaczę komputera w ciągu 2 sekund, to nie chce się wyłączyć i muszę baterię na chwilę z lapka wyciągnąć, aby się wyłączył. co to za shit?

Komunikat pojawia się, gdy jakaś usługa lub prog. nie chce się zamknąć. Najczęściej tyczy się to tych szpiegujących, które mają taką politykę :) Na dobry początek przeskanuj system prog

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
Gość

(Konto usunięte)

antywirus Kaspersky

:O Z rosyjskiego atnywira korzystasz? )))

Żartuję, jest bardzo dobry ale skan kompa Malwarebytes Anti-Malware jak radzi malikali nie zaszkodzi. https://downloads.malwarebytes.com/file/mbam_current/

Dla Win10 możesz spróbować wprowadzić te zmiany parametrów zamknięcia systemu: http://appuals.com/solved-task-host-window-prevents-shut-down-in-windows-810/

Kaspersky jest the best, od 3 lat nie mam problemów, jak coś jest dobre to po prostu chwalę i polecam, jak kaszę Bulgur, którą wszystkim z nadwagą polecam.jest z Bliskiego Wschodu, pyszna i treściwa.

To jest bardzo dobry temacik. Władcom forum sugerowałbym, by go zaczepili na górze. Bo o typie , który auta rozbija w permanencji - i tak nikt nie czyta.

A temat o problemach z komputerem i k**estwach jego - każdego spotkać może. I wcześniej, lub później zmorze i udusi. Wtedy nie ma, jak koleżeńska współpraca.

Co niedawno udowodniono:)

Boże, tylko nie Kaspersky, za bardzo spowalnia komputer- dziadostwo nieprzeciętne. Ja mam NOD32 lub Avasta (aby nie było, że nie mam antywira, chociaż wiem, że nie mam wirusów - nie ma szans, abym miała), a raz na jakiś czas skanuję wszystko SpyHunterem.

Najlepsze są iPhone'y, Apple uważa, że są tak zaje... genialne, że nie potrzebują antywirusa :-P

"Wolność oznacza prawo do twierdzenia, że dwa i dwa to cztery."

IMHO dla posiadaczy win, godny uwagi jest Microsoft security essentials.

W zyciu nie mialem lepszego. Ochrona jest synergiczna z systemem z oczywistego powodu, plynna w zachowaniu i praktycznie niezauwazalna.

Dobra rada na koniec- jeden antyvirusowy program na komputerze, zawsze tylko jeden. Nigdy wiecej w jednym czasie nie powinno sie uzywac, instalowac itd. Pewnie o tym wiecie ale wspomniec nie zaszkodzi..

Lubie elektronike, ktora prezentuje moje dzwieki, tak jak to sobie wymarzylem..

IMHO dla posiadaczy win, godny uwagi jest Microsoft security essentials.

W zyciu nie mialem lepszego. Ochrona jest synergiczna z systemem z oczywistego powodu, plynna w zachowaniu i praktycznie niezauwazalna.

Dobra rada na koniec- jeden antyvirusowy program na komputerze, zawsze tylko jeden. Nigdy wiecej w jednym czasie nie powinno sie uzywac, instalowac itd. Pewnie o tym wiecie ale wspomniec nie zaszkodzi..

Lepszym rozwiązaniem jest jest co jakiś czas zainstalować Windows od nowa.

To działa zdecydowanie lepiej niż najlepszy antywirus....

Kanał Prawy Kanał Lewy STEREO......................Przenicowany świat

Albo wszystko zainstalować, wgrać na tip-top muzykę oraz jakieś "niezbędne" pierdoły i od razu ustawić miejsce przywracania systemu (jakkolwiek się to teraz nazywa).

Jakiś antywirus powinien być zawsze, ale jak ktoś nie wykonuje dziwnych manewrów, to nie warto instalować Kasperskiego - nawet za darmo nie chciałabym go mieć na kompie/

Jak będziesz tyle instalowała to w międzyczasie Twój komputer będzie zaatakowany...

Na współczesnym polu walki... w sieci znaczy się, komp może paść ofiarą po kilku minutach jak ma się pecha...

Bywało, że jak się jakiś (...) system instalowało z nośnika albo ze strony producenta to już był zainfekowany...

Ale w zasadzie jak mamy system Win, OS czy inny i jakieś Google... to i tak jesteśmy szpiegowani... więc nie ma co marudzić... Byleby pliki nie ginęły... a i warto je chować na zewnętrznych nośnikach offline`owych...

Dzieciaki mają ogólnie tendencję do instalowania tysięcy programów.

Mi wystarczy czysty system + Foobar :)

Albo wszystko zainstalować, wgrać na tip-top muzykę oraz jakieś "niezbędne" pierdoły i od razu ustawić miejsce przywracania systemu (jakkolwiek się to teraz nazywa).

Jakiś antywirus powinien być zawsze, ale jak ktoś nie wykonuje dziwnych manewrów, to nie warto instalować Kasperskiego - nawet za darmo nie chciałabym go mieć na kompie/

Kaspersky to bardzo dobry antywirus.

Znam parę osób co go regularnie od lat kupuje (nie piratuje). W tym kolega który ma firmę z obróbką video z kamer, gdzie szybkość kompa to podstawa.

Ogólnie sobie chwalą.

Podstawa to mieć system orginalny, robić aktualizację, nie ssać ruskiemu, serfować z głową i będzie OK.

Każdy anty się wtedy sprawdzi

Ty -- wódkę za wódką w bufecie...

Oczami po sali drewnianej -- i serce ci wali (Czy pamiętasz?)

Gość

(Konto usunięte)

http://www.komputerswiat.pl/testy/programy/bezpieczenstwo/2016/03/wielki-test-antywirusow.aspx

Wyniki testów programów antywirusowych z ostatnich 12 lat

test2.jpg

test7.jpg

Bezpłatne programy prawie nie chronią

Nieważne, czy program jest komercyjny czy darmowy: użytkownik oczekuje, że oprogramowanie ochroni go przed wszystkimi zagrożeniami. Dlatego Komputer Świat porównał ze sobą wszystkie programy bezpośrednio, niezależnie od ceny. I jeszcze raz potwierdziło się, że darmowe programy nie chronią peceta wystarczająco dobrze. Wprawdzie bezpłatna wersja AVG jako najlepszy program gratisowy z oceną 4,30 ląduje na miejscu 6, ale w części testu dotyczącej ochrony w pięciu kryteriach otrzymuje ocenę mierną.

Z drugiej strony wysoka cena niekoniecznie świadczy o wysokim poziomie bezpieczeństwa - udowadniają to producenci McAfee, AVG i Avast, którzy ze swoimi komercyjnymi wersjami lądują w końcówce testowej tabeli, choć McAfee z ceną 189 złotych jest najdroższym produktem w całym teście.

Jeszcze gorzej chronieni są użytkownicy, którzy całkowicie rezyg­nują z oprogramowania zabezpieczającego, polegając na Microsofcie: Windows Defender bez przeszkód przepuścił 14 aktualnych zagrożeń i ze względu na niewystarczającą skuteczność ochrony uzyskał ocenę dostateczną.

Kaspersky to bardzo dobry antywirus.

Znam parę osób co go regularnie od lat kupuje (nie piratuje). W tym kolega który ma firmę z obróbką video z kamer, gdzie szybkość kompa to podstawa.

Ogólnie sobie chwalą.

Podstawa to mieć system orginalny, robić aktualizację, nie ssać ruskiemu, serfować z głową i będzie OK.

Każdy anty się wtedy sprawdzi

Mam wszystko legalnie (system operacyjny, MS Office 2013, kilka niezbędnych programów i to wszystko), do tego mam (nowy komp) i7, czterordzeniowe, 16 GB RAM. Jak przy takiej maszynie widać różnicę, to sorry.

Nie pobieram muzyki, ani filmów. Online oglądam tylko legalnie (Netflix).

A Kasteprsky na urządzenia mobilne (mam i na Androidzie i na iOS-sie), to beznadzieja.

Jak się niczego nie robi to rzeczywiście może wystarczyć ;-).

Właśnie chciałam napisać, że Tomb Rider jest bardziej wymagający.

Na takiej maszynie rzeczywiście nie ma powodu czuć opóźnienia rezydujących programów.

Do tego oczywiście dysk SSD...?

Choć jak ktoś grywa ekstremalnie to rzeczywiście 3% da się zauważyć...

Mam wszystko legalnie (system operacyjny, MS Office 2013, kilka niezbędnych programów i to wszystko), do tego mam (nowy komp) i7, czterordzeniowe, 16 GB RAM. Jak przy takiej maszynie widać różnicę, to sorry.

Nie pobieram muzyki, ani filmów. Online oglądam tylko legalnie (Netflix).

A Kasteprsky na urządzenia mobilne (mam i na Androidzie i na iOS-sie), to beznadzieja.

Najpierw piszesz że Kasperski strasznie zwalnia komputer post '11 , potem piszesz że masz go tylko na urządzeniach mobilnych.

Potem podajesz konfigurację swojego sprzętu ,który z racji tego że jest bardzo bardzo wydajny nie powinien w żadnym stopniu mieć problemów z jakimkolwiek programem "antywirusowym"...

Jak dla mnie to trochę się zapętliłaś......

Powinnaś napisać jasno że "Kasperski jest do du.... bo jest ruski", wtedy byłabyś bardziej wiarygodna....

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.